így neveljem a kutyát? így falkavezérnek fog tekinteni?
kölyökkorban kezdem az egészet. amikortól hazahozom.
1 : szaglássza a nyakörvet, aztán miután megismerkedett vele felrakom rá és szokni fogja pár hétig.
2 : vezényszavak megtanítása ( ül,fekszik,marad,ugat,csend,stb ), és játék.De amikor ő még játszana akkor hagyjuk abba mert én döntöm el hogy mikor kezdjük és mikor lesz vége a játéknak.
3 : minden étkezés és póráz feltevés előtt leültetem, és csak akkor adok neki enni amikor már leült.elviszem sétálni de csak rövid pórázon és csak a bal oldalamon jöhet csak mellettem.
jó lesz ez így? aztán felnőtt korában már jöhet az agility, a hosszú séták az erdőben, a kirándulgatások. így normális engedelmes kutya lesz belőle? így én leszek a falkavezér a szemében?
Most falkavezér akarsz lenni (s mint minden falkában, a falkavezér eszik először a kajából), vagy sem? A kutya sosem sértődik meg a falkavezérére...
De ezek után jobb lenne, ha elolvasnál annyi kutyás könyvet, amennyit csak bírsz, s gazdaoktatást szem előtt tartó kutyaiskolába is járnál, mert úgy látom, alapvető hiányosságok vannak a szemléletedben, amit itt nem hiszem, hogy lehet pótolni. Nem kötekedésből írom ezt, egyszerűen ez a tényállás, s ha nem fogadod meg a tanácsom, s attól félsz, megsértődik a kutyád, akkor később súlyos problémáid lesznek.
Te akartál megsérteni engem, én csak figyelmeztettelek rá, hogy helyes nyelvtannal tedd. Azért az elég ciki, ha valaki nem tud olyan szavakat leírni, mint a gyökér, gyökérség, gyökerezik... sok mindent el is árul róla. Szóval én se lepődtem meg, hogy gyáván szurkálódsz, aztán úgy teszel, mint aki meg van sértve. De engem ebből csak a helyesírás része zavar. xD
Korom Gábor azt teszi, amit leírtam, s Cesar Millan is, csak ő bökdös és pisszeg (ami szerintem rosszabb xD). Azt is leírtam, hogy nem kell mindig csinálni, én pl egyszer csináltam meg eddig, azóta 100% behívhatóak a kutyáim.
Megsúgom, az előző előtti hozzászólásnál már elkezdted, az előzőnél pedig folytattad. :)
De mindegy. Izgalmas dolog felvenni egy társalgás során a másik szintjét, s megfigyelni, hogyan reagál rá - általában alacsonynak titulálja azt, ami roppant szórakoztató. Köszönöm a lehetőséget, érdekes élmény volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!