Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Normális ez kan kutyáknál?

Normális ez kan kutyáknál?

Figyelt kérdés
Másfél éves kan kutyám fütyijénél állandóan valami sárgás folyadék képződik,amit lenyalogat.Nekem elég furcsa,de gondoltam megkérdem itt,mielőtt orvoshoz vinném,hogy tapasztalt-e még valaki ilyent a kutyájánál?
2013. febr. 22. 20:20
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
A betadin olyan volt,ami direkt nyálkahártyára alkalmas(szájöblögetős,emberi),NEM amit külsőleg alkalmaznak(megharaptam múltkor csúnyán a szájam,belül.Nehezen gyógyult,akkor írta ki a doki ezt a betadint,öblögetni.Bevált).Nem hiszem,hogy normális lenne ez a jelenség a kanoknál.Rövid szőrű fajta,lehet tényleg felfázott a hosszú séták és 15 centis hóban egy kicsit.A lényeg,hogy semmikép nem egy pattanás komolyságával kezeltük :)
2013. febr. 22. 21:59
 12/16 A kérdező kommentje:
Szilvi&Argos.Nem ül és fekszik le,csak az autóban és otthon :) Utálja a sárt,mocskot.Séta alkalmával is az összes pocsolyát,sárt kikerüli,vagy ha muszáj belemenjen,olyan mintha lábujjhegyen menne :) (Afrikai Oroszlánkutya a fajtája)Valószínűbb a megfázás,mert elég fázós az ő fajtája,s ő meg egy hideget kimondottan utáló egyed...
2013. febr. 22. 22:07
 13/16 anonim ***** válasza:

semmilyen váladék nem normális. sem a kanoknál, sem a szukáknál. ez mindig valami fertőzés, gyulladás jele, és igenis kezelni kell.

A Betadine® oldat fő hatóanyaga a jód, amely más fertőtlenítő szereknél jóval kíméletesebben fejti ki hatását. A Betadine®-ban található jód azonban nem csíp és amellett, hogy kevésbé káros a szövetekre, eredményesen pusztítja a vírusokat, gombákat és baktériumokat.

2013. febr. 22. 22:10
 14/16 Szilvi & Argos ***** válasza:

Igazi úri kutya :) Argos is most este visszanézett, hogy tényleg ki kell menni a hóba? Aztán amíg lapátoltam, már hempergett és labdázott :D

Hát nem tudom...4 éve van meg a kutyám és 4 éve van neki ez a dolog...lehet, hogy megkérdezek majd egy másik dokit...

2013. febr. 22. 22:36
 15/16 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem kóros, az enyémnek is szokott lenni a fütyije végén, soha semmilyen baja nem volt, pedig én még egy vakarózástól is pánikba esek.

A legtöbb kifejlett kan kutya fitymájából (a hímvesszőt borító bőrről van szó) kisebb mennyiségű, áttetsző fehér vagy sárgásfehér váladék csöpög, ami általában normális jelenségnek mondható. Amikor azonban ez a csöpögés folyássá fokozódik és a váladék színe zöldessé, szaga pedig bűzössé válik, s a kutya folytonosan nyalogatja, akkor ez már a hímvesszőgyulladás tünete. Amennyiben felhúzzuk a hímvesszőn a bőrt, azon sima csomók találhatók, felülete pedig abnormálisan vörös. Ilyen esetben ajánlatos megnézni: nem került-e valamilyen idegen test a hímvessző bőre alá. Ha igen, és azt eltávolítjuk, a probléma megoldódik.

Az egyszerű hímvesszőgyulladást egyébként antibiotikumos oldattal vagy kenőccsel kezelhetjük.

2013. febr. 23. 12:49
 16/16 anonim ***** válasza:
kérdezőé sárgás volt.
2013. febr. 23. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!