6 hónapos magyar vizsla szukám mindig be akar jönni a lakásba és ajtón a kilincsre támaszkodik, kaparja meg ilyesmi hogy tudnám erről leszoktatni?
Figyelt kérdés
2013. febr. 24. 08:43
11/20 A kérdező kommentje:
én mindig betakartam őt a teraszon mikor lefeküdt és aludt is szval semmi baja nem volt a mínuszokkal te vevő srác :)
2013. febr. 24. 10:12
12/20 anonim válasza:
A vitzsláknak kínzás, ha kint tartják őt muszáj bent tartani, mert annyira ember centrikus, hogy neki állandóan a gazdával egy légtérben kell lennie
13/20 anonim válasza:
Arról mindenki szeret megfeledkezni, hogy a magyar vizsla vadászkutya. Rövid a szőre, de nem egy öleb....ne tegyük tönkre ezt a fajtát azzal, hogy mindenki ezt a téveszmét sulykolja. Az én kutyáim egész télen vadásznak és nagyon jól érzik magukat.
Ha a kutya nincs elázva és mozog, akkor nem fázik!!! A vizsla a gazdája közelében érzi magát jól, de ettől függetlenül ő szeret kutya lenni...és fontos neki, hogy kutyaként kezeljék.
Az enyémek kint szeretnek lenni, élvezik a játékot a hóban, sőt, még az eső sem zavarja...de itt nyilván rajtam kívül senki nem tartott még magyar vizslát.
14/20 anonim válasza:
Én sem mondtam,hogy öleb...Sőt,egy jó vadászkutya.DE,amint írtam,IGAZI vadász a kutyáját maga mellett tartja,nem csapja ki az udvarba,csakhogy ne rontsa a fajtát...Szereti a hóban,esőben,szárazságban,vízben,DE mindenhol a gazdi mellett.Kíváncsi vagyok,hogy egy téli vadászat után(vagy őszi esős)mennyire szereti kint az udvaron,egyedül a vizsla...Nem vagyok vadász,de ismerőseim között van.Egy se tartsa az udvaron a kutyáját.S nem csak magyar vizslájuk van,hanem másfajta vadászkutyák is.A házban alusznak,még ha kedvelik is a hóban játszást :)
16/20 anonim válasza:
És elnézést,ha valakit megsértettem írásmodorommal,kutyás felfogásommal.Csak nem értettem,miért elkényeztetés,ha egy rövid szőrű kutyafajtát beengedünk(főleg télen vagy rossz időben)a házba,magunk mellé.Ugyanúgy azokat sem értem meg,akik kaukázusit,kuvaszt stb. pásztorkutyát akarnak házba tartani...
17/20 anonim válasza:
És kölyökként is rögtön a teraszon volt?
18/20 A kérdező kommentje:
eleinte bent de egész kölyök volt mikor már kint volt.
2013. febr. 25. 20:59
19/20 anonim válasza:
Ugye tudod hogy egészen mostanáig bent kellett volna lennie? Éppen novemberben, december elején kitenni egy 3 hónapos kölyköt, pláne egy kontaktkutyát, nem hiszem hogy a legszerencsésebb volt. Örülj hogy ennek ellenére is ennyire kötődik hozzád és nem lett emiatt aszociális.
20/20 A kérdező kommentje:
ezt nem úgy kell elképzelni hogy kiraktam őt és nem is foglalkoztam vele csak otthagytam naponta több alkalommal foglalkozom vele sétát leszámítva!
2013. febr. 27. 15:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!