Milyen fojtóláncot vegyek?
Van egy törzskönyves rotim,és szeretném kiállításra vinni. Már suliban felkészítették rá,és ott mondták,hogy vegyek neki fojtóláncot,azzal szépen fog mutatni. Mivel a városban nincs kisállatbolt,csak nagyáruházakban tudom megvenni. Mindenképpen egysorosat szeretnék,milyen kell neki? Milyen vastagságú,hány centis?
Előre is köszi!
Az a kiképző, egy őrült! A fojtólánctól egyáltalán nem fog gyorsabban tanulni, és komoly egészségügyi károkat okoz a légcsövekben.
A fojtólánc vad, nevelhetetlen, komoly viselkedési problémákkal kűzdő kutyákra kell.
A te kutyád ilyen?
Vegyél neki szép fém nyakörvet, azzal is kiválóan fog mutatni. Ha elmész egy fresnapfba, találsz bőven választékot, vidd magaddal a rotidat is és próbáljátok föl. (Stop shopos, nem épületben levő fresnapfokba lehet kutyát is vinni.)
Nem a tanulás végett mondta.A kiállításon biztos nem fogom tanítani :) Amúgy is kezelhető. Azt mondta,hogy abba a szembe kell belerakni a pórázt,amivel nem fojt. Nah,keresek egy képet:
Mondjuk ez ilyen vastagszemű lánc,ami nekem személy szerint nem jön be. Retviever pórázom már van,de a kiképző mondta,hogy a lánc szebb rá. Csak nem tudott segíteni,milyen vastag kell rá.
Bármelyikbe, amelyiknek nem benső helyéségből (plázára gondolok) nyílik az ajtaja. Innentől már te is rá kereshesz a neten, gondolom autós vagy nem hiszem, hogy ne lenne a közeletekben vagy 30 stop shop, auchan, tescó park az egyikben fresnapf is lesz külső bejárattal.
Ha nyakát akarnám kiemelni, valami szép nyakörvet vennék, vastagat, sűrű lánszemekkel, nem kell ragaszkodni a fojtóhoz.
Nem várom el,hogy megértsd,miért viszem el kiállításra :D
Utolsónak: milyenre gondoltál? Tudnál képet mutatni? Mert eddig csak a kiképzőm véleményét hallottam,meg természetesen ezernyi kiállításon voltam(kutya nélkül). Eddig csak hámuk,bőrpórázunk,retriever pórázunk és bőr nyakörvünk van. Szóval szerintetek a fojtó nem mutatna szépen rajta,mert szerintem ad egy kis pluszt.
Csak dobermannos képet találtam:
Rajta sincs fojtóra állítva,vagy az mindegy? [csak azért kérzem,mert még sosem volt ilyen nyakörvünk,de ha tényleg ilyen veszélyes,ahogy leírtátok,akkor valami mást nézek]
Szia!
Én kiállításozok, nekem dogjaim vannak és nekik is olyan láncuk van, mint a dobinak.
A rotin tényleg az egysoros hosszú szemű fojtó mutat jól, főleg réz/arany színben.
Rotit nem vezetnek fel retriver pórázzal, jobb ha tőlem tudjátok.
A kiállításon nem vezetheted fel a kutyádat bőr nyakörvvel, mert egyrészt nem mutat, másrészt a bírók megjegyzik, hogy ez nem ide való.
Mivel a rotit nem "felakasztják" hanem hosszú pórázon kiengedik maguk elé a felvezetők, ezért az átlagnál hosszabb felvezető pórázra van szükség.
Fojtóláncot illik mindenképp a nyakába tenni, de nem kapcsolhatod fojtóra, mert azért rádszólnak, sőt ki is zárhatnak.
Már egy jó ideje kiállításozok, ha van valami kérdésed szívesen segítek(vagy legalább is megpróbálok).
Üdv: A Nagy kutyás csaj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!