Milyen kutyám legyen?
Kertes házban lakunk, és szeretnénk egy olyan nagytestű kutyát, amely örző-védő és családi kutya is. És körülbelül ilyen tulajdonságú:
-Nyáron és tavasszal naponta futnék/bringáznék Margitsziget-Táborhegy távot, de télen és ősszel rövidebb bringázás lenne......,de a kertben egy csomó fárasztó gyakorlat
-Szőre rövid legyen, de inkább kint tartanánk, ne hulljon annyira a szőre
- Legfontosabb: ne legyen ráncos a pofija :), és kiránduláskor el lehessen magunkkal vinni (ne legyen olyan nehéz :)
Német juhász?:)
Nagyon jófej kutyák, remek családi kedvencek. Nagy a mozgásignyük, de nem lehetetlen őket lefárasztani. Nagyon okosak, elég jó öv-k (nem hiába van annyi rendőrkutya).
A szukák kisebb termetűek, így nem okoz nagy gondot a szállítàsa. Valamint jól elvan kint. Ès nem ráncos a pofijuk.
Ilyen kutyusokra gondoltam:
breton spániel, magyar vizsla, rhodeziai ridgeback (afrikai oroszlánkutya), dalmata,
Köszi a választ! :)
A németjuhászoktól, meg dobiktól és rotiktól nagyon félnek a többiek....
Esetleg rhodesian ridgeback?
Az oroszlánkutya és a magyarvizsla ilyen időben szerintem nagyon fázna kint. Valamint nagyon hullik a szőrük, legalábbis a vizslának.
Az oroszlánokról pedig azt hallottam, hogy a meleget kedvelik.
Kik fèlnek a német juhászoktól?
Ha a ti kutyátok jól nevelt akkor sem nektek sem másnak nincs mitől tartania.
Ha jó helyről való a kiskutya minden csak rajtad múlik.
Magyar vizsla külön bocsi.
Kimaradt, hogy a oroszlánkutyák ára szerintem elég drága, mivel nem valami népszerű fajta.
Kedves Kérdező!
Azt azért tisztázzuk, hogy a breton spániel semmiképp nem tekinthető nagytestű kutyának és őrző védőnek sem, de ettől függetlenül tökéletes családi kutya lehet belőle nálatok. Vedd figyelembe, hogy a rövid szőrű fajták télen hajlamosak fázni odakint, de azért egy jól téliesített kutyaházzal pl. a magyar vizsla jól elvan. Legfontosabb viszont a család többi tagjának fejében is rendet tenni mielőtt kutyát vállaltok, mert furcsa hogy a német juhásztól félnek a rhodéziaitól meg nem... persze ha nem tetszik valamiért a külseje az más, de amúgy az is tökéletes családi kutya lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!