Ti mit javasoltok?
Szerintem várnod kéne a kutyás dologgal. Ahogy olvastam elajándékoztad mert nem fogadott szót. Na már most, ha ő sem fogad majd szót elajándékozod? Ez nem így megy.
Felelősséget kell vállalnod a kutyáért. Hiszen nem csak annyival jár egy kutya hogy simogatom,etetem,sétáltatom.Hanem egy hatalmas felelősség, akár 15 éven át tartó kapcsolat. Meg kell tanulnod következetesen nevelni egy kutyát, ami gyerekfejjel elég nehezen megy. Meg kell tanulnod nevelni,szidni,jutalmazni,dicsérni. Hiszen nem csak arra van hogy legyen és ezzel most olyan jó.NEM. Ajánlom olvass utána a kisebb termetű fajtáknak,olvas nevelésről könyvet. Menj el menhelyekre és ott ismerkedj össze a kutya nevelés fortélyainak. Hiszen egy kutya hatalmas felelősség, amit ha nem látsz el, te látod kárát.
Úgyhogy még nem ajánlok neked kutyát. Nem sértésnek szánom, de tényleg meg kell tanulnod ezeket a dolgokat, különben te és a kutya is kárát látjátok ezeknek a dolgoknak.
Én 15 éves vagyok, és menhelyekre járok 5 könyvet elolvastam a kutyatartásról,nevelésről. Nem voltam biztos benne, hogy jól helyt tudok majd állni. De így mindenre kész vagyok. Így nyár elején egy mini bully büszke tulajdonosa leszek. :)
De még várj pár évet, mire beletanulsz ebbe a "szakmába". Hiszen a kutya nem csak egy állat, hanem 15 évig tartó felelősség. Lehet hogy ezt sokat ismétlem, de ezt kell hangsúlyozni.
beszélj a szüleiddel.
még fiatal vagy, hidd el, úgyse csak a tiéd lenne a kutyus. nekem 15 évesen lett és most belegondolva baromira örülök, hogy előtte nem engedték, nem jött össze. nem bírtam volna vele.
ja, meg írtad, hogy a tacsi nem volt okos... nem bírom ki, hogy ne írjam le: minden kutya lehet nagyon okos, csak érteni kell hozzá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!