Kaukázusi juhászkutya tényleg nem való kisgyerek mellé?
bocsi nem olvastam el a válaszokat.
én gyereknek sokat töltöttem tanyán, nagyszüleimnél.
Ott a kutyák kikötve,este elengedve, sokszor csak 1kenyér volt eléjük dobva.
Mellettük lakott anagynéném, és amikor az unokatesóimmal játszottunk(5-10év közöttiek voltunk), akkor semvolt a kutyákkal semmi baj.Ott volt 1 kaukázusi, és amikor bújócskáztunk, sokszor lefeküdtem,és ő rám :)
nem is találtak meg egyszer sem.
Soha nem bántott egyik őnket sem, pedig nyaranta talán ha 2 hetet voltunk ott.
A nagybátyámat viszont szét tudta volna szedni, mert bántotta.
bocsi a hibákért, sz@r a billentyűm.
Én egy kaukázusival nőttem fel.
Néhány előző válaszra egyszerűen csak ennyit tudok reagálni:
Aki annyira nem ért egy állathoz, hogyha bármi gond van, azt egyből az állatra keni, de olyannyira, hogy képes azt mondani, hogy az a kutya agresszívan született, nos az ilyen embereket kellene elaltatni. Illetve nem, hiszen már annyira alszanak, hogy fel sem tűnik nekik.
Egy kutya viselkedése tökéletesen kiegészíti/lemásolja a gazdájáét. Ha a gazda gyenge, semmirevaló, a kutya uralkodó lesz és hasonló.
A kutyával soha sincs baj, csak a gazdájával.
Egy kaukázusi a legbölcsebb/megfontoltabb kutyafajták közé tartozik. Éber házőrző és ez a fajta tényleg házőrző, nem úgy mint nagyon sok fajta amire rámondják, hogy házőrző csak azért, mert kitenyésztett nagydarab és erős a harapása..
A kaukázusi egygazdás(ha jó gazdája van) és egyszerűen lekenyerezhetetlen. Természetesen alapvető szabályokra oda kell figyelni, de speciel hiába nem az én kutyám volt, ha én adtam neki enni, még a szájából is kivehettem volna a kaját. De ha más adott neki, akkor nem mehettem a fél-1 méteres közelébe, mert morgott. Ha nem figyeltem a jelre, akár oda is kapott figyelmeztetőleg, de soha nem támadott volna meg.
Tudja ki a család tagja, és tudja ki nem, erre nagyon oda kell figyelni szomszéd gyerek átjövetelekor..
Ha alapvető józan paraszti ésszel felfogja az ember, hogy hol a határ(amit a mai "civilizált modern" ember már rég elfelejtett) akkor természetesen semmi probléma nem adódhat.
A mai ember olyan hülye, hogy azt hiszi mindent megtehet egy állattal.(lehet találgatni honnan jött ez a téveszme)
Neked sem esne jól, ha akárki beleturkálna a kajádba, a szemedbe, akárhova.
Határok vannak. Nem félni kell a határoktól, semmitől nem kell félni(ez is a modern ember hülyesége) egyszerűen tisztelni kell a határokat, kész.
előző vagyok:
Mármint akkor morgott, ha fél-1 méteres körzeten belülre mentem úgy, hogy nem csak elhaladtam mellette, hanem kifejezetten arra figyeltem, hogy eszik. Ha nem figyeltem a jelre aztán még közelebb mentem, akkor természetesen oda kapott.
Ezek olyan egyértelmű jelek, hogy egy gyermek is egyből levágja, hogy idáig és netovább, csak sajnos még a felnőttek jó nagy része sem ért gyakorlatilag semmit sem egy kutyához csak annyit, hogy kaja, víz, néha simogatás legyen(mert felületes az emberiség) aztán kész..
Egy kutyával foglalkozni kell, mert a társad. Ha jó kedved van, ha rossz. Nem játék, amivel azt csinálsz amit akarsz.
A liberalizmus itt bukott el.(mint ahogy mindenhol)
Nagyon sok helyen azt is írják, hogy makacs állat. Ez egyszerűen hülyeség.
Ez az ősfajta nagyon bölcs, megbízható igazi innentől kezdve természetes, hogy nagyon önálló kutya.
Neked sem esik jól, ha hülyének néznek, te sem fogsz megtenni olyan dolgot, amire egy téged hülyének néző ember utasít gügyögve innentől kezdve mit várunk tőle?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!