Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A sok tudatlan emberből...

A sok tudatlan emberből elegem van! Nem értenek a kutyákhoz, de kioktat. Mit csináljak? Veletek is történik ilyen?

Figyelt kérdés

Egyszerűn már elegem van,hogy minden ember jobban tud nálam a kutyát nevelni és megakar győzni,hogy az én kutyám más fajta mint aminek mondom -.-

Bichon frise-m van és állandóan le pulizzák, de hogy a mittomén kinek a szomszádjának így nézz ki a kutyája és az puli,amikor meg mondom,hogy akkor valószínű,hogy az a kutya bichon és nem puli,akkor én vagyok a tudatlan..engem ezek kiakasztanak..

meg hogy mért nincs szájkosár a kutyámon..minek?? kistestű és barátságos...

meg miért nem flexivel sétáltatom had szaladgáljon,mondom az idegbeteg kutyák szaladgálnak a flexi végén,erre meg hogy én tök szigorú vagyok a kutyámmal,hogy láb mellett kell jönnie,mondom mert jól nevelt és a parkban mindig elengedem és ott szaladgálhat..de már 10éve tépem a számat és már nagyon meguntam,hogy a sok tudatlan okoskodik..

bocsi de ez most nagyon kijött belőlem..

Veletek is történik hasonló?

2013. márc. 17. 17:04
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%
Tapasztalatom szerint az emberek nagy része kábé 6-7 fajtát ismer. És ezekbe a világ összes kutyáját bele tudják képzelni, vagy kijelentik, hogy "korcs". Én is ismerek egy igen buta nőszemélyt, aki mikor meglátott egy vágatlan fülű dobermannt, akkor azt mondta, hogy "valami utcai vizsla-tacskó keverék". Mikor röhögve mondtam, hogy mi az, akkor meg azt válaszolta, hogy nem lehet, mert a dobermannak hegyes a füle.
2013. márc. 17. 17:23
 12/37 A kérdező kommentje:

csak tényleg idegesítő..

bár volt olyan amikor már nevettem az egyiken ,nem tudta miért nevetek :D

mikor lesz már normális a kutyatartás M.O.-n ? szerintem soha..

a kerti díszként tartott kutyákat pedig nagyon sajnálom,azért szöknek meg..aztán meg láncra kötik őket,de persze nevelni,sétáltatni luxus!!

egyik ismerősöm kiakadt azon,hogy 300 ft egy féregtelenítő tabletta..mondom mi 400 ft-ért vesszük..hogy lehet ilyen drága ez, meg ott pappolt össze vissza,tény,hogy néhány éve 250 volt,de 300-400 ft sem a világ..tudnám minek némely embernek kutya ha sajnálja rá a pénzt és az időt!

2013. márc. 17. 17:28
 13/37 sippara ***** válasza:
Velünk fordítva szokott megtörténni, a kutyám apukája tks husky, anyukája sokadik generációs fajtatiszta utcai korcs, neki meg olyan "rajzfilm-husky" külseje lett. Volt már, hogy leálltak velem veszekedni, hogy az én kutyám márpedig TÖRZSKÖNYVES... nem lehet velük mit tenni :D
2013. márc. 17. 17:28
 14/37 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom... Nálam látják, hogy a kutyáim szót fogadnak, úgyhogy nem próbálkoznak kioktatni.

Ha meg a kutyára kötelező szájkosár, akkor kötelező, mindegyik kutya haraphat, egyik sem tökéletes. Ha nem kötelező akkor meg ne foglalkozz velük.

2013. márc. 17. 17:31
 15/37 sippara ***** válasza:
100%
...márpedig sehol sem kötelező - egy nagyon kötekedős környékbeli öregekkel megáldott kutyás ismerősöm az ilyen viták elkerülése végett tart magánál egy kinyomtatott példányt a vonatkozó paragrafusokból.
2013. márc. 17. 17:33
 16/37 A kérdező kommentje:

jajj még egy eset jutott eszembe..

amikor sétálok a városban és oda jön egy nő,hogy jaj de szép kutya,milyen fajta? mennyibe kerül? eladó? stb stb..

-bichon frise,drága kutya, nem eladó..mondja pedig megvenné tőlem a lányának,mert hogy ő ilyet akar,mondom a fajtáról se hallott,de megvenné..mondtam,hogy a szőrével sok gond van ,minden nap fésülni kell,minőségi kaja kell neki..amikor azt mondtam,hogy fésülni kell akkor már kb látszott rajta,hogy még se kell neki és elment..

2013. márc. 17. 17:34
 17/37 anonim ***** válasza:

Hát visszavágni csak úgy lehet, hogy a tudatlanságából építkezel, és körberöhögöd, hogy ő meg ezt nem tudja?

Én is tapasztaltam ezt, bátyámék mentett kistestű kutyáját sétáltattam, akik meghagyták, hogy ne engedjem nagyobb kutyák közelébe. Ma már ugyan ebből nem csinálok problémát, mert mokány kutya, és nem fél tőlük, de volt pár gazda aki eléggé beszólt(vágd zsebre, engedd el játszani, ne nevelj kutyát stb), és egy-két sétáról elég sok haraggal érkeztem meg....előre félek, hogy fognak rám nézni, ha majd sétáltatom a természetesen rövid farkú kutyámat, biztos kapok pár megjegyzést majd, hogy biztos csonkoltattam.

2013. márc. 17. 17:36
 18/37 sippara ***** válasza:
100%
Persze. Az okos, engedelmes, jól nevelt kutya mindenkinek kell, csak időt, energiát ne kelljen bele fektetni. Az enyémre is mondogatják, hogy milyen jól nevelt, nem kéne vele ilyen szigorúan bánni - az senkinek nem jut eszébe, hogy mennyi tudatos munka, tanulás, befektetett idő, energia és pénz van benne.
2013. márc. 17. 17:38
 19/37 anonim ***** válasza:
100%
Engem egyszer meg akartak győzni, hogy a szuka kutyánk márpedig kan. Ezzel már tényleg nem tudtam mit kezdeni, de nem is akartam.
2013. márc. 17. 17:44
 20/37 anonim ***** válasza:
Ha az én kutyámat akarnák megvenni akkor nem azon háborodnék fel, hogy nem ismeri, hanem hogy az nem egy tárgy, más sem adja el a gyerekét vagy a legjobb barátját!
2013. márc. 17. 17:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!