Mikre kell odafigyelnem, hogy a kutya szemében én legyek a domináns?
Jelenleg a következő dolgokra figyelek nagyon oda:
1. nem alhat velem,
2. én kezdem és fejezem be a játékot,
3. csak akkor szeretgetem, ha valami jót csinált, nem tutujgatom csak úgy,
4. mindig utánam eszik,
5. soha de soha nem adok neki a kajámból miközben eszem,
6. mindig én lépek ki előbb az ajtón,
7. nem üdvözlöm nagy lelkesen amikor hazaérek,
8. soha nem megyek oda hozzá, mindig én hívom őt magamhoz
Ezeken kívül van még valami amire érdemes odafigyelni?
Amúgy nincsenek problémáink a dominanciájával, csak szeretném ha nem is lennének a jövőben sem, azért szeretném tudni mikre érdemes odafigyelnem.
Ebből a nyolc pontot én ügy tartom be ahogy nekem tetszik. vagy betartom vagy nem. Vagy részben.
Első sorban a fellépésen van a hangsúly. Mivel én napközben eszem, nem fogok csak azért enni, a kutya előtt mert az le van írva. Akkor adok neki enni mikor ott az ideje.Én határozom meg azt is, hogyan lépjek ki az ajtón. Vagy előre engedem a kutyát ha úgy tetszik vagy nem.
Attól leszünk jó társak ha a kutya ért a szavamból a gesztikulációmból, Figyel rám, kontaktust teremt velem, tudom irányítani.
A magatartásoddal nagyon jól tudod érzékeltetni a kutyával, hogy te vagy a domináns.
Csak egy példa: Lefektetem a kutyát és otthagyom. Te leülsz.
A kutya gondol egyet és feláll. Nem hagyod rá, hanem visszafekteted a helyére. Addig ott kell neki maradnia míg az ellenkező utasítást nem kapja meg,Pl: hogy gyere ide.
Abszolút határozott és következetes is vagyok vele, de az annyira alap, hogy azért nem soroltam ide.
Lehet ám, hogy csak én viszem túlzásba, csak annyit hallani a dominancia fontosságáról, hogy kicsit végül talán ráparáztam a dologra, annak ellenére is, hogy nincsen problémánk e téren. Nyilván van olyan, hogy nagy ritkán alkalmi süket lesz (pl amikor elsétálunk egy kiborult kuka mellett :)), de ez szerintem a legjobbakkal is előfordul. :)
Persze hogy nem engedem neki.
A másik amitől hülyét kapok, hogy nálunk az utcába rengeteg öreg néni eteti a cicákat. Konkrétan tíz méterenként ki van téve egy adag csont, vagy valami egyéb maradék kaja. Hát amíg ott végig jutunk... Folyamatosan fegyelmezni kell. Mondjuk már javul a helyzet, de akkor is nagyon idegesítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!