Agilityzni szeretnék a kutyámmal itthon. Hány éves kórtól szabad?
de pl ha azt csinálom hogy a 2 vödör közé rakok botot, én az egyik oldalán a kutya a másikon, nyújtom neki a jutalomfalatot és megkerüli a vödört? és nem ugorja át? ezt hogy lehet neki megtanítani?
meg úgy tom az a lényege h amerre én futok ő is arra fusson és póráz nélkül én irányítom. de ez h fog sikerülni ha megszokja hogy jutalomfalatot dugdozok neki az orra elött és utána nem?
Ácsi, ácsi, ácsiii...jaj...
Az agilitynek nem az a lényege h a kutya át tudja-e ugrani az akadályt vagy át tud-e menni a pallón/palánkon stb hanem hogy két akakdály között mi történik, a felvezető h hozza a kutya tudomására h mi következik a lehető legrövidebb idő alatt.
Az agilityt földre tett lécekkel kezdjük. A rudak csak sok-sok hónap eltelte után, fokozatosan kerülnek föl. A kutyának és a felvezetőnek meg kell tanulni a különböző felvezetési technikákat (franciázás - front cross, olaszozás - blind cross, hátsó keresztezés - rear cross, ketchker, vállal behúzás, front adás, kézhez hívás, kéznél dolgozás, távolsági munka...és még sorolhatnám). Ez az alapja az egésznek. Valamint alapként kezdheted azzal h megtanítod fát kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!