Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy tudnám ezt a helyzetet...

Hogy tudnám ezt a helyzetet megoldani? (Kérdések lennt)

Figyelt kérdés
Az a problémám hogy van egy kan kutyám és most lett egy szuka kutyusom. Most volna már esedékes az ivartalanítása a szukának, de jelenleg nem tudom kifizetni. Viszont ha hagyom hogy tüzeljen akkor az egyiküknek sem jó. NEm tudom hogy van -e olyan hely ahol esetleg nagyon olcsón vagy ingyen megcsinálják? Áthelyezni máshová a szukát nem tudom, a kant meg méginkább nem mert az meg nagytestű. Nem vagyok felelőtlen kutyatartó, ismerem a költségeket, tudom mennyibe kerül egy új kutya, de hirtelen lett rossz az anyagi helyzet és nem szeretném ha az egyik kutyustól emiatt kellene megválnom. Ilyen helyzetben ti mit tennétek? (az értelmetlen válaszadók kíméljenek meg, mert úgysem veszem fel mit mondanak) KÖszönöm!
2009. szept. 15. 22:46
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Meg az is tény, hogy nem koskázatos. Legalább mondd már meg, hogy mitől kockázatos? Rengeteg kutya esik át rajta és normális orvosnál és egészséges kutyánál én még nem láttam problémát.
2009. szept. 16. 16:01
 22/27 anonim ***** válasza:
Kedves gazdi! Teljesen megértem a problémádat, és az alábbi tanácsot adnám: van egy olyan injekció (sajnos a nevét nem tudom, de az állatorvos biztos tudja, hiszen használják) amit a várható tüzelés előtt 1-2 hónappal ha beadnak, elmarad a tüzelés. Ezzel időt nyerhetsz, mert a következő tüzelés kb. fél év múlva várható. Hozzánk már elég idős korában került egy szuka kutyus, ezért már nem akartuk ivartalaníttatni. Viszont, hogy megelőzzük a "babaáldást" (vannak kan kutyáink is), egy párszor ezzel a megoldással éltünk. (Rendszeresen nem tesz jót a kutyus egészségének, ezért a mielőbbi ivartalanítás az igazi megoldás. Sok sikert!
2009. szept. 16. 19:20
 23/27 anonim ***** válasza:
Kockázatok mindíg vannak... Elvérzik a műtőasztalon pl. vagy bármilyen komplikáció felléphet. Az én állatorvosom azt mondta, hogy általában "fiatal" korukban kell ezt a műtétet végre hajtani, mert minél idősebb a kutya és minél több idő telik el, annál kockázatosabb a műtét... És csak azért, mert minden nap csinálnak az ország minden területén ilyen műtétet, attól még nem rutin műtét...Csak szükséges... Rutin műtét egy szemölcs eltávolítása, de amikor a belső nemi szerveket(méh...) feltáró műtét során kivesznek egy állatból, az koránt sem rutin műtét... De bárki bámikor úgy műtteti meg a kutyáját, ahogy akarja, nem szólok bele, csak hozzá akartam szólni, mert érdekel ez a téma... És a kérdező részéről sem ártott volna több információ amúgy... Az elmondottak alapján nem fiatal a kutya... De lehet, hogy tévedek... Amúgy ha már kölyökkorban el kellene végezni ezt a műtétet és akkor nem lenne ebből később probléma... Amúgy annál jobb ötletem nincs, hogy átmenetileg vigyázzon valaki más a kan kutyára... Sajnos az időt nem lehet vissza fordítani...
2009. szept. 16. 19:46
 24/27 A kérdező kommentje:

23:48 - nak, ha nem vetted volna észre, akkro egy időben írtunk és sajnos nem tudhattam olyankor, ki az utolsó, de előtte dlévőnek szántama dolgot.. HA kicsit olvasnál akkro rájönnél.Erről ennyit.

Sajnos a kutyusom elkezdett tüzelni, amúgy fiatal, ez az első tüzelése. A kan nem nagyon szerette eddig sem a kicsit, vagy talán nem szokott hozzá, nem tudom, de egyáltalán nem érdekli hogy tüzel. NEm szagolgatja és nem megy utána, nem nyüszög. A kicsi az aki nyüszög és sír állandóan, nem tudom mi baja lehet. Úgy gondolom, nem kell az elkülönítés, hiszen semmi probléma nem fog adódni. Ha esetleg mégis, egy ismerősöm van akihez munka előtt bevihetem az állatot , és munka után hazahozhatom. Így nem kell hetekre távollennünk,l mert a felügyeletem alatt semmi probléma nem történhet, pláne ha akan ennyire nyugodt és közömbös. Különben ilyet még életemben nem láttam, akan folyamatosan meg ya tüzelő szukák után, de ez a mostani helyzet ez meglepett. Létezik hogy nem lesz ebből probléma? Most már nyilván nem lehet ivartalanítani, tüzelés közben de vettem egy kics bugyikát,valahogy úgy gondolom hogy az ha nem kerül le róla semmi gond nem lesz. Végső soron meg egy elzárás. Úgy gondolom egyikük lelkében sem okozna gondot ez az elzárás dolog, hiszen sokan vagyunk a családban, és valaki mindig itthon van. HA nem, akkor maximum egy-két órát vagyunk távol, azt úgy gondolom kibírják így. Csak féltem az ajtókat, nehogy szétkapják :)

Köszönöm azoknak akik segítettek nekem, megértették a helyzetemet. Kiváltképpen köszönöm annak az embernek aki felvigyázott volna a kutyusra, nem sok ilyen jólelkű ember van a világon.

2009. szept. 18. 14:43
 25/27 anonim válasza:

Lehet, hogy valaki már írta ugyanezt, nem olvstam el az összes hozzászólást, ezért bocsánat!

Szerintem beszélj az állatorvossal, mond el neki a helyzetet, kérj tőle tanácsot! Szerintem az is simán elképzelhető, hogy ő elvégzi a műtétet, te pedig részletekben/vagy később fizetsz!

Nem tudom, hogy kutyáknál van e, de macskáknál biztosan (egy barátnőmtől tudom, neki van cicája): fogamzásgátló! Mondjuk az sincs ingyen, de biztos olcsóbb, mint a műtét!!!

2009. szept. 18. 16:14
 26/27 anonim ***** válasza:
Én tudok olvasni, de a hozzászólásodból nem derült ki, hogy kinek szánod, főleg hogy 2 perccel később is írtál, ugyanolyan hangnemben. Na mindegy, nem fogok ezen összeveszni, csak örülj neki, ha segíteni próbálunk. Amúgy meg szerintem egy kant nem kéne egy tüzelő szukával hagyni még akkor sem ha a kan nem szereti.
2009. szept. 18. 16:42
 27/27 A kérdező kommentje:
ok, téma lezárva!
2009. szept. 20. 10:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!