Az ilyen minek akar kutyát? (link)
én ezen csodálkozom most, hogy valaki komolyan egy westit akar az udvaron tartani?!?!
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__4080130-menny..
szerintem az 1. és a 3. válaszolónak teljesen igaza van és a kérdező rosszul látja a dolgokat.. mi a véleményed erről?
Egy kutya valóban attól lenne boldog, ha bàrmikor tudna pisilni és egyedül lenne a kertben? Miért is jó ez neki?
Egyedül nem fogja dobàlni a labdàjàt v jàtékra hívni egy fűszàlat, ehhez kell a gazdi. Nem az a legjobb neki, ha a nap 24 óràjából 22-t egyedül tölt a kertben. Sok közös séta, játék a gazdival, kutya pajtikkal + fontos nekik a gazdi közelsége is, de aki csak kint tartja, az el sem tudja képzelni milyen jó dologról marad le ő is és a kutyàja is.
"Szomszéd kutyák, szagok, mindenfélét felfedez"
Aha... a kutyád talán tíz másodperces Tom (vagy hogy is hívták a pacákot az ötven első randiban?), és minden lefutott kör után izgatottan várja, hogy megláthassa százezredik alkalommal a szomszéd bodrit, szintén százezredik alkalommal a virágágyást? Mégis kb. az első két hét leteltével mi az anyámat "fedezne fel" a kutya a kertben? Vagy hetente átépíted?
Utolsó!
Nem érted a különbséget, a panelos gazdi leviszi a kutyáját és nem csak akkor, ahogy te fogalmaztál, ha van ideje, hanem mindig, napi rendszerességgel, télen-nyáron, melegben-mínuszban-esőben. Napi rendszeres séták vannak a mozgásigénynek megfelelően. Ez vmelyik kutyánál 1,5 óra, vmelyiknél 3 v akár több. Tegyük fel ugyanezt megteszi a családi házas gazdi is, aki kint tartja a kutyáját, viszont ezután (főleg télen) a kutya egyedül van a kertben, míg a panelos kutya a gazdájával.
Egyébként a legideálisabbnak a családi házat tartanám, kinti-benti kutyaként, ezután jön a panelos kutyus és végül a csak kinti kutya. Persze ez nem szent írás, egyedi esetek lehetnek.
Kedves kérdező!
Nem értem mi bajod van a belinkelt kérdéssel kapcsolatban.
A kérdező nem a -20 fokba akarja kitenni a kutyát egyedül. A kérdés csak arra irányult, lehet-e a kutya a kertben.
És miért ne lehetne. Ha jó idő van nem lesz semmi baja. Hidegben pedig egy jól szigetelt kutyaház elegendő védelmet ad napközbe. Azt írta hogy éjszakára és nagy hidegben a lakásban lenne.
Nekem panelban tartott kutyám van. De nyáron, ha kertes házban voltunk nyaralni, a kutya egész nap a kertben volt. Éjszakára vittem csak be a házba, hogy ne lármázza fel a környéket és ne tudják esetleg ellopni, vagy ne tudják bántani.
Semmi baja nem volt. A törődés és gondoskodás, foglalkozás mellett a westinek sem lesz baja. Legfeljebb kicsit több bundát növeszt és nem lesz hófehér. De egyéb baja nem hiszem,hogy lesz.
Kedves kérdező!
Én megnéztem a belinkelt kérdést és az általad helyesnek ítélt válaszokat is.
Hát ne haragudjon meg a világ, de nem értem, mért kell lejárató kampányt indítani egy másik kérdező ellen, pláne, hogy inkább örülni kéne, hogy van olyan gazdijelölt, aki előbb kérdez és aztán szerez be egy kutyát nem fordítva.
Jelen esetben nem érzem jogosnak az " Az ilyen minek akar kutyát?" kérdést, elvégre én körültekintőnek ítélem meg a gazdijelöltet. Az ilyen kérdések jogosan ráhúzhatóak lennének azokra, akik nem tesznek félre elég pénzt ahhoz, hogy állatorvoshoz vigyék a kutyájukat vészhelyzetben és helyette itt érdeklődnek, h "Vajon mi a baja a kutyámnak?" vagy akik sajnálnak egyszeri 3500 Ft-ot egy chipre. Na, azokat a kérdéseket olvasva én is felteszem magamnak a kérdést, hogy "Az ilyeneknek minek kutya?", de még akkor sem írok ki ilyen formában egy nyilvános kérdést, mert szerintem erkölcstelen és otromba.
Egyébként meg a kérdező egy szóval sem mondta azt sem, hogy kizárja a kutyát az életteréből és azt sem, hogy örök kerti fogságra ítéli...
De ha már ott tartunk, hogy az 1. és 3. válaszolónak mennyire igaza van, akkor felvilágosítanálak, hogy a westie-t egér és patkányírtásra, illetve kisvadak vadászására tenyésztették ki, aktív fajta és kizárt dolognak tartom, hogy az eredeti feladatukra használt kutyákat szobakutyaként kezeljék. Az, hogy ráhúzták a fajtára a szobakutya kifejezést és sokan bennt tartják és ruhákat adnak rájuk meg úgy dédelgetik, mint egy gyereket, csak emberi tudatlanság és butaság.
És még mielőtt valaki szívtelennek tartana és lehordana, hogy milyen szemét gazdi vagyok és nekem sem való kutya, én is beengedem a kutyám a házba éjszakára és gyakran napközben is benn van, mert szeret velem lenni, de attól még kutyaként kezelem és nem szűnik meg létezni a világ, ha kirakom a kertbe egy pár órára napközben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!