Hogy tudnám ezt a helyzetet megoldani? (Kérdések lennt)
Vagy egy szuri, de veszélyes lehet.
Szia!
Én is hasonló helyzetben voltam pár hete.
Tüzelt a "lánykám", viszont "fiúcskám" is van itthon.
Nagyon figyeld a tüzelés kezdetét.
A 7. naptól szigorú elkülönítés a 21. napíg. Ez kb. 2 hét.
Külön kell kivinni Őket, és ajtónyitáskor nagyon figyelni, ki ne slisszoljon melletted valamelyik kutya a másikhoz.
Valamelyikkel sajnos "gonosz"-nak kell lenned,akár a fürdőszoba is lehet a karantén, de így legalább nem lesznek kiskutyák.
A fiú sírni fog a lány után, főleg a fogamzásra alkalmas időpontban.
/Nehéz eset , ha esetleg "csendes" tüzelés lesz, akkor ezt nem tudod megoldani, mert lehet, észre sem veszed./
Akkor viszont már tényleg csak az ivartalanítás segíthet, ami egyben küret is.
Ez éjjel elég őrjítő lesz, mi egy hétíg nem aludtunk a szomszéd kutya miatt, ott is most tüzelt a szuka, és a fiú folyamatosan nyüszített a lány után.
Üdv.
Utolsó!
Az ivartalanítás rutin műtét, egyáltalán nem olyan veszélyes, mint ahogy azt te beállítod. Nagyon ritka eset, hogy a kutya belehal az ivartalanításba, de annak a dokinak a diplomáját is elvenném! Nem az ár számít a műtétnél!
A kérdezőnek:
Én abszolút meg tudom érteni, és át tudom érezni. Aki viszonylag magas szinten él, az nem tudja megérteni, hogy másnak akár 5-10e Ft is mennyit számít. Mindenkivel előfordul, hogy rossz anyagi helyzetbe kerül. Ebben a hónapban én most pl. nem tudtam normális kaját venni a kutyámnak, mert iszonyúan elúsztam anyagilag. Most olcsó táp van, viszont vettem mellé egy hatalmas adag farhátat, minden hétvégén főzök neki a ratyi táp mellé.
Ha nagyon nagyon nagyon odafigyelsz, akkor elzárással megoldható az első tüzelés, de ehhez rettenetesen alaposnak és körültekintőnek kell lenned 3 hétig (szándékosan írom a 3 hetet, mert nem teljesen pontos az ivarzási ciklus, 1-2 nap elszámolás, elcsúszás pedig már bajt okozhat) . Ha az elzárás ellenére mégis összejönne a párzás, akkor viszont vinni kell műteni - ezzel számolnod kell.
Nem szerencsés, szar, kényelmetlen helyzet, de ha már eleve ilyen rendesen és felelősségteljesen állsz hozzá a dologhoz, akkor megoldható.
Még egy megoldás lehet: MEGBÍZHATÓ, jó ismerősnél elhelyezni a kutyát 3 hétig, akinek nincs kutyája, vagy szukája vagy ivartalanított kanja van.
ÉS egy fontos még: a kertre is oda kell figyelni, mert akár kóbor kan is bemászhat, vagy ha pl. tyúkhálós a kerítés, kerítésen keresztül is megoldják!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!