Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az ilyen minek akar kutyát?...

Az ilyen minek akar kutyát? (link)

Figyelt kérdés

én ezen csodálkozom most, hogy valaki komolyan egy westit akar az udvaron tartani?!?!

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__4080130-menny..

szerintem az 1. és a 3. válaszolónak teljesen igaza van és a kérdező rosszul látja a dolgokat.. mi a véleményed erről?

2013. márc. 5. 20:37
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
80%

először is a kérdésre válaszolva. teljesen normális dolog hogy kimegy a kutya a kertbe.

egyébként nagy vita folyik az ilyen téma körül csak senki nem érti a lényeget. egy kutya sokkal nagyobb hideget képes elviselni mint az ember, tehát aki magához viszonnyítja azt hogy kint hideg van, kabát kell akkor biztos a kutyának is az nagyon téved. mi lakásban tartjuk és érdekes a kutya mégis saját magától tapicskol bele a tengervízbe amit jól láthatóan élvez is míg én egész biztos (igaz fázós típus vagyok) de legalább nyárig tuti hogy bele nem mennék. (oké talán május vagy április vége) míg ez a kutya egész biztos hogy áprilisban már saját magától fog fürdeni is a tengerben. nagyon érdekes ugyanakkor az is hogy ha pl. egy rövidszőrű kutya kinti kutyaként tengeti az életét (télen nyilván melegebb vackot gyártani a kutyaházba, igaz nem tudom magyarországon mennyire durva telek vannak mostanság) egybizonyos téli hidegben simán körberöhögi azt a kutyát amelyik lakásban nőtt fel, mert azok értelemszerűen nem szoktak hozzá a hideghez. szóval sokkal nagyobb kínzás ha az a kutya melyik addig lakásban tengette életét egyszercsak kinti kutya lesz. ugyanilyen az is hogy általában a lakásban tartott kutyusok nem szívesen sétálnak az esőben.

érdekes dolog viszont az hogy egy kutya ha megtehetné egész biztos inkább a gazdi mellett a lakásban lenne és nem a jó meleg miatt hanem a társaság, a család, a falka közelsége. van itt egy keverék kutya, kinti. az erkélyről rálátok az udvarára. viszi a gazdája néha sétálni ettől függetlenül az a kutya vagy semmit nem csinál tehát unatkozik, vagy unalmában teljesen szétszedi mindazt ami körülötte van. tehát ha valaki azt hiszi hogy a kerttel a kutya de jól jár és az máris bőven elég neki hát nem. egyértelműen látható, állandóan ás, minden este folyamatosan ugat a kutya unalmában. nincsenek ott új szagok, hihetetlen tudom de nem történik ugyanúgy semmi mint egy lakásban. sőt valójában a lakásban több minden zajlik a kutya körül mint egyedül a kertben. érdekes egyépként hogy ennek az említett keveréknek bár van hátul kutyaháza mégis az erkélyhez közel (ahonnan rálát a gazdira) alszik vagy fekszik tehát szemmel jól látható hogy a kutya amilyen közel csak tud a gazdija mellett akar lenni. eleinte még esőben is a kutya szabályosan ott feküdt a beton közepén, istennek nem akart bemenni a házába mert a gazdi közelében akart lenni. érdekes az is hogy télen mi felengedtük az ágyba (néha felszoktuk) a kutyát. jó meleg szőrös takarónk van azon feküdt a kutya. két perc után már azt lehetett látni hogy a kutya szabályosan liheg olyan melege van, nem is tudott elaludni de az istennek nem akart volna magától lemenni. végül én küldtem le a helyére a "bolondot" aki jól kiiatta a vizét utánna pedig egyből el is aludt a jó kis helyén. szóval ezzel azt akarom mondani hogy a kutyának ígyis úgyis pocsék az élete ha nem foglalkoznak vele. az aki azt írta hogy a kutya a t.v.-t attól meg én visszakérdeznék hogy miért az udvaron mit csinál a kutya magában? az is csak fekszik és halálra unja magát. egyépként pedig jól írta az egyik válaszoló. mi akik lakásban tartjuk a kutyát (normális esetben) nem egy gyors slozira rohanunk le a kutyával. ingredús környezetbe visszük, ahol játszik, rohangászik, szaglászik, tanul, apportozik stb stb. a különbség csak az hogy amikor visszamegyünk a lakásunkba még mindig a kutyával vagyunk illetve a közelében ahol bármikor adódhat egy kis játék, bírkózás, simizés, nevetés, míg az udvarban levő megy vissza unatkozni a házába.

viszont az tény hogy a legjobb élete annak a kutyának van aki élvezi a lakásban töltött életetet a gazdival viszont a kertben is tudnak játszani, szaladgálni, tanulni (amellett hogy ugyanúgy elviszi sétálni) és élvezni annak minden előnyét. úgy mint a megtámadott westie-s gazdi esetében.

2013. márc. 6. 09:44
 22/25 anonim ***** válasza:
30%
Imádom, amikor a panelosok szerint én vagyok a kőbunkó, mert kint van a kutya. Könyörgöm, kutya, nem a gyermekem. És igenis érdekes. Miért te a munkahelyeden mindig ugyanazt látod? Nem... Az emberek máshol vannak, másról beszélgetnek, más illat van, más érzelmeid vannak nap, mint nap.
2013. márc. 6. 09:45
 23/25 anonim ***** válasza:
58%
hacsak nem az udvarodra mindig bejárkálnak, emberek kutyák stb. hidd el semmi nem történik az udvarodban. az teljesen más hogy a munkahelyeden mindig más történik mert vannak körülötted emberek, megy a beszélgetsés stb. ha te egyedül vagy az udvaron, azon kívül hogy lesel ki az útra mi történik veled?
2013. márc. 6. 10:04
 24/25 anonim ***** válasza:
25%
Egyedül? Van 6 szomszédunk :D mindenhol kutya, azokkal egész nap elvan, és az emberek is járkálnak.
2013. márc. 6. 10:08
 25/25 anonim ***** válasza:
62%
a szomszéd kutyáival? tehát velük van az udvaron, konkrét testi kontaktusban? mert akkor tényleg nem szóltam egy szót sem. az hogy a kerítésen keresztül megszaglásszák egymást az semmit nem jelent. ha pedig egy kertes házat veszek alapul, összesen hat szomszéd hat kutyájával kétlem hogy a kerítésen keresztül bármit is tudna ügyködni azon kívül hogy bámulja a másikat esetleg ugatnak egymásra. nézd én az erkélyről jól látható kutyából indulok ki. minden este kb. 8-9 körül viszi el a gazdija kb. egy fél órára. ennyi a napi programja nem több. én az enyémet reggel viszem 5től 6ig egy bóklászós sétára. 9 körül még leszalad vele egy 10-15 percre a párom de nem mindig. most én lent voltam vele kb.25 percet. ezalatt a kinti kutya, tudom hihetetlen semmi egyebet nem csinál mint fekszik alszik a helyén. 1-2 körül leszaladok vele egy 15-20 percre szintén átszagizni a környéket. majd 3tól minimum 6ig elmegyünk egy jó kis helyre ahol aztán minden van ami belefér. itt megjegyezném hogy ez még a téli program. hazaérünk és a másik kutya még mindig ott unatkozik , kedvétől függően esetleg már rá is zendít elkezd ugatni. a mienk hacsak nem alszik akkor még mindig játszik egy kört velünk. este 10-11 környékén megint jön egy bóklászos séta de ha előre láthatóan tudom hogy kb. két óra mulva megint lemegyek vele akkor 10 órakkor csak egy 15-20 perces és két óra múlva lesz kb 1 órás. ezalatt a kinti kutyának pedig kedvétől függően be nem áll a szája úgy ugat. nos ha ezt nézem akkor nem tudom melyik kutya élvezi jobban az életét: az enyém aki folyamatosan körbeszaglászhatja a környéket, találkozunk akár más kutyákkal, játszunk stb. (nyáron lesz ám úszás is dögivel) vagy az a kinti kutya aki jól láthatóan halálra unja magát. hát nem tudom. nézd ha te azon ritka gazdik közé tartozol akik attól függetlenül hogy a kutyának van udvara ugyanúgy elviszed sétálni, foglalkozol vele, kint az udvarban játszol vele tanítod stb. akkor én egy rossz szót nem szóltam neked. de ha az a gazdi vagy aki azt gondolja hogy egymagában a kutya egész nap elvan, ne haragudj de nem hiszem hogy az én lakásban sínylődő kutyám cserélne a tiéddel.
2013. márc. 6. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!