Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti mit javasoltok?

Ti mit javasoltok?

Figyelt kérdés
Nem tudom eldönteni, hogy milyen kutyát válasszak. Lakásban lakok és csak 12 éves vagyok. Ez azzal jár, hogy sokat vagyok az iskolában. Szóval egy olyan kutyát szeretnék ami kb közepes termetű (max15kg) és nem túl hosszú szőrű és elsősorban lakásban is tartható és több időre magára lehet hagyni. Az elegendő ételt, mozgást tudnám biztosítani. Mindenkinek köszönöm a javasolt fajtákat, ötleteket.

2013. márc. 8. 21:11
1 2
 1/15 anonim válasza:

Én egy kistacskót javasolnék neked,kimondottan benti állatka,egészen picike,rövid szőrű,és hihetetlenül cuki :D

sőt még a kutyaszag sem jellemző,ha 2 hetente fürdetjük,most is itt ül a kanapén betakarózva az én tacsim.Csak ajánlani tudom,néz utána,imádni való kis jószág :)

2013. márc. 8. 21:19
 2/15 anonim ***** válasza:

A szomszédjainknak is tacsik vannak, meg lehet tanítani őket mindenféle trükkökre, aranyosak. :)

Én csak azért írtam, hogy azért remélem számításba vetted a különféle oltásokat, esetleges betegségeket és hasonlókat is, ill. a kutya árát ha tenyésztőtől veszed.

Szóval erre is kell legyen elkülönítve pénz.

És ami még fontos, hogy mindegy milyen kutya, amíg kicsi egyiket sem lehet ennyi időre magára hagyni! Akkor hozassátok júniusban, amikor véget ér a suli, aztán szeptember előtt fokozatosan szoktassátok hozzá, hogy mindig egyre több időre mentek el (először csak fél órára, aztán egyre stb.).

2013. márc. 8. 21:31
 3/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, de egyszer volt tacskóm és az nem volt túl okos-ez lehet az én hibám volt. A puli. pumi, mudi kutyafajta tetszik nagyon. A jack russel terrier is aranyos.

Választásomon még a foxi is szerepet játszik. Szerintetek melyik a legjobb?

2013. márc. 8. 21:35
 4/15 anonim ***** válasza:
A foxit, és a jack russelt szerintem ne. Terrierek, makacsak, akaratosak, dominánsak, nem feltétlenül tudnád őket 12 évesen megnevelni. Ráadásul elég energikusak is. Első kutyának nem ajánlanám. Hiába aranyos, ez nem minden. Nekem JR-em van,(ő speciel meg van nevelve) nem első, és nem második kutya. Több kutyám is volt előtte, de első kutyának biztosan nem vállaltam volna be. Fiatal vagy még ehhez. Kezdd egy könnyebb kutyával. Ha minden körülmény adott, és a szüleid is beleegyeznek :)
2013. márc. 8. 21:42
 5/15 anonim ***** válasza:
50%

Mudit és pumit azért nem nagyon ajánlom benttartásra, mert pásztorkutyák. Nekik nagyon nagy a mozgásigényük, a mudit nehéz leszoktatni az ugatásról.

A pumi néha makacs, és ezért ritkán nehéz tanítani.De egyébként nagyon okosak.

A Jack Russel benti tartásra alkalmas.Nagyon okos kiskutya,úgy tudom a kanok hajlamosak kicsit dominánsabbnak lenni. De ez könnyen kezelhető. Egyébként vállalkozó szellemű kutya, mindenben benne van.

Mellékesen az ajánlataim:

-Tacsit én is ajánlom. Okos, aranyos, bújós kiskutyák. A mamámnál van egy tacsi keverék kutyus Bogi, ő mindig bebújik a takaró alá, és ott gubbaszt egész nap :) Nagyon édes. Eleven kutyusok, szeretnek sétálni, néha pedig egész nap csak feküdnének otthon.

-Toy uszkár. Az uszkárok köztudottan nagyon okos kutyák. Azt hiszem a 2. vagy a 3. legokosabb kutyák. Nem hullik a szőre, de sokszor kell kozmetikushoz vinni. (havonta min. 1x ajánlott) Szeretnek mozogni és alkalmazkodóak. Mindig megtalálják a közös hangot a gazdival. Ha kell lustiznak, ha kell sportolnak.

-Westie. Kis aranyos energiagombócok. Szeretnek sétálni naphosszat. Okosak könnyen taníthatóak, bár van hogy megmakacsolják magukat, rossz szokásait nehezen vetkőzi le.

Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ha kellene segítség csak szólj :)

2013. márc. 8. 21:44
 6/15 anonim ***** válasza:

ezek közül amiket felsoroltál egyiket se, mivel lényegesen nagyobb a mozgásigényük, mint egy tacsinak, és ha egy tacsival nem bírtál, hát nem mernék komolyabb kutyát ajánlani úgy, hogy 12 éves vagy.

szerintem, ha ezek közül szeretnéd valamelyiket, akkor várjál még egy pár évet, amikor már a szüleid is elengedhetnek nyugodt lélekkel pl egyedül kutyát sétáltatni, meg hasonlók.

Nem lelombozni akarlak, meg nem lenézni, csak neked is meg a kutyának is jót, mert ha beválasztasz egy olyat, amivel mozogni kell rendszeresen, az se neked, se neki nem lesz jó egyáltalán.( ez nem jelenti azt, hogy egy tacskóval nem kéne, csak kevesebbet) A tacsinak hátulütője tán, hogy eléggé makacs, de szerintem azzal még mindig könnyebb együtt élni, mint egy energiabombával, aki ha unatkozik szétkapja a házat.

2013. márc. 8. 21:46
 7/15 anonim ***** válasza:

A magyar fajták közül esetleg a mudi. A jack és a foxi nagyon jófej kutyák de mivel mind a kettő terrier nagyon nagy a mozgásigényük.

Èn a tacsikat nem szeretem egy jó szót nem tudok mondani róluk, nagyon ugatósak.

Esetleg uszkár? Nagyon okos de nincs akkora mozgásigénye. A 2. leginteligensebb fajta a border után.

Vagy esetleg corgi? Nem elgerjedt fajta de nagyon sokan dogdancingelnek vele.

De remélem tisztában vagy vele, hogy egy fajtatiszta kölyök ára 100 000ft körül van. Ne esszpresszről és társairól válassz kutyust, ha a szüleid sokalják a fajtatiszták árát fajtamentőktől vagy menhelyről vegyetek magatokhoz kutyát.

2013. márc. 8. 21:50
 8/15 anonim ***** válasza:

Én a Cavalier King Charles spánielt tudom neked javasolni. Ezek a kisktyák mindig a gazda kedvében akarnak járni, könnyen taníthatóak. Szeretik az emberek társaságát és más kutyákét is. Nem ugat sokat, nagyon csendes békés kutya. Kistermetű,lakásban könnyen tartható. Ha hozzászoktatod az egyedülléthez akkor szépen csöndben eltűri. :)

Első kutyának ajánlom, azért is mert könnyen tanítható, nem ugat sokat és nagyon gazdacentrikus.

2013. márc. 8. 21:52
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!! Az a igazság hogy már nagyon sok kutyám volt: magyar vizsla, tacsi, keverékek. És a nagyrészt én neveltem meg őket. Nekem a legjobban a mudi tetszik. Itt lakok nem messze a népligettől tehát annyit mozoghat majd a kutyus amennyit akar.
2013. márc. 8. 21:59
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Azért azt nagyon szeretném megtudni, hogy mégis hogy volt 12 évesen ennyi kutyád. Ez átlagban egy kutya életének megfelelő időtartam...
2013. márc. 8. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!