Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy tudnám ezt a helyzetet...

Hogy tudnám ezt a helyzetet megoldani? (Kérdések lennt)

Figyelt kérdés
Az a problémám hogy van egy kan kutyám és most lett egy szuka kutyusom. Most volna már esedékes az ivartalanítása a szukának, de jelenleg nem tudom kifizetni. Viszont ha hagyom hogy tüzeljen akkor az egyiküknek sem jó. NEm tudom hogy van -e olyan hely ahol esetleg nagyon olcsón vagy ingyen megcsinálják? Áthelyezni máshová a szukát nem tudom, a kant meg méginkább nem mert az meg nagytestű. Nem vagyok felelőtlen kutyatartó, ismerem a költségeket, tudom mennyibe kerül egy új kutya, de hirtelen lett rossz az anyagi helyzet és nem szeretném ha az egyik kutyustól emiatt kellene megválnom. Ilyen helyzetben ti mit tennétek? (az értelmetlen válaszadók kíméljenek meg, mert úgysem veszem fel mit mondanak) KÖszönöm!
2009. szept. 15. 22:46
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:

[link]

Vagy egy szuri, de veszélyes lehet.

2009. szept. 15. 22:55
 2/27 A kérdező kommentje:
Az a gond ezzel hogy én pesti vagyok és ez a két orvos nem rendel pesten. HA meg már kocsival kéne vinni akkor ott van a benzinköltség is.
2009. szept. 15. 23:14
 3/27 anonim ***** válasza:
tényleg ennyire nem tudsz áldozni rájuk? azért egy ivartalanítás nem kerül annyira sokba. ha autód van (írtad, hogy a benzinköltség), akkor meg eleve nehezen tudom elképzelni ezt.
2009. szept. 15. 23:21
 4/27 anonim ***** válasza:
Én Érden lakom és vonattal is csak 30 perc...
2009. szept. 15. 23:36
 5/27 A kérdező kommentje:
Egyrészt nem azt mondtam hogy van autóm. Esetleg tudok szerezni. Másrészt pedig az utóbbi időben elég sok dologról lemondtam, amiről csak tudtam, és sokszor nem ettem hogy nekik jusson étel. Nem dohányzom, nem iszom, semmi felesleges anyagi kiadásom nincsen. A számlákkal meg vagyok csúszva, és ha azt nem fizettem volna be, akkor talán a kutyának nemhogy kaja, de tető a feje felett nem lenne. Úgy gondoltam hogy valahogy meg tudom oldani. Sajnos nem így történt. Megkérlek, kedves utolsó hozzászóló, hogy mielőtt ilyen negatívan írsz, előtte tájékozódj. NEm ismered az életem, és azt sem tudod, mi az a családi helyzet ami miatt ezt a kérdéset feltettem, valamint lehet hogy a kérdezőnek éppen kicsivel jobban fáj egy ilyen hozzászólás, mint esetleg egy felelőtlen kutyatulajdonosnak. Én itt le is zárom az a kérdést hogy ki mennyit áldoz a kutyájára, vagy a kutyájáért.
2009. szept. 15. 23:36
 6/27 A kérdező kommentje:
Ha nem bírsz értelmes választ írni, akkor inkbb ne írj. Ha meg unatkozol, ajánlok neked pár oldalt ahol eltöltheted azt a rendegeg idődet.
2009. szept. 15. 23:38
 7/27 anonim ***** válasza:
Utolsó? Mi rosszat írtam azzal, hogy én 30 perc alatt érek Érdről Pestre vonattal?? Nagyon a szavak mögé tudsz látni ha ebből rosszat olvastál ki! Én írtam az első választ is... Kicsit paranoiás vagy... Talán megkérhetnél valakit, jóérzésű ember ennyi távért nem kér benzinpénzt ha ismerős. Vagy neki meg tudod adni később. Más nem tudunk mi sem. Vagy elzárni, de azt nem lehet. A szurira nem mondtál semmit. Vagy imádkozhatsz hogy ne tüzeljen most. Esetleg a ház különböző részeibe zárhatnád őket.
2009. szept. 15. 23:48
 8/27 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is hasonló helyzetben voltam pár hete.

Tüzelt a "lánykám", viszont "fiúcskám" is van itthon.

Nagyon figyeld a tüzelés kezdetét.

A 7. naptól szigorú elkülönítés a 21. napíg. Ez kb. 2 hét.

Külön kell kivinni Őket, és ajtónyitáskor nagyon figyelni, ki ne slisszoljon melletted valamelyik kutya a másikhoz.

Valamelyikkel sajnos "gonosz"-nak kell lenned,akár a fürdőszoba is lehet a karantén, de így legalább nem lesznek kiskutyák.

A fiú sírni fog a lány után, főleg a fogamzásra alkalmas időpontban.

/Nehéz eset , ha esetleg "csendes" tüzelés lesz, akkor ezt nem tudod megoldani, mert lehet, észre sem veszed./

Akkor viszont már tényleg csak az ivartalanítás segíthet, ami egyben küret is.

Ez éjjel elég őrjítő lesz, mi egy hétíg nem aludtunk a szomszéd kutya miatt, ott is most tüzelt a szuka, és a fiú folyamatosan nyüszített a lány után.

Üdv.

2009. szept. 16. 00:03
 9/27 anonim ***** válasza:
47%
Vagy spórolsz a "drága" műtétre, amit jó orvos végez, vagy egy olcsó vagy ingyen műtét a kutyád életébe is kerülhet... Vagy gondolkozz el azon, hogy az egyik kutyától meg kellene válnod. Az ivartalanítás egy nagyon kockázatos műtét és igényes helyen, jó orvosnál kell csináltatni...
2009. szept. 16. 00:09
 10/27 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Az ivartalanítás rutin műtét, egyáltalán nem olyan veszélyes, mint ahogy azt te beállítod. Nagyon ritka eset, hogy a kutya belehal az ivartalanításba, de annak a dokinak a diplomáját is elvenném! Nem az ár számít a műtétnél!

A kérdezőnek:

Én abszolút meg tudom érteni, és át tudom érezni. Aki viszonylag magas szinten él, az nem tudja megérteni, hogy másnak akár 5-10e Ft is mennyit számít. Mindenkivel előfordul, hogy rossz anyagi helyzetbe kerül. Ebben a hónapban én most pl. nem tudtam normális kaját venni a kutyámnak, mert iszonyúan elúsztam anyagilag. Most olcsó táp van, viszont vettem mellé egy hatalmas adag farhátat, minden hétvégén főzök neki a ratyi táp mellé.

Ha nagyon nagyon nagyon odafigyelsz, akkor elzárással megoldható az első tüzelés, de ehhez rettenetesen alaposnak és körültekintőnek kell lenned 3 hétig (szándékosan írom a 3 hetet, mert nem teljesen pontos az ivarzási ciklus, 1-2 nap elszámolás, elcsúszás pedig már bajt okozhat) . Ha az elzárás ellenére mégis összejönne a párzás, akkor viszont vinni kell műteni - ezzel számolnod kell.

Nem szerencsés, szar, kényelmetlen helyzet, de ha már eleve ilyen rendesen és felelősségteljesen állsz hozzá a dologhoz, akkor megoldható.

Még egy megoldás lehet: MEGBÍZHATÓ, jó ismerősnél elhelyezni a kutyát 3 hétig, akinek nincs kutyája, vagy szukája vagy ivartalanított kanja van.

ÉS egy fontos még: a kertre is oda kell figyelni, mert akár kóbor kan is bemászhat, vagy ha pl. tyúkhálós a kerítés, kerítésen keresztül is megoldják!

2009. szept. 16. 00:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!