Nálam a csonkolás és a kupírozás mást jelent! Sajnálom, hogy TE nem érted a kettő közötti különbséget. Nem feltétlenül esztétikai beavatkozás a kupírozás én több esetben EGÉSZSÉGÜGYI BEAVATKOZÁS-hoz sorolnám :-)
2013. márc. 11. 10:49
22/58 anonim válasza:
ja és még valami kedves Valletta, menj el egy állatorvosi rendelőbe és nézd meg hány % -ban visznek be gyulladt fülű kutyák. Itt a lakótelepen minden második lógó fülű kutyának gyulladt a füle, ha nem hiszed menj csak el a FeliCaVet -rendelőbe és ez csak egy, többet is tudnék írni de felesleges...
2013. márc. 11. 10:53
23/58 anonim válasza:
Én azt nem értem, hogy jönnek itt emberek azzal, hogy jajj a dobi, meg a vizsla, meg az xy ha bevágja, odacsapja a farkát, fülét... Akkor mi van? A német juhász farkát is vágjuk le? Meg az összes többi kutya fülét, farkát, akiket nem úgy tenyésztettek ki? Mert akkor ezek szerint így kellene, hiszen ők is odacsaphatják bármihez! Ha a bullterriereket ki tudták úgy tenyészteni, hogy álljon a fülük, akkor a dobikat miért nem? Ha az lett volna az eredeti cél, hogy álló fülül legyen, akkor úgy lettek volna kitenyésztve...
2013. márc. 11. 12:05
24/58 anonim válasza:
22es!
Én nem egy olyan álló fülű kutyáról tudok, akiknek a szél, a huzat hazavágta a fülüket!
2013. márc. 11. 12:11
25/58 anonim válasza:
Tett ezirányu kisérleteket Dobermann Úr, de sajnos előbb meghalt, mint ez megvalósult volna. Ráadásul igen szűk hallójáratu fajta, igy teljesen indokolt a fül kupirozása.
2013. márc. 11. 12:23
26/58 anonim válasza:
Márpedig a magyar vizsláknál nagyon sokszor szükséges a farok vágás. Alapvetően szoba kutyák, viszont ott nagyon is könnyen sérülhet a farkuk. Nem egy vizslát láttam már, amelyiknek több helyen eltört a farka, mert olyan erősen csapta hozzá a falhoz, bútorokhoz. Egy német juhász közel sem csóvál olyan erőteljesen, mint egy vizsla! És hidd el, sokkal jobb egy kutyának, ha 6-7 naposan egy gyors mozdulattal lecsípik a farkát, mintha felnőtt korban hosszú órákig tartó műtéttel kellene eltávolítani azt, vagy épp heteken, hónapokon át kellene kötözni.
2013. márc. 11. 12:51
27/58 anonim válasza:
Azért egy vizslának nem vágják le teljesen a farkát, tehát lényegében a 3/4-es farkat is simán hozzácsaphatja bármihez. Egyébként meg ne mondd már az, hogy a vizsla csóvál a leginkább, mert ez nem így van. Más kutya is hozzávághatja valamihez a farkát, ami miatt sérülhet, szóval ez így nem téma..
2013. márc. 11. 13:11
28/58 anonim válasza:
Tudod, általános iskolai fizika. Egy 40 cm-es botot könnyebb eltörni, mint egy ugyan olyan vastag 10 cm-eset. Ez igaz a kutyák farkára is.
És nem tudom, mégis hol olvastál olyat, hogy a vizsla csóvál a legjobban. :) Csak azt írtam, hogy erőteljesebben csóvál, mint az általad példaként felhozott nj.
2013. márc. 11. 13:17
29/58 anonim válasza:
nagyon ritka de nekem a Német juhászom farkából lett levágva kb. 5 cm mert annyira csóválta mindig amikor hazaértünk, hogy állandóan szétverte és csak fröcskölt a vér az előszobában. Hiába kötözgettük az lett a vége, hogy le kellett vágni azt a kis részt! Tudom ez csak egy véletlen azóta is van Német juhászunk és neki semmi gond :-)
A vágott fület és farkat anno nem véletlenül kezdték el kupírozni.... Sok vadász kutyának is sokkal jobb a vágott farok minthogy beleakad , felakad sőt van úgy ,hogy elriasztja a vadat mert éppen a farka ér hozzá az ághoz! A Dobermann füle ha már itt tartunk sokkal érzékenyebb mint más lógó fülű kutyának sőt vékonyabb is és sérülékenyebb.
2013. márc. 11. 14:27
30/58 Valletta válasza:
"Nálam a csonkolás és a kupírozás mást jelent!"
Hogy nálad mit jelent, a senkit nem érdekel. A kupírozás csonkítás, ha nem tudod, hogy mit jelent ez a szó emberek millióinak, nézz utána a szótárban. Egészségügyileg meg akkor indokolt, ha az orvos azt mondja, nem pedig ha Te úgy gondolod. Majd ha állatorvos leszel, meg fogod tudni ítélni az ilyen bonyolult fogalmakat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!