Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha nem fajtatisztától lettek...

Ha nem fajtatisztától lettek a kölykei attól még lehet a későbbiekben fajtatiszta kölyke?

Figyelt kérdés
Van egy szibériai huskym. Decemberben tüzelt, be is zártam de a másik 5 hónapos kutya segitett neki kiszabadúlni, ráadásúl kirágta az ajtót is kettőt is tönkre tett, éjszaka elment csavarogni és csak reggel jött haza! Aztán megkötöttem láncra de azt is elszakitotta, utána megint megkötöttem! Tegnap előtt még bent a lakásba játszottam vele semmi baja nem volt erre tegnap este lettem figyelmes arra hogy kölykök vannak! Pedig észre sem vettem hogy vemhes, mert tüzelés után a mellbimbói amúgy is nagyok, a hasa sem igazán nőtt, meg náluk szokás az áll vemhesség! Attól mert most keverék kutyák lettek attól még lehet neki fajtiszta kutyája két-három ellés után ha fajtatisztával pároztatom?

2013. márc. 3. 16:33
 81/98 anonim ***** válasza:
9%
Láttam én már kennelből ocsmány kutyát kikerülni. Egyáltalán nem a név számít, csak a pénz és az ismeretség. Ennyi. Nekünk van 2 yorki kutyusunk, gyönyörűek, mindegyik felmenői törzskönyvesek, de a mieinknek nincs, mert nem kértünk. És, ha ne adj isten, a kiskutyáink lesznek, ami igen valószínű, hát ez van. Két gyönyörű fajtiszta ebtől lenne. Attól én még nem vagyok szaporító. Lakásban élnek, szeretetben, gyerekekkel. Tiszták, ápoltak szépek, jó idegrendszerűek, egészségesek, nagyon drága tápot kapnak, oltottak féregtelenítettek, chipesek. A fiú kutyus apukája Kanadából származik, a lány Magyarországról, úgyhogy még a vérfertőzés eshetősége se áll fennt. A tenyésztők sokszor csak azért rinyálnak, mert féltik a hírnevük, meg az üzletük. Ja, még annyi, hogy amikor a Yorki Fesztiválon voltunk, a sok száz Yorki közül, a mi törzskönyv nélküli fiúnk a legszebb 15 között volt.
2013. márc. 23. 12:28
 82/98 anonim ***** válasza:
76%
utolsónak: persze hogy fajtiszta kölykei lesznek... minden kutyának fajtiszta kölykei születnek :D
2013. márc. 23. 13:10
 83/98 anonim ***** válasza:
82%

És azt megtudnád indokolni hogy mégis mi a fenének kell neked nyektetni azt a szerencsétlen kutyát?

Miért hiszik azt az emberek hogy attól hogy van egy szép kutyája, egyből le is kell harcolni egy szüléssel ami ügye megfog látszani a kutyán, és már is veszít a szépségéből.

Főleg hogy te ráadásul tenyésztőtől vetted, akkor mégis miért nem fogod fel hogy ezt hagyd rájuk, arra aki ért hozzá? Te tudod hogy ha jót akarsz akkor tenyésztőtől veszed, de azért mégis utána ugyan úgy te is szaporítasz tovább, mert azt gondolod más eddig jó munkát végzett a tenyésztéssel, és akkor te ezt egyből semmibe véve lesz.rva már is elrontod és megcsúfolod egy szaporítással.

Nem értem hogy miért kell belekontárkodni, miért kell azt hinnie mindenkinek ebben az országban hogy mindenhez ért és neki mindent lehet.

Elmondom neked hogy te még a rosszabbik fajta szaporító vagy, mert tisztában vagy teljesen az egésszel, illetve tudatában vagy hogy milyen rosszat csinálsz, és még azt hiszed szabadon kontárkodhatsz mert hát a szülők törzskönyvesek voltak, és akkor ez feljogosít téged arra hogy neki állj szaporítani és semmibe véve a tenyésztők és a kutyák felmenőinek munkáját.

Miért van az hogy nekem szép kutyám van, és mégsem állok neki szaporítani? Pedig szerintem biztos el tudnám adni. Egyszerűen azért mert még ha nem látszana meg rajta a szülés nyoma, még akkor sem tenném mert ez NEM AZ EGYSZERŰ EMBER DOLGA ! Biztos megtudnám az egészet A-Zig csinálni, de nem foglalkozok vele mert ez csinálja az aki ért hozzá.

Attól hogy van jogosítványom még nem állok neki kocsit építeni...

2013. márc. 23. 14:01
 84/98 anonim ***** válasza:
9%
Figyelj ide! Nem nyektetem. Vigyáztunk, volt rajt tüzelő bugyi, meg kis pelenka, külön voltak téve, de bizony így is összejött, mert a kan addig küzdött, míg "beakasztott". Leszedte a védelmet a szukáról, már csak azt vettük észre, hogy nincs rajt bugyi. Nem direktbe történt. Eddig mindig sikerült kivédeni. De ha már így alakult, hát ez van. Tudom, hogy a díjaknál, versenyeken sokszor mi folyik. Minden attól függ, ki kivel milyen jóban van és mennyi lóvét tud virítani. És, mondd csak, a tenyésztő mennyivel jobb? Az nem használja ki a szukát, Szerinted az nem kizárólag azért tartja? Mert mi nem. Aztán meg leselejtezi x év után. Na, ez tényleg szép viselkedés. Tizede annyit nem foglalkozik egy-egy kutyával, mint mondjuk én.
2013. márc. 23. 14:18
 85/98 anonim ***** válasza:
73%

az a tenéysztő aki nem foglalkozik a kutyájával az nem tenyésztő...

másrészről ha igazán foglalkoznál a kutyáiddal akkor ivartalanítattod őket és egy csomó felesleges stressztől megkiméled őket -.-

2013. márc. 23. 14:24
 86/98 anonim ***** válasza:
9%
Nem azt mondtam, hogy nem foglalkozik, csak jóval kevesebbet. Tök mindegy mit írok, te biztos mindenbe találsz hibát, mert te olyan okos vagy. jah, értem, ha ivartalanítanám, az tényleg nagy foglalkozás vele. A szeretet, meg a törődés, az smafu. A lényeg az ivartalanítás, hogy a drága kenneles kutyákat el lehessen adni. És, különben, én egy szóval nem mondtam, hogy el fogom adni. Vagy csak akkor számít? Mert bármilyen hihetetlen nem mindig a haszonszerzés a cél. És mi van a keverék kutyákkal? Ott soha nem reklamál senki, hogy ne szaporíts, stb. Ja, tudom, azok nem számítanak. Mert ott nem rontja senki az "Ó Nagy" tenyésztők üzletét.
2013. márc. 23. 14:35
 87/98 anonim ***** válasza:
75%

A lényeg az ivartalanítás, hogy a drága kenneles kutyákat el lehessen adni.

nem azért lényeg az ivartalanitás hogy ne történjenek balesetek, hogy a kutyát ne kapjon méh gyulladást, emlőgyulladást, vagy méhrákot, és hogy a kan kutyád ne kapjon idegbajt mikor a környéken egy tűzelő szuka van... már a két kezemen nem tudom megszámolni hogy hányadik kóbor kant láttam ma mert a környéken tüzel egy két szuka, és volt olyan is ami nem szimpla keverék kutya volt..

és a felesleges elléseket nem azért kellene megakadályozni hogy a tenyésztők eltudják adni a drága tucat kutyájukat, hanem azért mert így is sok a kidobott kutya és így is sok a menhelyen és gyeptelepen lévő kutyák száma.

és igen, számomra a tenyésztők kutyái egytucat kutyák akár milyen díjnyertesek, akármilyen felmenőkkel.. mindig meg is jegyzem amikor valaki felteszi ide a kutyáját dicsekvés gyanánt hogy ugye milyen szép.. standardnak megfelelő kutya... összeraknák egy pár fajtatársával és már nem is tudná melyik az övé

2013. márc. 23. 15:10
 88/98 sippara ***** válasza:
74%

Az a baj, kedves yorki szaporító, hogy minden szavadból süt, mennyire hülye vagy az egészhez.

"Aztán meg leselejtezi x év után. Na, ez tényleg szép viselkedés. Tizede annyit nem foglalkozik egy-egy kutyával, mint mondjuk én."

Tudod, mi történik egy TENYÉSZTŐNÉL a szukával? Megvásárolja, szuperprémium táppal eteti, mozgatja, tanítja megfelelően (hiszen a rosszul, vagy sehogy nevelt/szocializált kutyát bizony a kiállításról is "kidobják"), ha a fajta megköveteli, dolgozik vele, munkavizsgát tesz. Aztán keres egy MEGFELELŐ kant, és nem az alapján, hogy "aranyos" vagy "szép" - a kannak megfelelő felmenőkkel kell rendelkeznie és genetikai szempontból ki kell egészítenie a szukát, javítani a gyengeségein, kiemelni az erősségeit, hogy "jó minőségű" kölykök szülessenek. Amikor a kutyát 5-6 évesen kivonják a tenyésztésből, megtörténik az ivartalanítás és a szuka ugyanolyan családtag marad, mint volt. Ez alatt az idő alatt (két és hat éves kora között) három-négy almot ellik összesen.

Azzal, hogy ne szaporíts, nem a tenyésztőket védjük, hanem a fajtát, amit állítólag annyira szeretsz, ugyanis halvány lila fingod sincs arról, milyen gyengeségei, erősségei vannak a kutyáknak, vagy épp milyen betegséget hozol felszínre a kölykökben a párosítással. Másrészt az alom kicsinyei yorkie-jellegű KEVERÉKEK lesznek, és hattal-nyolccal növelik majd a kétmillió gazdátlan kutya számát. Egyébként hidd el, a tenyésztőnek sincs a kölykökön kb. semmi haszna (ezt is tudnád, ha nem lennél sík hülye a témához).

"jah, értem, ha ivartalanítanám, az tényleg nagy foglalkozás vele. A szeretet, meg a törődés, az smafu."

Ugye tudod, hogy a saját gondolatmeneted alapján nem kell orvoshoz vinni a gyerekedet sem, csak a szeretet meg a törődés számít? Gondolkozz kicsit, mielőtt leírsz valamit. A szeretet meg a törődés egyébként - önmagában - minden kutyának marha kevés, nap mint nap látni ezer példát: ott vannak a flexi végén őrjöngő kistestűek, a mindenkit felborító "csak játszik" nagytestűek - ők törődést és szeretetet kapnak, szerinted ez elég? Az ivartalanítás pedig - ha nem akarsz vele tenyészteni (márpedig miért akarnál? törzskönyve nincs, keverék, meg "xy-jellegű" keverék alom meg ezerszámra van az országban) - igenis a kutya javát szolgálja. Bár gondolom, az álvemhesség, gennyes méhgyulladás, hüvely előreesés, rák és hasonló kifejezések megint csak teljesen ismeretlenek előtted - érdemes lehet utánanézni.

2013. márc. 23. 15:21
 89/98 anonim ***** válasza:
9%
Ha minden kutyát ivartalanítanánk, akkor nem lennének kiskutyák. És, a tenyésztő kutyái ez alól kivételek? Azok nem lehetnek betegek? Vagy azoknak nem számít? Nincs benne ráció!
2013. márc. 23. 15:26
 90/98 sippara ***** válasza:
74%

Idióta.

A tenyésztő tenyésztési céllal vásárolja a kutyáját, azért, mert fajtájának egy kiemelkedő egyede, esetleg olyan vérvonalból származik, amit kár lenne veszni hagyni. Emellett egy tenyésztő kutyáját nem évi egyszer látja az orvos, mikor kimegy oltani, így a különböző rendellenességek, betegségek időben észrevehetőek és kezelhetőek.

A többieket pedig majd akkor szaporítsuk, ha nullára csökken a kóbor kutyák száma, és az állatmentők hónapok óta ülnek az üres menhelyeken dolog nélkül.

2013. márc. 23. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!