Miért ilyen a boxerem?
Sziasztok!
Elég hülyén viselkedik a 2 éves "kölyök" boxerem. Még mindig olyan, mint kiskorában, 5-6 hónaposan. Van ő mellette még egy 10 éves Huskym és egy 4 éves Skót lógófülű cicám. A Husky és a Skót nagyon jól megvan együtt, van hogy együtt alszanak, stb, de a Boxer elszokta rontani az idillt... Beáll közéjük, elkezdi löködni őket, a macskát megugatja, aztán fél perc múlva meg már együtt játszanak, bár a kutya erőlteti. A Huskyval nagyon jól megvan a macska, de a Boxerrel olyan erőltetett viszonyba vannak, a macska már megtépné legszívesebben. Sokat veszekednek(ugat-nyávog), aztán van a balhé amikor a macska megveri a boxert... Aztán a Husky... Egyszerűen idióták. Együtt alszanak sokszor, de amikor én vagy a szüleim, tesóim kimegyünk hozzájuk a kertbe, vagy beengedjük őket a nappaliba akkor kezdődik a veszekedés. A boxer löködi tőlünk a macskát és a kutyát is és mindig ez van. Ma pl. az volt, hogy a Boxer arrébb löködte tőlem a Huskyt, a macskát meg lekergette rólam és az ölembe feküdt. Normális az ilyen? Amúgy meg nagyon aranyos, játékos kutya, bár picit buta szegény.
Mit lehetne ez ellen tenni?
Mondhatni aboxer egy "örök kölyök". :) Sok játékot, mozgást igényel.Fárasszátok le, foglalkozzatok vele sokat.Bár ahogy én ismerem a boxereket, kifáraszthatatlanok.Nekünk 14 évig élt a boxerünk és még akkor is boldogan rohangászott.(idősebb is volt mint én 2 évvel :D)
Vigyétek el egy kiadós sérára,játékra.Kicsit lefárad és remélhetőleg nem fogja körül "pattogni" a többi állatot.
Először is: a boxer nem kerti kutya!
Másodszor azért ilyen, mert nem foglalkozol vele eleget, nem mozgatod eleget. Mennyit viszed sétálni naponta szabadon? Mennyit tanítod, dolgozol vele naponta? Mennyit viszed más kutyák közé? És persze való igaz, örök gyerekek. Erre esetleg fel kellett volna készülnötök, mielőtt magatokhoz vettétek.
Utolsó:
Én napi legalább 1 órát foglalkozok vele, a többi idő úgy zajlik, hogy fél óránként 1-2 percre kijárogatok hozzájuk és ellenőrzöm a rendet, ha valami civakodást látok(pl. labdáért harc) akkor előkapom a seprűt és felemelem a magasba(megtanítottam, hogy féljen tőle). Szerencsére a Husky nagyon okos, így ő a falkavezér az állatok között, ő tartja a rendet, amíg én nem vagyok, de mint mondtam heti 20 km simán megvan a Boxer sétáltatása, szegény Huskyt már nem idegelem a sétálással, szegény már nagyon nem bír.
"A kérdező kommentje:
Sétálás tudjátok hogy zajlik? Én húzom a kutyát, "
ha haza akar menni akkor nyilván nem is kell hazafele húznod a kutyát. most akkor húz vagy nem húz, vagy te húzod őt vagy akkor most mi van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!