Mit tegyek? Fiú vagy lány yorkie (a többi lent)
Egy barátnő ki tudja, honnan származó VEMHES kutyájának ki tudja, milyen apától született kölykein szerintem gondolkodni sem érdemes. A kutyával 10-15 évig együtt KELL élned, minden értelemben (anyagilag is!) felelősséget KELL vállalnod érte. A barátnő aranyos yorkie-jai jobbik esetben valóban hasonlítani fognak a fajtára, viszont marha nagy eséllyel hagyhatsz ott százezreket orvosnál ilyen-olyan betegségek miatt.
A kutyával kapcsolatban pedig ne annyi legyen az elvárásod, hogy "fiú legyen" - illetve amíg ennyi az elvárásod, teljesen felesleges fajtatiszta kölyköket keresni. Ha mégis egy bizonyos fajta mellett döntesz, akkor keress meg pár tenyésztőt az országban és tőlük válassz egy kiskutyát.
Szia. Én is szuka párti vagyok, DE, ha a kant kasztráltatod, akkor nem lesz annyira "kanos" a viselkedése, mint ivaros társinak.
Ha tervezed az ivartalanítást, akkor szerintem végül is teljesen mindegy, hogy milyen neműt vásárolsz, mert a nemi hormonok híján a kan nem akar majd szökdösni, ha tüzelő szukát érez, sok kutya megnyugszik a műtét után, és sok kutya között különbséget se lehet felfedezni, hogy most fiú-e vagy lány.
Annyi, hogy látni fogod, hogy milyen nemi szerve van, de ez meg csak esztétika.
"ha a kant kasztráltatod, akkor nem lesz annyira "kanos" a viselkedése, mint ivaros társinak."
Már ne haragudj, de ezt honnan vetted? :O
Onnan, hogy volt kanom, akit ivar érés előtt kasztráltattam, és nem jelölgetett, kevésbé volt domináns hajlamú, és nagyon bújós is volt.
Ismerősök ivaros kanjai meg jelölgetnek, próbálnak dominálni(tudom, ez nevelés függvénye inkább,de akkor is)
és kevésbé bújósak, inkább játékosak.
Szóval innen jött a gondolatmenetem.
"a barátnőm nagyon nagyon igényes és ezért a fedeztetésért 30.000 FT-t fizetett" - hm, tudtommal a yorkiek 150 fölött kezdődnek, azalatt elvétve... szóval hogy is van ez?
"tudom, hogy ki az apja egy másik yorkie Debrecenből és szerintem nem valami betegs tipus, mert mindenféle versenyre vitték" - te így ránézésre megállapítod, hogy nem beteges? miféle versenyekre vitték és milyen eredménnyel?
hidd el, vannak sztárkutyák, akik minden kiállítást megnyernek és a tenyésztés közelébe se kéne negdeni őket... mégis megteszik, mert pénz pénz pénz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!