A felsoroltak közül melyiket válasszam?
A jövőben szeretnék kutyát tartani-Túl nagytapasztalatom nincs benne az igaz.
Szerintetek melyiket ,miért és miért ne? Tél-nyár,bunda,sokat eszik stb.MI alapján döntötök
Bullmastiff,amerikai bulldog,bordeaux-i dog,amstaff,kuvasz,komondor,argentin dog,ridgeback,
alano,erdélyi kopó,
Ezek érdekelnek,ugyan van még...
Szia. Én argentin dog-ra szavaznék,de csak mert nekem is ilyenem van.
Az argentin dog temperamantumos, olykor szilaj kutya. Kiegyensúlyozott, komoly, szívós, bátor, néha domináns viselkedésű. A gazdájához és családjához nagyon hűséges, irántuk érzett szeretetét gyakran kifejezi. Általában igen figyelmes, és szükség esetén a család védelmére kel, de ugatni csak ritkán szokott,remekül kijön a gyerekekkel. A látogatókkal eleinte bizalmatlan, a család barátait azonban lelkesen fogadja. Az argentin dog ritkán viselkedik barátságosan más kutyákkal. A kanok különösen hatalmaskodók lehetnek, de a szukák is hajlamosak erre.
* Marmagasság: kan: 62-68 cm, szuka: 60-65 cm
* Testtömeg: kan: 36-50 kg, szuka: 40-45 kg
* Táplálékigény: 2000-2100 g/nap
Bundája:rövidszőrű,télen kissé fázós,de ha jó helye van,akkor minden rendben.
Enni szeret,nagy testű is,tehát sokat eszik (napi 1,5-2kg)
Bullmastiff v am.bulldog.
Nekünk régen am.bullunk volt. nagyon barátságos és jó házőrző. A gyerekeket nagyon szereti. Szeret a gazdája kedvében járni. Néha kicsit lusta. De egyedenként változó. Kutyákkal néha domináns. Nagy termetű kutya. Kb 45-50 kg. Ha jól tudom.:DKanok: magasság: 56-71cm, súly: 41-62kg
Szukák: magasság: 43-66cm, súly: 30-51kg:D
Bullmastiff:Marmagasság: Kanok: 63,5-68,5 cm, szukák: 61-66 cm
Súly: Kanok: 50-59 cm, szukák: 41-50 kg
A bullmasztiff hatalmas termete és félelmetes külseje miatt sokan gondolják, hogy egy vérengző fenevad. Természetesen ez nem igaz, ő egy megbízható és éber őrkutya, ugyanakkor rendkívül nyugodt és csöndes természetű kutya. Szinte soha nem ugat. A gyerekekkel szemben türelmes és elnéző, kitűnő babysitter és családi kutya. Idegenekkel szemben általában barátságos, vagy közömbös. Higgadtsága mindaddig tart, míg magát vagy családját nem érzi veszélyben. Óvakodjon mindenki attól, hogy családja közelében hangoskodjon, vagy olyan hirtelen mozdulatokat végezzen, amit ő támadásnak vélhet. Bizonnyal nem fog habozni, hogy szeretettei védelmére keljen, már pedig elhihetik, egy ekkora testű kutya ellen embernek esélye nincs. Tartását elsősorban családi házas környezetbe javaslom, nagy a mozgás igénye, de lustálkodni is nagyszerűen tud. Sajnos meglehetősen rövid az átlag életkoruk, mintegy 7 - 8 évet élnek. Aki egy jó őr kutyát szeretne, annak a Bullmasztiff jó választás lehet. A fajtának van Magyarországon elismert tenyésztőszervezete.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__150258-kuvasz..
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__155558-kaukaz..
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__247414-komond..
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__262948-milyen..
+ használd itt az oldal keresőjét.
gondolom már rájöttél, hogy én komondort ajánlok ;;)
és hogy milyen együttélni vele? : (ide is bemásolom):
szerintem nagyon jó!
A legjobb családi kutya: gyerekbarát,játékos de komoly kutya a kellő nyugodtsággal, félelmet nem ismerő házőrző, feleslegesen nem ugat.
Mi 2 éves korában hoztunk egy komondort, felnőttként megbarátkozott a másik kutyánkkal és a felnőtt macskánkkal. Soha nem bántotta őket, a másik kutyámnak csak megmutatta h ő a főnök, azóta semmi konfliktus nincs közöttük.
Ha kölyökkorától más háziállatok mellett nő fel, akkor nincs semmi gond.
Más kutyákkal se agressziv, érdekes hogy a keritésen,a területén belül acsarkodik más kutyákkal, tiszta agresszivnek tűnik,de a parkban,területén kivül abszolút nem foglalkozik velük, sőt az 1 éves kort elmúlt kutyákkal még játszik, hát inkább kergetőzik :)
De ha idegen kutya a szagláson kivül többet akar, piszkálja akkor rá morog és ha az nem ért a szóból akkor oda kap.
A komondor ok nélkül senkit se bánt!
Mozgás: nálunk nincs olyan hatalmas udvarban, el szoktam vinni sétálni,de nem igényli a sok sétát, neki egy kör elég a parkban, ha elengedem és ő úgy gondolja hogy haza mehetünk akkor hazarohan,akkor nem tudom még pórázzal se tovább vinni....
Ha ő mozgásra vágyik akkor a másik kutyával játszik,vagy mi játszunk vele és olyankor teljesen bepörög és olyan köröket levágtázik hogy hihetetlen!
1 éves kora után kezd összeállni a bundája,azután kell feltépkedni, de a tenyésztője biztos megfogja mutatni,hogy hogyan kell.
Nyugodtan kérdezz!
vagy nézz be ide és regisztrálj:
Igazából tényleg nem tudom.Persze ez még ajövő zenéje.
Midegyiknek van előnye hátránya.
AZ Airedale is bejön.Olyanunk volt is.
A komondor a szívem egyik csücske. Csak hát a szőre.ah megnyíromattól még komondor marad.Csak jót halottam róla.
A többi fajta meg azért mozgákonyabb nem.Kirándulni inkább azok alkamasak,nem? Az erdélyi meg talán sok is lenne.
És a betegségekel mi a helyzet?Azt tudom,hogy a magyarok bírják.
Neked kell tudnod melyik illik hozzád és az életviteledhez. Nem az alapján kell dönteni hogy másoknak mi tetszik!!!
Itt most felsoroltál vadász, őrző-védő, pásztor kutyákat vegyesen.... ezek nagyon nagyon messze állnak egymástól ha azt nézzük milyen a természetük vagy milyen igényeik vannak tartás terén.
Ne küllemre válassz mert az nagyon kevés embernek jön be!
Néz meg hogyan élsz?
Mennyi szabadidőd van?
Mi a hobbid?
Mi érdekel jobban a vadászat az ő-v. vagy a terelő munka? (még ha nem is dolgozol vele, egy ilyen ösztönökkel megáldott kutyát veszel majd, és az ösztön az bizony felszínre tör!)
Én pl soha nem vinnék hobbi kutyának panelba vadász kutyát, mert igénye van a napi kilóméterre, és ha nem kapja meg az energiáit másra fordítja (szétszedi a házat)
egy terelő kutyát nem vinnék hobbi kutyának kisgyerekes családba mert csipked, és gyerekterelgetés közben sérülés lehet.
Az őrző-védők pedig ha nincs megfelelően nevelve egy töltött fegyverrel is felérhet! Pl egy baromfiudvart már csak játékból is darabokra szedhet....
érted?
magadnak válassz kutyát! Mint ahogyan párt szokott az ember.... olyat amilyen HOZZÁD illik! :))
helló Amstaffos
AZ a problémám vele,hogy nem tudom tudnám-e kezelni a más kutyákkal szembeni agresszióját. Hiszem mire is tesnyésztették.
A többi kutya is amit írtam elég dominnáns,de ilyen szempontból az amstaff-tól tartok alegjobb.
Igen tetszik benn,hogy olyan kis ziomgolyó é slehet vele sportolni,csak lehetne magasabb is marban :-)
Meg ha az ember ilyen fajtát vesz rögtönmegbélyegzik.
Pedig pont az tetszik benne,hogy állítólag az emberekkel szemben nyugis(legaláb is a gazda jelenlétében),nem ugatós,lehet vele sokat mozogni,és ha kell keményen kiáll. Már a puszta jelenléte is. Jó a többinek is olyan a megjelenése,hogy tisztlete parancsol.
Én úgy nőttem fel,hogy a kutya nem jön be a házba.Nyáron még megengedett,hogy kicsit beljeb jöjjön,de télen és éjszak amár kinnt a helye. Vigyázzon a házra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!