Kutyák chipezése szlovák orvossal?
Szlovákiához közeli kisvárosban lakunk.1 állatorvos van nálunk.Viszont megjelent a konkurrenciája egy szlovákiai orvos személyében.Aki féláron végzi az oltást,és chipezést.
Viszont olyan közleményt adtak ki a helyi újságban, hogy az nem érvényes,és büntetést fizet,aki vele csináltatja.
Van erről valakinek véleménye,pontos infója?
Nem tudom, mit csináljak.Itt volt már aki megcsináltatta vele.
Viszont kedvem sincs még egyszer kifizetni+ büntetés.
De azt se szeretném, ha ez a helyi állatorvos csak azért kavarna, mert féltené a kuncsaftjait..
Azért nem kell büntetést fizetned, mert nem magyar orvos rakta be a kutyába a chipet. :)
Nekem is más országban chipelték a kutyámat.
Az más kérdés, hogy neki van-e joga itt praktizálni, de ennek a levét is csak ő ihatja meg. A lényeg, hogy a kutyába chip kerül, amit majd egy magyar orvos regisztrál. Ha így ki kell számolni az anyagiakat inkább a magyar orvost kérdezd meg, hogy mennyiért regisztrál.
A szlovákoknál határ sincs tehát ki be mászkálhatsz akár kutyástól is! ( rendszeresen járok ki kiállításra egy lélek sincs soha a határon )
Teljesen mindegy ki teszi bele a kutyába a chipet itthon regisztráltasd és nincs semmi gond. Ha kintről hozol be kölyköt akkor általában kint azok sincsenek regisztrálva hanem szépen bemész a közeli állatorvoshoz és ő beregeli a petvetdatába a chipet! Ennyi erővel mondhatnád, hogy a kutyát kintről hoztad....A chip nem egy drága mulatság sok marad meg úgy az állatorvosoknál, hogy pl. beadok egy almot törzskönyvezéshez de még nem jött meg a chip meg a tk de a kiskutya elmúlt 8 hetes és lenne gazdija akkor felhívom a dokit kijön hoz egy chipet beteszi abba a kutyába amelyiket elviszik, hogy később amikor megjön a tk azonosítható legyen a kutya... amikor megérkezik a tk akkor van egy felesleges chip mert ugye a tk-höz chip is jár és így vagy azt szoktuk csinálni, hgy amikor házhoz jön a doki akkor ingyen hozza a chipet és amikor megérkezik a tk + chip akkor magának elteszi a chipet és jó lesz az más kutyának. Amit a meoe küld chipeket azok sem nem névre szólóak . Ha meg épp úgy adódik, hogy kifizetem a chipet akkor a dokival elboltolom vagy odaadja azt amire én kapok a meoetól :-) teljesen legális !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!