Mi kell ahhoz, hogy állatorvos legyek?
kb.7éve állatorvos szeretnék lenni, igaz csak hetedikes vagyok, de lassan jön a továbbtanulás és nem szívesen tennék le róla, de hiába nem "szédíteném" magamat. Milyen tanulmányi átlag szükséges hozzá? Gimibe, szakközépbe érdemes tovább menni?
Azt tudom, hogy rengeteget kell tanulni de ha túl kevés vagyok hozzá akkor ideje, hogy új álom után nézzek.
Mindenképpen gimibe érdemes menni, ahol bioszból emelt szinten kellene érettségizni. Nem sokban tér el egy sima orvosi egyetemtől. Ez például egy állatorvosi egyetem honlapja, ahol érdeklődhetsz a felvételi ponthatárokról is. De én úgy gondolom elég jó tanulónak kell lenni ehhez.
Köszönöm!
Hát apa sajnos minden képen szakközépbe akar...nem tudom mekkora hátrányt jelent ez. Nem mondanak rossz tanulónak viszont én nem vagyok elégedett az eredményeimmel, többet is ki tudnék hozni magamból csak sajnos nem vagyok valami szorgalmas..4-nél rosszabb jegyem még nem volt se félévkor, se év végén. 6.-ban viszont nagyon eltoltam, legrosszabb év végém 8db négyessel zártam..:S
Köszönöm! Ebbe még nem nagyon szeretnék belefolyni, majd elég lesz akkor gondolkozni, hogy mit is kezdjünk...de akár már most is elkezdenék gyűjteni ha csak ezen múlna.
Egyenlőre csak a "tanulós" része érdekel a dolognak.
Köszönöm!
Elfogadja a döntésemet, azt mondta nem szabhatja meg, hogy mi legyek mert ha nem szeretem majd a munkámat az nem jó.
Mert ha esetleg nem vennének fel az egyetemre, akkor 1évig dolgozhatnék mert a szakközép ugyan azt adja mint egy gimnázium+szakmát is.
Nagymamám meg annyit mond, hogy ne hamarkodjam el oda menjek ahova szeretnék. A nyílt napok arra vannak hogy megnézzem az iskolákat stb.
Konkrét "útbaigazítást" sajnos senkitől nem kaptam ezért tettem fel a kérdést.
Köszönöm!
Most matematika, informatika tagozatos vagyok, ha ez számít egy (elvileg) nagyon erős általános iskolában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!