VÉRES vizelet! Normális?!
Van egy nagyon-nagyon öreg KAN kutyám, akinél évekkel korábban megállapították, hogy vesebeteg. (Szigorú diétán van, odafigyelek rá mikor mit eszik, napi 2x kap enni. ) A vizelete kicsit véres...Az elején pár csöppnyi csak, utána normális. Van, hogy véres pisicseppeket csepegtet el napközben (pisit is szokott, a vizelettartása nem igazán működik). EZ CSAK A VESEBETEGSÉG TÜNETE? Hétfőn elviszem dokihoz, de hátha más már találkozott ezzel a problémával. Legutóbb nyáron volt 2-3 napig csepegése, akkor azt mondták hogy a kanosságtól lehetett (?)....
Ismétlem nem az egész vizelet véres, csak az első pár csepp. Kedélyállapota jó, iszik-eszik rendesen, jó kondiban van.
Az jutott még eszembe, hogy a csepegés előtt közvetlenül egy nappal megfürdettem... Talán megfázhatott? Bár hozzáteszem direkt befűtöttem a fürdőszobában és hajszárítóval meg is szárítottam a szobában, aztán kb. 1 óráig nem engedtem ki a hűvösebbe...
(Étvágya változatlanul remek, reggelit és vacsorát is befalta.Hmm.)
No, elvittem hasi ultrahangra, volt vér és vizeletvizsgálat is. Prosztatája kicsit meg van nagyobbodva, de nem vészes, húgyhólyagján nem találtak semmi furcsát, vérképe nem a legjobb, de vesebeteg lévén nem is rossz. Magyarul konkrétat a doki se tudott mondani (milyen meglepő....), lehet a vesebetegsége miatt volt ez a csepegés vagy összeszedett valami fertőzést, ami addigra már lement, mire vér- és vizeletvizsgálatra került sor.
Kapott antibiotikumot a biztonság kedvéért.
Ha valakit érdekel, összesen 11000 volt az egész procedúra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!