Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » BH vizsga, vezényszó?

Görbe bözske :) kérdése:

BH vizsga, vezényszó?

Figyelt kérdés

BH vizsgán mennyire veszik komolyan, hogy hányszor mondom a vezényszót?

A leírásban mindent csak egyszer lehet.

Nekünk viszont sokkal jobban megy ha mondjuk többször mondom hogy lábhoz, marad stb.

2013. febr. 26. 17:14
1 2
 11/15 zsuzsabazsa ***** válasza:

Egy a vezényszó és egy a végrehajtás.

Sőt a vizsgákon sokat dicsérgetni sem szabad. Csak az adott feladat végrehajtása után.

A bíró mindent feljegyez a bírálati lapra: Sokat beszél a kutyához feleslegesen dicsér, Túl lassan halad a vezető a kutyájával, fektetésnél a kutya a combján fekszik, nem szabályosan. Ugyanez ültetésnél.

Szóval minden hibát feljegyez, és ez mind pontvesztéssel is jár.

2013. febr. 26. 22:50
 12/15 zsuzsabazsa ***** válasza:

Minden gyakorlat alapállással kezdődik és azzal is fejeződik be.

Terpeszben nem állhatsz.

Látjel nem adható pont levonást eredményez.

A vizsga alatt a kutyavezetőnél nem lehet motiváló eszköz vagy jutalmazó játék.

A gyakorlat megkezdésére a tb. (teljesítménybíró) ad utasítást.

Ha nem tudod az ütemváltásokat, fordulatokat, megállásokat akkor a kutyavezető kérésére a tb. vezényli le a gyakorlatokat.

Amennyiben a kutya egy gyakorlatot a harmadik hangjelre sem hajt végre, be kell fejezni és az értéke 0 pont.

Ha a kutya elhagyja a vezetőjét vagy a pályát és a harmadik hívásra sem jön vissza akkopr az engedelmes ágazatot meg kell szakítani.

Behívásnál a Hozzám hangjel helyett használható a kutya neve is.

A gyakorlat hangjele és a kutya neve együtt kiejtve hibának számít, dupla vezényszónak minősül.

Leírom a lépéseket is.

A felvezető szakasz 10 de legfeljebb 15 lépést tesz meg.

Elhozásoknál a kutya mellé elölről ,Vagy hátulról is be lehet lépni.

Minden gyakorlatnál csak a végén alapállásban lehet a kutyát megdicsérni.

A dicséret és a következő gyakorlat kezdete között érzékelhetően 3mp-es szünetet kell tartani.

A feloldás illetve a játék nem megengedett.

2013. febr. 27. 00:03
 13/15 anonim ***** válasza:

Bocs az offért mindenkitől.

2. válaszoló vagyok újra. Meg tudná nekem valaki magyarázni -esetleg Görbe Bözske személyesen amennyiben ő nyomott piros kezet-, hogy az általam írt válasz miért minősül szarnak?

Tele van a tököm azzal, hogy az ember igyekszik a legjobb tudása szerint válaszolni ha akad olyan kérdés amire érdemben hozzá tud szólni és aztán sorra kapja a piros mancsokat. Miért nem írja le az illető a jobb, okosabb, hasznosabb válaszát, miért csak anonim minősít?

2013. febr. 27. 07:51
 14/15 anonim ***** válasza:
Én felpontoztalak, de szerintem itt mindenki hasznos válaszokat irt.
2013. febr. 27. 10:17
 15/15 A kérdező kommentje:

Én mindenkit felpontoztam... a negatív kritika is lehet építő SŐT.

És köszönöm a további válaszokat is.

2013. febr. 27. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!