Lassan itt a tüzelési időszak, kan kutyám ivarérése óta először fog tüzelő szukával találkozni. A kérdésem az, hogy lehetséges tiltani a "párzó" hágást?
Természetesen ivartalanítva lesz, de csak áprilisban (kövezzetek meg, de április elejétől ivartalanítási akció van a dokinknál, a fennmaradó összeg inkább elmegy játékra, sulira :)).
2013. márc. 2. 16:18
1/5 anonim válasza:
Persze, hogy lehetséges. Csak tekintély kérdése.
2013. márc. 2. 17:05
2/5 anonim válasza:
Hát azért nem árt ha van a kutyán póráz is. :)
2013. márc. 2. 20:03
3/5 A kérdező kommentje:
Mindenképpen pórázon kezdenénk, esélyt sem akarok adni rá, hogy akár csak megpróbáljon fedezni. Csak annyian próbálták nekem bemagyarázni, hogy az ilyesmit lehetetlen tiltani, hogy már nem tudom, mit gondoljak...
2013. márc. 3. 14:21
4/5 anonim válasza:
Hogy lenne már lehetetlen?! Ha akarod bármikor átsétálok póráz nélkül az ivaros kan kutyámmal egy falka tüzelő szuka között. Nem nagy kunszt, bárki meg tudja tenni akinek rendben van a kapcsolata a kutyájával. Egyszer kényszerből egy hetet nyaraltunk egy tüzelő szuka társaságában, az azért baromi kényelmetlen volt. Más kérdés, hogy a hormonok dolgoznak és ilyenkor majdnem megszűnik a világ a kutya számára, de a gazdit ez sem tudja felülírni. Viszont a tied még fiatal, lehet, hogy nem vagytok még ilyen szinten, de gyúrni kell rá. Szóval a póráz nem hátrány. Bár ha megoldható, inkább kerüld el az ilyen helyzeteket, nem jó ez se a kannak, se a szukának se neked. Én se viszem tüzelő szuákkal sétálni a kutyámat, ha nem muszáj.
2013. márc. 3. 16:35
5/5 A kérdező kommentje:
" Viszont a tied még fiatal, lehet, hogy nem vagytok még ilyen szinten, de gyúrni kell rá."
Fején találtad a szöget! Legnagyobb haverja, egy argentin dog szuka egy-két héten belül tüzelni fog, párszor mindenképpen össze fogunk futni (annyira közel lakunk egymáshoz, hogy ez elkerülhetetlen), ezért érdekelt, hogy mennyire láthatom a találkozást a kapcsolatunk értékeléseként.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld mancs! :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!