Mikor kezdjem a kis boxerem futásra edzeni?
Még nagyon kicsi, de szeretnék jó előre utána érdeklődni mikor, hogyan kezdjük majd a tréninget. Olyan 4-5 km-t futok hetente 4*, szeretném, ha a kis boxosom lehetne majdani edzőtársam, azért választottam őt.
Pórázon és szabadon is futnánk, réten és út mellett is, hol itt, hol ott, hol így, hol úgy... :)
Mikor kezdjek vele kocogni, hány hónaposan kezdhetjük legelőbb, mikor KELL kezdeni?
Ha bírná is, nem szeretném az ízületeit tönkre vágni!
Én pont a múlt héten beszéltem erről az állatorvosunkkal. A mi kis vizslánk 3 hónapos és mi is járunk reggelenként futni a párommal. A mi orvosunk véleménye szerint egy ekkora kutya annyira terhelhető, amit még szívesen megcsinál.
Mi úgy csináljuk, hogy kisétálunk vele a focipályára (kb. 10 perc) és jelenleg 2x7-10 percet futunk (laza emberi tempójú kocogás) vele a kettő között kb. 3 perc sétával. De ez idő alatt mellettünk (előttünk, kicsit mögöttünk) jön. Ennyi idő alatt ő simán lekocog kb 2,5-3 km-t és még csak nem is liheg. Ezt az adagot emeljük nagyon lassan. Persze jó táp + csonterősítő mellett.
A 1,5 évet számukra megerőltető mozgásra mondta a dokink (pl kerékpár mellett 10 km). Az emberi kocogás neki nem tempó, egy kutyaoviban is lohol annyit....
Persze kérdezd meg az orvosodat... az a legjobb.
1-1,5 éves kora után ajánlott. Azt mondják az orvosok is, hogy addig annyit fusson, amennyit magától szeretne pl. játék közben.
Sajnos a legtöbb tápban nincs elég zöldkagyló, hiába írják, hogy van benne, persze egyáltalán nem kötelező ugye adni, de a mi régi tápunkban is volt és adtam is (és még most is adok) külön zöldkagylót a bullmacimnak, én GF600-at veszek neki.
Egyébként a fb-on van egy boxeres csoport, nagyon kedves, segítőkész, a fajtához értő emberek vannak, lépj be te is :)
Köszi a tippet, csatlakozom a csoporthoz a fb-on. :)
Most múlt 2 hónapos a kis drága és fáradhatatlan kis bélpoklos a tündérke. :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!