Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretnék egy lány Border...

Szeretnék egy lány Border Collie kiskutyát, de sehol sem találok megfelelőt, ötletek, hogy hol keressem?

Figyelt kérdés

minden hirdetőt végig néztem... heves megye környékén kellene.. Borsod megye, Nógrád megye, Jász-nagy-kun megye. Magyarul Észak Magyarország területén. max 3 hónapos lenne az ideális kor. Valaki tudna segíteni?

Már azzal is sokat segítenétek, hogy ha hirdető oldalakat mondanátok. Előre is köszönöm :)

2013. márc. 10. 13:44
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Nézd, ebben igazad is van,nem vitatom. Nem támogatom a szaporítást, mert tudom milyen költségekkel jár sajnos egy beteg kutya életének könnyebbé, boldogabbá tétele és ha minimális rizikó is van arra, hogy ismét sok 10 ezerrel kell megkurtítanom a családi költségvetést, akkor nyilván nem teszem.

Ettől függetlenül nem tetszik a nagy általánosítás sosem, mivel azért ellenpéldát is találni bőven és én pl. pont ennek iszom a levét.

Értem azt amit mondasz és minden egyes kijelentésemnél el is mondtam, hogy nem szabad a szaporítókat támogatni! A border pedig egy különlegesen érzékeny fajta mindenre, ahogy észrevettem és pláne könnyű gyenge idegrendszerű kiskutyát kifogni, ha egyéb testi problémája nincs is.

Ennek ellenére mondom/mondtam azt, hogy azért nem minden fekete és fehér. Ócsárolásba és lesarkításokba ne menjünk bele, én csak ezt nem szeretem magam és a mi helyzetünk miatt, egyébként viszont egy nézetet vallunk szerintem.

2013. márc. 23. 14:29
 22/23 anonim ***** válasza:

Engem érdekelne,hogy melyik tenyésztőtől vetted a beteges kutyusodat.

Mindemellett,ha jól értettem,ő már idősebb kutya. Azért azt se felejtsük el,hogy 7-8-9 éve még nem nagyon mentek ezek a genetikai szűrések.Ráadásul nem volt mindenkinek internet, honlap,ahonnan ma már egy tenyésztő remekül tud tájékozódni egy-egy vérvonalról,és nagyobb az esélye kiszűrni az epilepsziát pl.

A dp-ről csak annyit,hogy sajnos még mindig nem eléggé ismeretes a kialakulása ahhoz,hogy ki lehessen zárni. Lehet,hogy a kutyának 3 generációra visszamenőleg minden felmenője mentes tőle,mégis a kölyöknél előjön a dp.Erről a leg lelkiismeretesebb tenyésztő sem tehet. Főként,mivel a tartás következményeként is kialakulhat.

A szembetegségek egy részére menepság már ugye van genetikai teszt.Amire még nincs,az szintén nem zárható kis teljes valószínűséggel sajnos.

Egy tenyésztő sem tud csodát tenni.Próbálják a legjobbat kihozni,de bármikor előjöhet bármi probléma,amit előre nem lehet látni.Ráadásul tenyésztő függő is,ezért kell megtalálni az "igazit".

De a szaporítók esetében jóval nagyobb ennek az esélye.

Én a magam részéről nem tartok minden szaporítót rossznak.Ismerek,aki rendesen oltással,féregtelenítve,jól szocializálva adja a kiskutyákat,csak tkv nélkül. De nagyon oda kell figyelni.

Ettől függetlenül,én sose vennék szaporítótól kutyát.

2013. márc. 27. 11:42
 23/23 A kérdező kommentje:
Nem vásároltam hanem befogadtam. Még anno a faluba sétálgatott és befoadtam. :)
2013. márc. 28. 08:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!