Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért ilyen a boxerem?

Miért ilyen a boxerem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elég hülyén viselkedik a 2 éves "kölyök" boxerem. Még mindig olyan, mint kiskorában, 5-6 hónaposan. Van ő mellette még egy 10 éves Huskym és egy 4 éves Skót lógófülű cicám. A Husky és a Skót nagyon jól megvan együtt, van hogy együtt alszanak, stb, de a Boxer elszokta rontani az idillt... Beáll közéjük, elkezdi löködni őket, a macskát megugatja, aztán fél perc múlva meg már együtt játszanak, bár a kutya erőlteti. A Huskyval nagyon jól megvan a macska, de a Boxerrel olyan erőltetett viszonyba vannak, a macska már megtépné legszívesebben. Sokat veszekednek(ugat-nyávog), aztán van a balhé amikor a macska megveri a boxert... Aztán a Husky... Egyszerűen idióták. Együtt alszanak sokszor, de amikor én vagy a szüleim, tesóim kimegyünk hozzájuk a kertbe, vagy beengedjük őket a nappaliba akkor kezdődik a veszekedés. A boxer löködi tőlünk a macskát és a kutyát is és mindig ez van. Ma pl. az volt, hogy a Boxer arrébb löködte tőlem a Huskyt, a macskát meg lekergette rólam és az ölembe feküdt. Normális az ilyen? Amúgy meg nagyon aranyos, játékos kutya, bár picit buta szegény.

Mit lehetne ez ellen tenni?

2013. febr. 26. 20:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"Furcsa, mert Ő sietne haza, ellenkező irányba megy, hazafelé."

ez pedig megint csak arra enged következtetni hogy a kutya akarata érvényesül és nem utolsó sorban húz is.

2013. febr. 26. 21:45
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Vagyis póráz nélkül nem is sétáltatod a boxert? És arra nem válaszoltál, hogy mennyit viszed más kutyák közé.

De valóban nagyon nagy gondok lehetnek nálatok, ha a verekedés rendszeres és csak seprűvel, veréssel tudsz rendet tartani!

2013. febr. 26. 21:50
 13/18 A kérdező kommentje:
Félreértitek és hülyén is fogalmaztam... Nem verem a kutyát és nem is verekednek sokat, bár rájöttem, ez csak játék verekedés. Seprűvel egyedül akkor tartok rendet, amikor elvesz valami rongyot. Naponta viszem sétáltatni, póráz nélkül soha nem engedem el, nagy forgalom szokott lenni erre. Néha elengedem a másik házunknál a teleken, elég hosszú kert van ott, kb. 150 méter, ott szoktam megfuttatni labdával. Kutyák közé ritkán viszem, esetleg ha a barátnőmmel közösen sétáltatjuk a kutyáink. 17 éves vagyok, annyira még nem értek a kutyát neveléséhez, inkább Apa szokta nevelni, Ő a Honvédségnél kutyás tiszt volt ha jól tudom, nagyon sok kutyája volt, hallgat rá a kutya, sőt vele nem mer tiszteletlen lenni.
2013. márc. 1. 16:06
 14/18 anonim ***** válasza:
Nálunk együtt nőtt fel a boxer a cicákkal. Aztán mikor felnőtt (méretű :P ) lett a cicák fejét a szájából kellett kiszedni, pedig csak játszott velük. Na akkor rájöttünk, hogy nem lesz ez így jó. Nem vártuk meg a végkifejletet, cicák be (emeletre csak ők mehetnek) kutya pedig az előtérig jöhet be. Figyeljetek rájuk nagyon, mert ez már a második boxerünk és az első sem bírta a macskákat. Másik fajtával nem volt ilyen problémánk sosem, keverékkel sem. Csak a boxerekkel. Lehet nem lett volna semmi gond, de tényleg nagyon durva volt velük.
2013. márc. 1. 18:13
 15/18 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Megkérdezhetem, hogy hogyan tanítottad meg az állataidnak, hogy féljenek a seprűtől...?
2013. márc. 1. 18:55
 16/18 Mhalis válasza:

Sajnos a 6,8-as válaszadóval egyet kell értenem. Amit leírtál, abból úgy fest, a Boxer nálatok a falkavezér. Sajnos most nem tudok bővebben írni, mert holnap nagyon korán kelek, de ezt a videót mindenképpen ajánlom a figyelmedbe! Mielőtt a Boxeren változtatni tudnál, neked kell változnod. :) A husky lemorogja a boxert, vagy az is megadó vele szemben?

http://www.youtube.com/watch?v=Wobx7gq8Ddg

2013. márc. 1. 22:18
 17/18 A kérdező kommentje:
Ha rosszat csinált, akkor rávágtam egyet vele a fenekére, ennyi... :)))
2013. márc. 2. 18:31
 18/18 A kérdező kommentje:
A Husky teljes mértékben lemorogja, ő a főnök! Ha ő rámorog akkor megy a helyére, ha én rámorgok akkor megy a helyére, csak ha társaságban vagyunk akkor van probléma.
2013. márc. 2. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!