6 hónapos magyar vizsla szukám mindig be akar jönni a lakásba és ajtón a kilincsre támaszkodik, kaparja meg ilyesmi hogy tudnám erről leszoktatni?
A magyar vizslák kb. 30%-a teheti meg, hogy bent lakik. A magyar vizslát nyugodtan lehet kint is tartani, ott is meg lehet neki adni mindent.
Ha a kutyával kellőképp sokat foglalkozol, akkor csak hiszti, amit csinál. Egyértelmű, hogy veled/veletek akar lenni, de meg kell vele értetni, hogy az ő helye kint van. Ezt másképp nem tudod a tudtára adni, csak neveléssel. Ha kaparja az ajtót kimész, és leszidod. Szerintem pár alkalom után megtudja, hogy ez rossz.
Magyar vizslákat tenyésztek, nálam a kutyák bejárhatnak a lakásba, de nem akkor, amikor csak akarják, mert akkor egész nap nyitogathatnám az ajtót, hogy ki mikor akar kimenni, és bejönni. A kutyák békésen elvannak az udvaron akkor is, ha éppen hideg van, vagy nem vagyok kint velük. Pedig tudják, hogy nekik szabad a bejárás a lakásba és hogy bent vagyok, de akkor sem kaparhatják az ajtót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!