Ki vigye a kutyát kutyaiskolába? A barátomat tekinti a dominánsabbnak (azt nem mondanám, hogy falkavezérnek), de én szívesebben vinném. (Tüköriskola)
Bő 1 hete van nálunk, egyértelműen a barátomat tekinti a dominánsabbnak. Pl. tőle finomabban veszi el a kaját, ha morog, és ő szól rá, abbahagyja. Próbáltuk a japán vacsorát. Egy idő után tőle elsomfordált, aztán leült mellé. Engem képen nyalt :)
Nekem nagyon tetszik a tükörsuli, sokat olvastam róla. Még csak 1 hete van nálunk, 1 éves kutyus. Úgy gondolom, evvel a sulival lehetne formálni, hisz pont az a lényeg, hogy a gazdi (is) változik, így idomul hozzá a kutyus.
Úgy érzem, én jobban szeretném, ha "iskolázott" lenne :). Szívesebben vinném, de a párom is elvinné, csak benne ez az igény annyira nincs meg.
Szóval, nem zavarná ez össze a kutyust? Jobb lenne neki, ha az vinné el, aki neki természetesen a dominánsabb?
Vigyétek mindketten, okosodjatok, tanuljátok meg kezelni - szerintem. Épp az a lényege a sulinak, hogy mindketten a kutya fölé kerüljetek a rangsorban; ez őt nem zavarja össze, épphogy segít neki tisztán látni a dolgokat.
De az a legbiztosabb, ha megkérdezitek a suliban, hogy ők mit és hogyan javasolnak :) Láttam már olyat (bár nem tükörsuliban), hogy a pár tagjai felváltva dolgoztak a kutyával, éppen azért, hogy tudatosuljon benne, hogy mindenkinek dolgozni kell, meg persze hogy a kiképzők tudják mindkettejüket instruálni, hogy jól tudják kezelni a kutyát.
Köszönöm a válaszokat! Igen, én is valahogy így gondoltam, hogy inkább nekem (nekünk) lenne rá nagyobb szükségünk.
A párom most kezdett új munkahelyen, és úgy néz ki, elég sokat fog dolgozni, szóval én leszek vele többet.
Akumi
Erre nem is gondoltam, pedig jó ötlet! Néztem képeket, videókat a suliról, és ott mindenhol egy gazdit láttam egy kutya mellett. Mindenképpen rákérdezek majd.
Kedves Utolsó!
Úgy tűnik, tapasztalatból is ismered a sulit. Azt nem tudod esetleg, hogyha ketten megyünk, duplán kell fizetni, vagy az ár kutyánként értendő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!