A kutyaugatás miért csendháborítás és a gyereksírás miért nem?
Ha a kutya ugat egy nap összesen kb. 2 percet már ki vannak akadva a szomszédok és ki akarják paterolni a kutyát, de ha a gyerek ordít egész nap a testvéri meg föl-alá rohangálnak a lakásban, dübörögnek, azt nézzük el,mert még gyerekek..
Ez normális, de komolyan?
Kedves Kérdező!
A mondandómnak csak töredékét fogtad fel ezek szerint. De kiemelnék belőle egy lényegi dolgot: Ha elolvasod a kutya tartásához kapcsolódó akármelyik rendeletet, biztos lehetsz benne, hogy találsz egy olyan bekezdést, mely arról szól, hogy kedvtelésből csak úgy tarthatsz állatot, ha azzal a környezetedet nem zavarod. Ilyen a gyerekre nincs. A jog sem kezeli egyenlőként őket, így az embereknek sem kell.
ez egy nagyszerű kérdés.Az is szuper mikor beülsz egy étterembe,nyugalomra vágynál és egy szép estére ,de a szomszéd asztalnál van van 3 gyerek akik torkaszakadtukból üvöltenek és a szülők rájuk se szólnak...
A "gyerektartást"is szabályozni kéne.
A kutyának sokkal egyszerűbb elmagyarázni, hogy maradjon csöndben, mint egy gyereknek, mert ha a gyereknek lekeversz egy atyai pofont, akkor már gyermekbántalmazó vagy, a kutyát meg bottal kéne verni, hogy állatbántalmazó legyél. Én is volt, hogy kaptam, mikor nem lehetett rám hatni, s úgy gondolom, nem ártott - de a kérdés nem a mai gyermeknevelési tendenciákról szól (amik valóban elkeserítőek), mivel a kutya témában van.
Az én kutyáim csak akkor ugatnak, ha valaki be akar jönni hozzánk, pedig nálunk is vannak ordibálós szomszédok - ez nem indok, csak kifogás.
Szerintem a hazai kutyásoknak kellene tennie azért, hogy megváltozzon a megítélésük az emberek szemében, nem pedig itt a gyakori kérdéseken feltenni értelmetlen kérdéseket. Ha a kutyások nagy százalékának jól nevelt, normális kutyái lennének, ha minden városi kutyás felszedné maga után a szart, ha a kutyások betartanák az ebtartás szabályait, ha nem lenne annyi kóbor, önsétáltató állat, akkor lehetne arra számítani, hogy a kutyákat az emberek jobban elfogadják, s elviseljék, ha 2 percig ugatnak. De addig nem.
Engem meg másnak a kutyája nem érdekel.
Van gyerekem, kettő is, kutyám is. A kutyától egy nyikkanást sem lehet hallani, akkor sem ha nem vagyunk otthon. Ez mind nevelés kérdése.
Viszont egy gyereknek (4 és 1 évesek) nem lehet elmagyarázni, hogy csak lábujjhegyen, csak suttogva lehet beszélni. Továbbá ha idejössz és betanítod az egy évesemnek, hogy ha fél, ha éhes, ha szomjas, ha beteg, ha az orrát kell szívni stb. ne ordítson, (mivel hogy még nem tudnak beszélni) akkor befogom a szám.
Többen tartanak kutyát nálunk az épületben a többséggel nincs is baj, a staff pl csak akkor ugat, ha bekopognak hozzájuk. De van egy kis vakarcs ami végigvinnyogja a 6 órát, amíg a "gazdi" nincs otthon. Na ez a része bosszantó, nem is kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!