A bolhapetét ki lehet rázni az ágyneműből pl?
11/37 A kérdező kommentje:
Hol lehet kapni ezeket a szereket? Állatorvosnál vagy állatpatikába? Vagy eledelesnél?
Köszi a tanácsot.
12/37 A kérdező kommentje:
Bocsi mindenkitől a sok kérdésért, de friss kutyás vagyok, ezért kérdezősködök.
Foresto nyakörv mennyire lesz hatásos, ha a kutyám minden séta után kap láb és alvázmosást(tiszta víz)? Nyáron az egész testét lezuhanyozom , de ezek nem samponos fürdések, csak tiszta vízzel. Muszáj mert nagyon sok piszkot összeszed a hempergőzés után.
A bolhát felszedheti a fűből is, vagy valószínűbb, hogy más kutyától kapta? Ha van pete a lakásomba, akkor azt én áttudom vinni a ruhámmal máshoz? Zoknira tapad vagy ilyesmi?
Mindenkinek köszi az eddigi válaszokat.
Lakásban tartott kutya? Az enyém is, és én úgy próbálom kivédeni, hogy bármit felszedjen, hogy olyan térre megyünk ki, ahol látom, hogy rendszeresen nyírják a füvet, viszik el a levelet, szóval gondozva van. Nem tudom, mennyit segít, de biztos kevesebb a bogár, mint egy elhagyatott, szemetelt rész tele avarral (amiben szeretnek lakni ezek a kis piszkok). Bolhanyakörvből nem tudok tanácsot adni sajnos, de eddig a hosszú szőrű kutyám semmit nem kapott el, úgyhogy lehet hogy bevált a módszer. Azt hallottam, hogy az Advantix csepp, vagy bármilyen rovarirtó hatásosabb csepp formában, mint a bolhanyakörv.
2013. márc. 11. 14:42
14/37 A kérdező kommentje:
Igen lakásban tartott kutya. Cseppet nem tudok rátenni, mert most, hogy jön a jó idő, az állandó esti tusolás szerintem hatástalanítja a szert. Vagy rosszul gondolom?
A foresto nyakörvről meg csupa jót írnak. Nem kell levenni ha víz éri az állatot, csak azt nem tudom, hogy mennyire hatásos, ha közben a kutyát víz éri. Nálunk nyírják a füvet rendszeresen a környéken, nagy dzsumbujba nem hordom én se. Ritkán futok össze más kutyásokkal, nem tudom, honnét hozza haza a dögöket :(
A cseppet a nyakára-hátára szokták tenni. Az egész kutyát megfürdeted? A nagy 40 fokokban én is bevizezem a szőrét, de máskor csak a lábait mosom le. Nem jó a bőrének a mindennapi fürdés, kimos egy csomó olyan dolgot belőle, ami védi őt, és könnyebben kiszárad - legalábbis én ezt hallottam. De az a nyakörv jónak tűnik, én is rákerestem!
2013. márc. 11. 14:56
16/37 A kérdező kommentje:
Igen ez egész testét szoktam, mert kistestű, és ha csak egy kicsit futkos, és labdázik, mire hazamegyünk az egész teste piszkos. Sokszor ő maga kaparja a testére a koszt. Én úgy tudom, hogy a tiszta vizes zuhany az nem árt neki.
Amint lesz pénzem veszek neki forsetot, holnap pedig a bútorokra bolhairtót. Csak félek, hogy az egész nem ér semmit így, hogy a kutyának most nem tudok venni nyakörvet, és a lakást takarítom, neki meg csak a bolhairtó sampon van.
Arra az időre ki fogja bírni a kutyád "koszosan" is, amíg nem érheti víz, egyébként is szükségtelen (sőt) minden nap megfürdetni. Tényleg a Neostomosan a legjobb. Mosd le vele a kutyát, ne öblítsd le, a lakást meg fújd be vele, minden bolhát kiírt. Olyan nincs, hogy "egy bolha". Ezt követően megelőzésképpen használhatsz spot-ont vagy ha úgy tetszik, nyakörvet és nem fog a kutya több bolhát hazavinni.
2013. márc. 11. 15:09
18/37 A kérdező kommentje:
Hidd el, hogy nem az én tisztaság mániám miatt kap zuhanyt esténként. Ilyenkor ruha van rajta, csak a sáros lábát mosom le, nyáron viszont a porban fetreng, egy kistestű kutya csak egyet futkos, és máris fekete vizet mosok le róla, különben ez mind a lakás összes szőnyegén lenne, és a bútorokon. Kösz a választ.
19/37 A kérdező kommentje:
Egyébként én mindig meglepődöm azon ha valaki azt mondja, hogy nem szokta tiszta vízzel fürdetni este a kutyáját, mivel én látom milyen kosz jön le róla, akkor másoknál az mind megy az ágyneműbe? Itt a környéken is mindenki letusolja a kutyáját. Ez ugyanaz, hogy a cipőmet is leveszem, és nem azzal megyek a szobába, mivel mennyi kosz van rajta.
Én meg simán bejövök cipővel is. Nem burokban élünk....
2013. márc. 11. 15:41
Kapcsolódó kérdések: