Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit is jelent pontosan az...

Mit is jelent pontosan az agyi lefárasztás? Hogyan kell csinálni?

Figyelt kérdés

Van egy 8 hós szukám, nemrég fogadtuk be. Nagyon tele van energiával. Kertes házban élünk, sokat szoktam vele kint foglalkozni, játszani, ugrálni.

Most tanuljuk a pórázon sétát, még nehezen megy, de fejlődünk. Úgy csinálom, hogy amikor lohol előre, akkor befékezek, amíg vissza nem lazul a póráz. Ez így jó?

Sajnos nincs nálunk kutyafutattó :( Így a fölös energiáival nem nagyon tudok mit csinálni.

Délután szoktam vele 1, másél órát sétálni, néha 2őt, de hazaérünk és olyan az energiaszintje, mintha duracelt nyelt volna.

Séta közben oda szoktam engedni a kerítéshez, kutyákhoz. Ugye ez nem baj? Már van 4 ilyen pajtink. Csak az a baj, hogy már meglátja a kerítést és ha megfullad, akkor is tépi a pórázt. Hiába állok meg, hiába fordulok meg, akkor is húz.

Nyár elején tudunk majd kutyasuliba menni. Egy ismim elmesélte a klikkerezés "alapjait". Az én hibámból nagyon lassan, de mióta nálam van, 5 hét alatt sikerült megtanítani az ül, fekszik, pacsit. Meg néhány apróságot, pl. terpeszben állok, mondom hogy át, és átmegy és beül a bal lábam mellé. Ill. amikor azt mondom, hogy hopi, akkor kétlábra áll.

Persze ezek még csak itthon mennek. Utcán, ha piros a lámpa, akkor csak néha sikerül leültetni. Annyira sok idegen inger éri, hogy rám sem bagózik. És nagyon fél mindentől. Pl. motort ha messziről lát, már szűköl vagy ugat. a busz, kamion hangjától is megriad.

Bocs, ha hosszú lett. Szóval hogyan történjen az agyi fárasztás?

2013. márc. 5. 09:32
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

Még új "családtag", úgy gondolom, hogy először meg kell ismernünk egymást. Már nagyjából van egy kidolgozott rendszer, egy napi rutin, ami alapján megy a nap. Gondolok itt olyanra, hogy ugyanabban az időpontban kap enni, kb. ugyanabban az időben megyünk sétálni...stb.

Már most nagyon ragaszkodó, de sok tekintetben helyre kell rakni a kutyát és a viszonyunkat is. Mindemellett nagyon akaratos is.

Nem engedem oda minden kerítéshez, csak ahhoz a néhányhoz. 90 %-osan már meg tudom ítélni, hogy a kerítés mögött milyen "lélek lakozik".

A kutyus egyébként nagyon játékos, de nem nagyon érti a kutyák kommunikációját...vagy nem is tudom, hogy nevezzem. A kerítés-szaggató, őrjöngő kutyákhoz néha odamenne farokcsóválva játszani, néha meg visítva menekülne.

Hétvégén volt nálunk egy rokon, meg a szobacirkálója. Azzal is non-stop játszott volna. A másik kutya már 3 éves, nem tolerálta vmi jól a kutyám közeledését. Semmit baj nem volt, csak az ugatásával jelezte, hogy nem kíváncsi rá. Megjegyzem a kutyám 3szor akkora, mint a másik. A kutyám először nem értette, aztán beletörődött, majd egy kis pihi után újra ment a farokcsóva és próbálta játékra "erőszakolni".

Ahogy kiderült ez alatt a néhány hét alatt, nagyon szereti az összes állatot. Pl. a macskával is non-stop játszana, csak nagyon durván csinálja, ezekről a durvaságokról próbálom letiltani. Csak nem tudom, hogy hogyan értessem meg vele a NEM SZABAD jelentését. :(

Ez a behívás dolog vmilyen szinten megy, de ez is csak itthon. Nagyon szépen beül elém. Pedig ezt nem is gyakoroltuk.

Az előéletéről nem tudok semmit.

Megpróbálok keresni a környező településeken kutyafuttatót, egy héten 2-3 alkalommal talán el is tudom vinni. Hátha segít kicsit a szocializációban és a lefárasztásban.

2013. márc. 6. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!