Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyám legyen?

Milyen kutyám legyen?

Figyelt kérdés

Kertes házban lakunk, és szeretnénk egy olyan nagytestű kutyát, amely örző-védő és családi kutya is. És körülbelül ilyen tulajdonságú:

-Nyáron és tavasszal naponta futnék/bringáznék Margitsziget-Táborhegy távot, de télen és ősszel rövidebb bringázás lenne......,de a kertben egy csomó fárasztó gyakorlat

-Szőre rövid legyen, de inkább kint tartanánk, ne hulljon annyira a szőre

- Legfontosabb: ne legyen ráncos a pofija :), és kiránduláskor el lehessen magunkkal vinni (ne legyen olyan nehéz :)

2013. márc. 14. 22:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
81%

első körben miért nem mész el egy menhelyre? :D

lehet, hogy ott egyből beleszerettek egy kutyiba.

2013. márc. 15. 00:32
 12/20 anonim válasza:
Németjuhász! Meg ilyen megbízhato kutyák (Nagyon nem muszáj fajtisztát! :-) )
2013. márc. 15. 07:08
 13/20 anonim ***** válasza:
Nem tudom,hogy mennyire ismered közelről az Afrikai Oroszlánkutyát,de amilyen feltételek mellé gondoltad,nem nagyon...Leírok egy pár dolgot,amit saját és más kutyákkal tapasztaltam erről a fajtáról.Megjegyzem,nem első kutyám,volt már Németjuhász kutyám,Németjuhász-Dobermann keverék,kuvasz,nagytestű keverék kutyám a család és családi barát körben pedig van Német Boxer,KÁJ,Német Juhász,Malinois,Cane Corso,Rottweiler,Szentbernáthegyi.Tehát:ha családi kutyát akarsz,amelyik őrző-védő is,rövid szőrű és ne is hulljon,pofája pedig ne legyen ráncos(habár figyeléskor komoly ráncok jelennek meg a homlokán,de gondolom nem ilyesmire gondoltál),lehessen szaladni és biciklizni vele és esetleg lehessen kirándulni is vinni,akkor jó fajtában gondolkoztál.Eddig.A kertes ház nagyon jó,de csak nyáron.S akkor is ideális,ha szabad bejárása van.Amilyen önálló,akaratos,makacs fajta,pont annyira igényli a gazda közelségét,csak az ő stílusában :) Ennyire fázós,meleg imádó nagytestű kutyát én még nem láttam,s ez nem csak az enyémre vonatkozik.Amíg sétálsz,futkározik nincs baj,de hogy télen udvaron tartani,hát..Nem ennek a fajtának találták ki...Súlya,a törzskönyves tenyészállatoknak is,manapság nem max.39 kg(kanoknál),mint ahogy a standard leírja,hanem min.38-39 kg.Tehát kifejlett példányok olyan 4O-43 kilósak.Ritka az a tenyészet,ahol a fedezőkan 39 kilónál kisebb.A kertben való fárasztó gyakorlatokkal kapcsolatban:Ha van kedve,akkor egy párszor megcsinálja amit kérsz(max. háromszor :) ),de utána úgy néz rád,mintha nem lennél normális :) Az apportírozásnál(labda visszahozás pl.)is 2-3-szor visszahozza,utána néz nagy nyugodtan,hogy minek kellett eldobjad megint.Menj te utána...A házőrzés művészete is más ennél a fajtánál.Nem ugat,csak nagyon ritkán,de annál figyelmesebb.Nem az ideális jelzőkutya...Ha idegen akar tudtotok nélkül az udvarban,házba jönni,több mint valószínű,hogy az ajtóból figyeli,hogy nyílik a kapu.Nem ront neki,nem ugassa,csak nézi meredten és morog,nagyon mélyen...Amikor annyira közel van,támad és 9O %,hogy HARAP is.Ezt meg kell szokni ennél a fajtánál,ha hallod,hogy morog és merőn figyel,akkor légy ott,szólj rá,intézkedj.De a legjobb a zárt kapu,ajtó és a HARAPÓS KUTYA tábla...Nagyon fontos:jelenlétedben sok embert elfogad(ha jól nevelted és helyes a gazdi-kutya rangsor),de ezeket az embereket,amikor te nem vagy ott,idegenként fogja kezelni!Tehát sose bízzál abban,hogy XY személy már volt nálatok és nem bántotta(ez nem a családtagokra értendő),s akkor majd nyugodtan bejöhet akármikor.Ha nem vagy ott,védeni fogja a területét,hiába volt már az a személy nálatok.Tovább:Erős vadászösztönnel rendelkezik,de ez helyes neveléssel kordába tartható.Más kutyákkal domináns,nagyon domináns tud lenni.Borzasztó nagy a fájdalomküszöbe,és hihetetlenül erős,kitartó kutyák.Amilyen akaratos,makacs,önfejű és öntörvényű,pont olyan érzékeny a durva bánásmódra..Nagyon nehéz eltalálni a megfelelő szigorúságot,hangnemet,büntetést ennél a fajtánál.Nagyon sértődékeny és duzzogós,ha nem a megfelelő szintű szigort alkalmazod.Amúgy nagyon hízelgős is(a kanok is),de csak amikor olyan kedve van.Egy kicsit olyan herceg-nemes viselkedése és jelleme van,s ezt próbálja is mindenáron éreztetni veled :) Mondhatni,inkább egyenrangú társként lehet vele eredményeket és engedelmességet elérni,mint vasszigorral.A családot imádja,de lesz egy,aki a mindene,pl. a visszahívást és ehhez hasonló nehezebb feladatokat csak ennek a személynek fogja teljesíteni feltétlenül...Akibe megérzi a vezető,határozott jellemet,de nem a terrorral elért pozíciót.Na ennyi egyelőre,ha érdekel még valami erről a fajtáról,kérdezz,ha tudom a válasz, szívesen válaszolok.
2013. márc. 15. 09:21
 14/20 A kérdező kommentje:

Szóval:

-a németjuhász, roti, dobi a külleme miatt fél a többi családtag

-bretont csak azért írtam, mert az egyik könyvben nagyon megtetszett...

-nyilván az afrikai oroszlánkutyának télen-nyáron kutyaháza lenne,egyébként meg azt hallottam (101 Nagykutya), hogy nagyon jól tud klimatizálódni, és több videóban pulcsi nélkül sétáltazták a téli (havas!) erdőben, és a kutyák nem fáztak, mert ilyenkor vastagabb szőrt növesztenek

- ha nagyon kell nyilván beengedjük a lakásba

- azt is hallottam, hogy alig hullik a szőrük

2013. márc. 15. 10:19
 15/20 FannaL ***** válasza:
Akkor vizsla.
2013. márc. 15. 10:25
 16/20 anonim ***** válasza:
Én is egész mínusz 5 fokig,térdig érő hóban is,kabát nélkül futtatom...De ilyenkor is,ha megállunk egy kicsit,rögtön reszket,mint a nyárfalevél.Az a bundát növelő szöveg pedig egy nagy hülyeség...Azt jelentené,hogyha 3 télen kint hagynám(ha kibírná,persze),olyan bundát növelne,mint egy kuvasz :) Sajnos nem ezen múlik,a genetika is beleszól.Amire esetleg egy minimálisan vastagabb bundát növelne is,megfagyna vagy legalábbis hosszú távon komoly betegségekhez vezetne.Én amúgy is utálom,amikor egy kutyát fázni látok,főleg ha tudom,hogy egy fajta nem olyan tartásra és időjárásra volt kitenyésztve...
2013. márc. 15. 11:15
 17/20 A kérdező kommentje:

szupi!

lesz egy vizslám!!!!!!!

:) :D

2013. márc. 15. 12:30
 18/20 anonim ***** válasza:

Német juhász lenne a megfelelő nekd :)

Ha megfelelően szocializáljátok akkor nem lesz okotok félni tőle nagyon kedves barátságos a legtöbb közöllük

2013. márc. 16. 19:47
 19/20 A kérdező kommentje:
Vizslum lesz és kész :)
2013. márc. 16. 21:42
 20/20 anonim ***** válasza:
Az nem érdekel hogy a vizsla nem házőrző, nem bírja a hideget, és gazdacentrikus, ergó bent a helye állandóan? Amúgy a szőre nagyon hullok. Persze a sok mozgásnak örülni fog. Kennelből vesztek vagy menhelyt kerestek fel?
2013. márc. 17. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!