A sok tudatlan emberből elegem van! Nem értenek a kutyákhoz, de kioktat. Mit csináljak? Veletek is történik ilyen?
Egyszerűn már elegem van,hogy minden ember jobban tud nálam a kutyát nevelni és megakar győzni,hogy az én kutyám más fajta mint aminek mondom -.-
Bichon frise-m van és állandóan le pulizzák, de hogy a mittomén kinek a szomszádjának így nézz ki a kutyája és az puli,amikor meg mondom,hogy akkor valószínű,hogy az a kutya bichon és nem puli,akkor én vagyok a tudatlan..engem ezek kiakasztanak..
meg hogy mért nincs szájkosár a kutyámon..minek?? kistestű és barátságos...
meg miért nem flexivel sétáltatom had szaladgáljon,mondom az idegbeteg kutyák szaladgálnak a flexi végén,erre meg hogy én tök szigorú vagyok a kutyámmal,hogy láb mellett kell jönnie,mondom mert jól nevelt és a parkban mindig elengedem és ott szaladgálhat..de már 10éve tépem a számat és már nagyon meguntam,hogy a sok tudatlan okoskodik..
bocsi de ez most nagyon kijött belőlem..
Veletek is történik hasonló?
# 11- teljesen igazad van! Az emberek nagyon kevés fajtát ismernek, és az ismeretlen fajtákat ebbe a kevésbe próbálják besorolni valahogy. Én is rengeteg kioktatást kapok. Shar pei-m van, a múltkor egy idős úr (50körül lehetett) próbálta nekem megmagyarázni, hogy ez egy pitbull.... Mondtam neki, hogy értse már meg, hogy nem az. És ő csak erősködött, hogy de értsem meg, hogy az ő fia is ilyet TENYÉSZT (itt rosszul lettem), és értsem meg, hogy ez pitbull.. Mondom rendben van, viszlát!
Aztán nagyon sok okoskodó van még itt a környékünkön. Volt, aki azt próbálta velem elhitetni, hogy ennek a fajtának vágni kell a fülét, hogy álljon. Mert így hogy néz már ki, hogy olyan kis pici, és még lóg is neki?
Aztán a szemfelvarrás témában is okosabbak szoktak lenni nálam.. Az enyémnek a szeme nagyon szép (igen,büszke vagyok rá:), és mikor közlöm, hogy az enyémnek nem kellett varrni a szemét, mert nem fordul befelé a szempilla, nem piszkálja a szemét, nem akadályozza látásban, akkor aztán megkapom, hogy én kínzom a kutyát, mert ennek pedig varrni kell a szemét..
Meg aztán ott vannak a ráncok a fején, hogy azokat is fel kell varrni a feje tetejére (vagy valami ilyesmit gagyogott a minap az igencsak okos néni)..
Nekem is betelik sokszor a pohár,de meg kell tanulni kezelni őket.. És tényleg csak az ők tudatlanságukkal tudsz visszavágni. :)
nehogy már ezeken kiakadj:) Én a multkor a malimnak csináltattam útlevelet, és megkérdezte az ÁLLATORVOS, hogy keverék? Holott a törzskönyvből töltöttük ki az adatokat:)
És amikor a barna dobermannomról megkérdezték, hogy mikor fog befeketedni:)))) Szerintem tiszta vicces:)))
látom sokunknak vannak ebből gondjai..
némelyik sztori tényleg egy vicc,olyanokat kitalálnak emberek,hogy az hihetetlen..
megpróbálok ezeken nem kiakadni, csak amihez én nem értek speciel nem fogok okoskodni..
minket is környékeznek meg,hogy jajj de szép kutya(amúgy lány kutya) ,nem szeretnénk e kiskutyákat és amikor mondom ,hogy nem megvannak sértődve!
Mostmár majd csak kiröhögöm őket :D :D
Rengeteg ilyen okoskodó emberrel találkoztam. Nem nagyon lehet velük mit kezdeni, vagy nevetsz egy jót az egészen, vagy egyszerűen otthagyod.
1990-ben kaptam egy törzskönyves malamut kant. (Ő volt a 305-ik ilyen fajta kutya az országban) Együtt élt az akkor 5 éves német juhászommal. Folyamatosan azt hitték, hogy az ő kölyke, és hiába bizonygattam, azt mondták német juhász.
13,5 évig élt, ez idő alatt sok mindennek nézték, volt husky, skót juhász, farkas keverék, kaukázusi. Sokan meg akartak győzni, hogy nem fajta tiszta, mert barna a szeme.
Mikor megkérdezték milyen fajta és elmondtam, hogy malamut, az volt rá a válasz, hogy nem a nevét kérdezték.
Jelenleg egy lassan 4 éves labrador keverékem van. Ő is volt már tacskó, beagle, vizsla. Bár hozzá főleg nevelési tanácsokat adtak az okos emberek.
Egy házaspár szerint úgy kell leszoktatni a kutyát a cipő rágásról, hogy adok neki egy cipőt, amit rághat, és ha már jól megcsócsálta, akkor meg kell vele verni. Ettől majd megtanulja, hogy ne rágjon cipőt.
Nem értették mire jó - mert csak felesleges- hogy a kutya parancsra megáll, lefekszik, pacsit ad stb.
A szomszéd néni a kutyám egészségéért aggódott, mert a kutya leül a járda szélén és csak engedéllyel megy tovább. Arra kért ne ültessem le, mert meg fog fázni.
Egy szomszéd bácsi, mikor látta, hogy a bójához küldést gyakorlom a kutyával, odajött és megkérdezte mit csinálok. Mikor elmondtam neki, akkor közölte, hogy az ő kutyája buta ehhez. (pedig csak tanítani kéne)
Szóval kaptam én is hideget-meleget, ne foglalkozz vele.
Shar-pei-t Pitbullnak nézni ,jézusom -.-
állatorvos a Mali-t keveréknek azért ez gáz szerintem..
Doberman-os ,mikor fog be feketedni :D :D
tényleg vicc amit az emberek hisznek..csak ez vhol elég gáz..én mondjuk attól akadok ki,hogy a magyar kutyafajtákat nem ismerik olyan sokan..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!