Legjobb fajta erre a célra?
a szőrhossz végülis nem számít, bár azért jó lenne ha nem kellene sokat szenvedni vele.. de lehet hosszú szőrű is. Sportolni nem sportolnánk, csak házőrző lenne, de nagy udvaron, és van egy tó a falu szélén oda kijárnánk vele sétálgatni.. Nem első kutya, nekem is meg páromnak is volt már kutyusunk, most van egy közös Cavalier King Charles spániel kislány, pont ma 11 hónapos..
Még annyi, hogy olyan fajta kellene ami barátságos, de mégis ilyesztőnek tűnik.. Hogy illetéktelen, sötét színű emberkék ne próbáljanak átmászni a kerítésen..
Amerikai Pitbull terrier is tetszik, meg párom is akart régebben ilyet..
Amerikai pitbull terrier
Eredete
Az angol staffordshire bullterrier változata. A fajtát az UKC 1898-ban, az AKC 1936-ban ismerte el. Az FCI nem ismeri el.
Leírása
Erős felépítésű kutya, marmagasság 46-56 centiméter, testtömege 30-45 kilogramm. Koponyája széles, háta rövid és izmos, mellkasa mély, ágyéka feszes. Végtagjai izmosak, erőteljes csontozatúak. Szőre rövid, sűrű, fényes. Valamennyi elismert kutyaszínben tenyésztik, fehérrel keverve. Alomszáma: 4-8 kiskutya. Várható élettartam: 10-14 év.
Tulajdonságai
Hihetetlenül bátor és elszánt. Viadalokra tenyésztették ki, azokban az országokban, ahol nincs betiltva, őrző-védőnek is használják. Bár sokak szerint agresszív, kevés foglalkozással kiküszöbölhetők a kellemetlen viselkedészavarok. Sok foglalkozást nem igényel de azért azt szereti, ha szelíden megsimogatják a hasát. Gyermekszerető, hűséges és odaadó, feltéve, ha jól bánnak vele. Tanulékony, figyelmes, szófogadó és mindent megtesz a gazdájáért.
Valakinek tapasztalat ezzel a fajtával?
Az argentin dogról mi a véleményetek? Az annyira ahogy látom nem nagy, de elég ilyesztő, azt írják jó házőrző, gyerekekkel is jól elvan.. Mondjuk azt írják más fajtákkal nem annyira jön ki, de mivel kölyköt vennénk, szerintem össze tudnánk szoktatni a spániellel..
Meg láttam a tvben hogy egy argentin dog megölt egy pumát hogy megvédje a gazdáit (2 kislány)..
Valakinek tapasztalat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!