Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kaukázusi juhászkutya tényleg...

Kaukázusi juhászkutya tényleg nem való kisgyerek mellé?

Figyelt kérdés
Próbáltam keresgetni kutyás könyvben de nem találtam róla semmit.Az ismerőseim egy része azt mondja nevelés kérdése a másik fele pedig azt hogy bármit csinálnék vele kiszámíthatatlan.
2009. szept. 10. 21:10
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát gondolom a pásztoroknk is volt gyereke amikor kialakult ez a kutya, és a tenyésztők sem állnak be papnak azért mert kaukázusit tenyésztenek. Tényleg kemény, egygazdás kutya, a gajdáján kívül másnak nem fogad szót, de azért a családot szereti szerintem. Mondjuk nem hiszem, hogy ez a kutya akit nyúzni kell a gyerekeknek meg kutyaiksolába hordani a szülők helyett, és biztos nem ajánlatos a gyereknek a tányérjába nyúlni vagy a játékához de lehet velük egy fedél alatt élni. És nagyon fontos a nevelés. Ha kiszámíthatatlan akkor az idegrendszerrel van baj, vagy a neveléssel. Ezért gyakori a probléma, hogy azt hiszik neveléssel is kiszámíthatatlan, mert nehéz megnevelni és kevés embernek sikerül jól.
2009. szept. 10. 21:20
 2/17 anonim ***** válasza:
9%

Hát,nem igazán való gyerek mellé..csak ha ki van kötve..írok róla párat,mert én ismerem ezt a fajtát,nevelőapám rokonainak is ilyen van...

Ez a fajta kutya reggelenként nagyon kedves tud lenni,de estére már be is vadulhat..és ha félünk tőle,azt megérzi,így agresszív lesz..tehát akkor nem szabad a közelébe menni...és nem jó ötlet úgy kiengedni,hogyha ki tud szökni,mert emberre veszélyes is lehet...valaki le is lőheti..nevelőapám rokonainak is kiszökött,és majdnem így járt...egy embernél is nagyobb...méghozzá egy felnőttnél:..mármint amikor két lábra áll :)..ezért tudnék ajánlani mást..ott van például a Bobtail...a gyerekeken élné ki nyájörző ösztöneit..igaz,a bundájával lenne gubanc,mert nagyon hosszú..van 1 kutyás könyvem,ha érdekel,adok pár kutyaötletet :)

2009. szept. 10. 21:20
 3/17 anonim ***** válasza:
34%
ja igen,még valami: remélem ez az a kutyafajta,de szerintem igen,mert rákerestem,és ugyanolyan színben is volt,mint a nevelőapám rokonainak..Bundás a neve x)
2009. szept. 10. 21:21
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. Kedves második egy normális kaukázusinak nem szabad gyilkosnak lenni. Megkötni sem szabad. Ha nem foglalkoznak vele, jó hogy ilyen lesz. Én ismerek kaukázusit aki hátul kszökik néha, de az le se sz@rna ha nem lennének lány kutyáim akik a barátai. Engem nem is ismer, mégsem bánt az utcán... Egyszer megszagolt. :D
2009. szept. 10. 21:22
 5/17 anonim válasza:
100%
szia! nekem van egy 1,5 éves hugom és 2 db kaukázusink van. lassan 10 éve megvannak szerintem az egyik legjobb házörzők még soha nem törtek be hozzánk és a gyerek mellet sem okoz gondot ha a kiskutya egyszerre nő fel vele akkor pláne nem. De ha nem akkor sincs semmi gond csak inkább látszik rajta ,hogy nem annyira szeretik ha gyerekek dögönyözik. elvan vele de ne nagyon menjen a közelében.
2009. szept. 10. 21:25
 6/17 anonim ***** válasza:
7%

kedves első xD...na jó,most komolyan ^^..

pedig volt már elengedve...aki nem fél tőle,azzal még játszik,ráugrál és meg is simogathatja..azért van kikötve,mert a többi ember félne egy ilyen hatalmas kutyától,így megtámadná őket...és olvastam róla..3 ilyen kutya egy hatalmas csordát meg tudna védeni egy nem tudom hány farkasból álló falkától...a farkasok is félnek tőle..felnőtt mondta a félés kiérzését...és igaz is,tapasztalatból tudom ^^

2009. szept. 10. 21:26
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk kaukázusink volt, amikor még kertes házban laktunk. A lányom két éves volt, amikor a kutyus négy hónaposan hozzánk került. A legjobb barátok voltak. A férjem volt a falkavezér, a kutya elfogadta a kislányt tesónak. Bármikor, bármilyen helyzetben megvédte. Együtt játszottak az udvaron ( természetesen én is féltettem a gyereket, ezért nem felügyelet nélkül). Hógolyóztak télen, nyáron feküdtek a homokban, fűben hemperegtek. Szó szerint a kutya is. Télen húzta a szánkót, nyáron pancsoltak a közeli tóban. Volt, hogy a lányom elaludt a pléden az udvaron, a kutya nyakát átölelve. A kutya meg se mozdult, amíg aludt a gyerek. Csak a farkával jelezte, hogy hallotta, hogy szóltam. Egyébként senkit nem engedett be a kutya az udvarra, nagyon szigorú házőrző volt. Csak ennyit akartam írni a hirhedt kaukázusi medveölőről.
2009. szept. 10. 21:30
 8/17 anonim ***** válasza:
71%
Kedves első vagyok. Persze kinyírják a farkasokat mert az a dolguk, de ha embert nyírnak ki akkor biztosan hamar a gödörben találják magukat. A jó kutya isméerve pont az, hogy mindig tudja mi a dolga... Egy normális kertes házba meg nem jöhetnek csakúgy idegenek. Ha meg jönnek hívásra akkor minden őrzővédő kutyát el kell zárni addig, nem csak a kaukázusit. És én is féltem attól aki megszimatolt, mégsem bántott. Ja persze, mert nem kiabáltam, nem ruhantam, csapkodtam, nyugodt voltam. De ez alap. Egy kaukázusi ha normális helyről van és meg van nevelve akkor nem gyilkos. És pont.
2009. szept. 10. 21:30
 9/17 anonim ***** válasza:
25%

Szia!

Okos rálátás!

Tényleg nem való.

Nagy termetü kutya. Tultenyésztett házörzö, különbözö jellemtulajdonságai lehetnek ettöl függöen.

A párom apukájának volt egy ilyen: jámbor, nagy, szörös -semmire se való zabagépe.

A barátnöm szomszédja 8 hetesen vett egy ilyet amiböl örjöngö, beszámithatatlan vadállat lett.

-Még kölyök volt amikor a barátnöm anyja átvitte a postát és a kutya a felsö karjába akaszkodott amit 6öltéssel varrtak össze a balesetin. A gazdájára többször durván rátámadt. Aztán a házban lakó kislányt úgy kellett a szájából kifesziteni, lóbálta mint valami gumicsirkét.Na ekkor elegük lett és visszaadták a tenyésztönek aki kihivta az állatorvost és el lett altatva a kutya.

Ennyi elég?Amúgy nagyon szép de nem gyerek mellé és nem labilis gyönge ember mellé.

2009. szept. 10. 21:31
 10/17 anonim ***** válasza:
92%
Nekem is az unokatesomnak van egy 1 eves kaukzusija amit nalunk tartanak mert a tombhazban nincs lehetoseg!!! A kutya nagyon baratsagos es nemcsak a gazdajanak fogad szot es en szoktam altalaban vinni setalni es a multkor is az uton egy kislany megkerdet megsimogathassa-e es en mondta igen! A lany megsimogatta es a kutya boldog volt :P:P Mikor az uton megyunk a embereket szamba sem veszi szerintem nem a vereben vannak a vadaszoszonok egyesekben hanem bele vannak nevelve! Ki hogy neveli olyan kutyaja lesz :P:P
2009. szept. 10. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!