Tényleg olyan jó ötlet szocializálni a kutyát idegenekkel?
Két nagytestű és kis kicsi jól szocializált kutyánk van. Nyáron a kicsik is éjszakázhatnak az udvaron, ha akarnak (kutyaajtó). A legjámborabb egy bernáthegyi golden keverék. Nagyon barátságos, kedves kutya, nem bántott még soha senkit. Ha valaki "engedély nélkül" tartózkodna az udvaron mikor kint vannak a kutyák biztos nem úsznák meg épp bőrrel. Ha neki esnek szerintem az édes anyja se ismerne rá. Egyébként mind nagyon jámbor, de ha látná hogy egy idegen bántja valamelyik társát biztos eldurranna az agyuk.
A kölyköket meg nem hagyjuk kint egyedül mikor még picik.
Valletta: ha nem lenne normális, hogy egy kutya barátságtalan, akkor nem lennének őrző-védő fajták... Én például az olyan kutyákat nem bírom akik mindenkit szeretnek.
Részben egyetértek veled kérdező. Ugyanakkor a kutyának van egy alapvető jelleme. Vannak kutyák akikból sosem lesz fenevad házőrző, mert nem fajtajellegzetesség. Viszont vannak olyan kutyák akiknél természetes, hogy barátságtalanok. Az emberek többsége viszont a cuki, barátságos családi kutyákat szereti, igazi komoly őrző-védőt kevesebben mernek bevállalni. Így persze, hogy könnyen elviszik. Nekem bizalmatlan kutyáim vannak, gondolkozás nélkül megtámadnának bárkit aki veszélyeztet, ettől függetlenül az utcán nem szokták levadászni az embereket. Nem tudom honnan veszik ezt egyesek. A rendes szocializáció lényege az, hogy a kutya tudja mikor kell akcióba lépni, nem az hogy a föld másik végén élő idegent is elfogadja főnöknek és elmegy vele.
Igen, nagyon trendi vagyok, már csak azért is, mert nem barátságtalan a kutyám, ugyanis én nem vele őriztetem a házamat.
Írjátok itt az őrző-védős kutyákat. Ne mondjátok már, hogy ha egy jól képzett kutyához ha valaki odamegy, az megtámadja. Nem házőrzésről beszélek, hanem mondjuk utcán, olyan esetben, amikor a gazda nem utasítja semmire sem a kutyát.
ma 22:19
nem is azt mondják, hogy megtámadja a kutya az odamenő idegent pl az utcán. Egyszerűen nem foglalkozik vele. Mert KÖZÖMBÖS. Ezt tanulta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!