Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg olyan jó ötlet szocial...

Tényleg olyan jó ötlet szocializálni a kutyát idegenekkel?

Figyelt kérdés
Egyre többször olvasom hogy staffordok, dobbermanok és minden ilyen egyéb kutyát csak úgy könnyedén ellopnak, kiemelnek kennelből, kinyitják a kapukat. Minden esetben odaírják a gazdik hogy a kutya nagyon barátságos. Ez miért jó? Miért jó ha a kutya minden jött ment idegennel barátságos és így akárki ellophatja?
2013. febr. 28. 15:03
1 2 3 4
 21/39 Valletta ***** válasza:
50%

Akkor ezt most vegyem úgy, hogy nem akarsz vagy nem tudsz válaszolni a kérdésre?

Ami egyébként elméleti, mert az engem konkrétan nem érdekel, hogy mit csinálsz a kutyáddal és mit nem.

2013. febr. 28. 22:55
 22/39 anonim ***** válasza:
54%
De tudok és válaszolok is a kérdésre.Először is egy staffit vagy pitbullt ha elvisz egy teljesen idegen ember,az normálisnak mondható.Ezért nem akartam válaszolni,hogy a Kérdező nehogy azt higgye,hogy kioktatni akarom,de ezeket a fajtákat fajtársuk elleni harcra tenyésztették(pit),de emberekkel barátságosak kellett legyenek.Volt,hogy bajnok kutya jó pénzért több gazdát is cserélt,amelyik meg az emberrel szemben agressziót mutatott,azt kiszelektálták.Nem normális idegzetű vagy beteg emberek által direkt ilyenre nevelt az a pit,amelyik emberre támad.A Dobermann-t kimondottan személy- és vagyonvédelemre tenyésztette ki Dobermann Úr anno....Tehát,az ŐV kutyákat másképp szocializáljuk(idegen emberekkel is),mint pl.egy terápiás,kábítószer kereső,vakvezető stb.kutyát.Tehát jó ötletnek tartom a szocializációt,csak minden munkára a megfelelő stílusú szocializáció.Az semmiképp sem nevezhető szocializációnak,amit egyes hozzá nem értő gazdik csinálnak ezen a néven....
2013. febr. 28. 23:14
 23/39 Valletta ***** válasza:
67%

Ebben abszolút egyet értek veled és sok újdonságot nem is mondtál. Bár nekem nincsen öv-s kutyám, nem is értek hozzá, de azért annyira nem vagyok ostoba, hogy bevegyem azt, hogy egy jól képzett, teszem azt öv-s kutyát nem vezethet el bárki. Hogy nem lehet orvosnál otthagyni kezelésre. Hogy nem lehet mondjuk egy szolgálati kutya kennelébe bemennie egy új gondozónak.

"A rendes szocializáció lényege az, hogy a kutya tudja mikor kell akcióba lépni, nem az hogy a föld másik végén élő idegent is elfogadja főnöknek és elmegy vele."

Nekem ezzel van a problémám, mert ezzel nem értek egyet és ezzel kapcsolatban te sem írtál semmit.

2013. febr. 28. 23:28
 24/39 anonim ***** válasza:
64%

ma 22:46

Nos, voltak és van is ilyen kutyám. Nem megy panzióba, ha gond lenne, van olyan ember, nem is egy aki ISMERŐS számára, sőt, szereti is őket.És én vagyok a gazdája, nem bárki idegen, aki el akarja vezetgetni.

Pontosan ezért is tartom álságosnak pl a dobik ZTP-jének azt a szituációját, amit anno láttam: Kutya kikötve fához hosszú láncra és a T. bíró úr szépen birizgálja, sőt, megfogja a láncot és sétáltatja körbe a kutyát.Utána pedig elvárják, hogy a kutya fogjon segédet. Hát fog is, mert tiszta zsákmányra van megcsinálva. Igen élvezetes játék számára harapni azt a kart.

El kellene dönteni, valóban képes legyen egy ilyen kutya támadást elhárítani, vagy sétálgasson bárkivel, aki megfogja a pórázát.Az utóbbi esetben pedig felesleges bárminemű öv imitálása.

2013. febr. 28. 23:38
 25/39 anonim ***** válasza:
35%

Nem tudom,mit értesz te ŐV kutyán?Tudod,egy jó védőösztönnel rendelkező kutyát nem visz el senki csak úgy,egy betanított kutyát még úgyse.Valamit csinál annak a kutyának.Abban meg biztos vagyok,hogy még közelébe sem jártál egy kiképzett kutyának.Másképp nem írtad volna azt a viccet,hogy idegen bemegy a őrző-védésre tanított szolgálati kutya kennelébe :) Itt leírni,hogy mit jelent a "

"A rendes szocializáció lényege az, hogy a kutya tudja mikor kell akcióba lépni, nem az hogy a föld másik végén élő idegent is elfogadja főnöknek és elmegy vele." kijelentés,túl hosszú és kedvem sincs,mert igazából te nem is szereted az ilyen típusú kutyákat és csak kötekedni akarsz velem...Neked nem lehet újdonságot mondani,akkor ne is kérdezz :)

2013. febr. 28. 23:45
 26/39 anonim ***** válasza:
23:38.Nagyon helyes válasz.Sajnos ez a való igazság,s nem csak a Dobermann fajtánál.
2013. febr. 28. 23:48
 27/39 Valletta ***** válasza:
67%

És az szerinted ideális, hogy a kutyáshoz a te vagy valamely családtagod jelenléte nélkül nem érhet senki hozzá? Ha nektek ez így jó, hát hajrá, de én arra azért nem nagyon alapoznék, hogy 15 év alatt nem fordulhat elő olyan helyzet, hogy a kutyával idegen kell, hogy foglalkozzon, legyen szó pl. egy komolyabb orvosi problémáról, amihez bent tartják.

75%-os. Megint leírtad a semmit. Most komolyan az a baj, hogy úgy szeretnék információt szerezni, hogy nekem nem keménykedős kutyám van és bárki megsimogathatja? Ez itt hátrány ezen az oldalon? Vagy itt csak olyat szabad kérdezni, hogy "hogyan taníccsam be a kutyámmat házörrzésre??" vagy mi?

2013. márc. 1. 00:07
 28/39 anonim ***** válasza:
27%
Valetta.Te nem infót akarsz,hanem meggyőzni a világot,hogy mennyire nem normális,hogy pl.a Fila Brasileiro idegenekkel szemben nyílt,tehát NYÍLT agressziót mutat.Pedig ez nagyon is normális,még ha soknak nem is tetszik ez(ezt a lepontozások alapján mondom).Sajnos,és nyugodtan lepontozhatsz,az ilyen gazdikért van az a sok lövésfélő vizsla,bohóc boxer stb.Azt meg nem mondtam,hogy ne legyen idegenbarát egy kutya,sőt ez elvárás is.Csak nem mindegy,hogy melyik fajtánál... Vagy mi?? :))
2013. márc. 1. 07:55
 29/39 Valletta ***** válasza:
50%

Arra egyébként emlékszel még, hogy miről szólt a kérdés? :)

Mert arról szólt, hogy a kérdező szerint jobb lenne, ha nem szocializálnánk a kutyákat idegenekkel. Staffordról és dobermanról volt szó, amelyek ma már családi kutyák. És nem ÖV-s képzésről volt szó, meg nem filákról, azt vetette fel, hogy _nem jó ötlet szocializálni_ őket. Családi kutyákat, nem munkakutyákat, nem munka fajtákat, nem ÖV-s kutyákat, hanem általánosságban, megemlítve két példát, amelyikből a egyik kifejezetten emberszerető.

Úgy is kérdezhetném? Elbír egy család egy idegenekkel nem szocializált dobermannal?

(Nekem egyébként semmi bajom a fajtákkal, amiket említettél, megvan a létjogosultságuk, de nem róluk volt szó a kérdésben).

2013. márc. 1. 11:14
 30/39 anonim ***** válasza:
49%

ma 11:14

A kérdésben pedig pont az van, "dobik és ilyen egyéb kutyák" békésen tűrnék, hogy ellopják őket kerítésen belül, sőt, kennelen belülről is. Nem yorki, nem golden, stb fajtákról szól a kérdés. A stafi sem kimondott ölbekutya. Azért az a minimum, egy területen belül lévő kutya minimum ugatással jelezze az idegennek, nem barátkozik vele.

Sok butaság van leírva a fajták ismertetőiben, de általában az említetteknél az van oda írva....idegenekkel tartózkodó.

2013. márc. 1. 12:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!