Normális ez kan kutyáknál?
semmilyen váladék nem normális. sem a kanoknál, sem a szukáknál. ez mindig valami fertőzés, gyulladás jele, és igenis kezelni kell.
A Betadine® oldat fő hatóanyaga a jód, amely más fertőtlenítő szereknél jóval kíméletesebben fejti ki hatását. A Betadine®-ban található jód azonban nem csíp és amellett, hogy kevésbé káros a szövetekre, eredményesen pusztítja a vírusokat, gombákat és baktériumokat.
Igazi úri kutya :) Argos is most este visszanézett, hogy tényleg ki kell menni a hóba? Aztán amíg lapátoltam, már hempergett és labdázott :D
Hát nem tudom...4 éve van meg a kutyám és 4 éve van neki ez a dolog...lehet, hogy megkérdezek majd egy másik dokit...
Szerintem ez nem kóros, az enyémnek is szokott lenni a fütyije végén, soha semmilyen baja nem volt, pedig én még egy vakarózástól is pánikba esek.
A legtöbb kifejlett kan kutya fitymájából (a hímvesszőt borító bőrről van szó) kisebb mennyiségű, áttetsző fehér vagy sárgásfehér váladék csöpög, ami általában normális jelenségnek mondható. Amikor azonban ez a csöpögés folyássá fokozódik és a váladék színe zöldessé, szaga pedig bűzössé válik, s a kutya folytonosan nyalogatja, akkor ez már a hímvesszőgyulladás tünete. Amennyiben felhúzzuk a hímvesszőn a bőrt, azon sima csomók találhatók, felülete pedig abnormálisan vörös. Ilyen esetben ajánlatos megnézni: nem került-e valamilyen idegen test a hímvessző bőre alá. Ha igen, és azt eltávolítjuk, a probléma megoldódik.
Az egyszerű hímvesszőgyulladást egyébként antibiotikumos oldattal vagy kenőccsel kezelhetjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!