Mi a vélemétek a tacskóról?
Minden embernek másféle kutya tetszik. És szerintem ha valakinek van egy kutyája, az úgyis megszereti azt a fajtát, mert ahhoz szokik hozzá.
Nekünk volt egy keverék tacskónk, 14-től 28 éves koromig. Igazi családi kutya volt: kirándultunk vele erdőben, jártunk vele csónakázni, sátorozni. Mindenhova vittük őt magunkkal, és ezt mind imádta. Kétszer majdnem elpusztult, még kiskorában egy gombás fertőzés miatt, majg kb. hét évesen, mikor túrázott velünk a Magas-Tátrában, és utána sajnos a gerince bánta. De kigyógyították, és szép 14 évet élt.
Volt saját akarata, de szerintem azért, mert nem neveltük jól. A szomszéd tacskója simán póráz nélkül járt a gazdijával boltba, forgalmas úton mentek át, és a szájában vitte hazáig a sportszeletet, amit aztán otthon megkapott. Úgyhogy ahogy már valaki írta, szerintem nevelés kérdése, és az, hogy valakinek nem tetszik, ne érdekeljen. Arra tényleg vigyázni kell, hogy kis termete miatt ne legyen túl babusgatva, mert ezáltal átveszi a falkavezéri szerepet.
Ha korlátozott az időd vagy lehetőséged a kutya fizikai kifárasztására akkor egészen jó választás lesz, szereti és győzi is a futkosást, játékot de mégis könnyebb kifárasztani mint a 'kedvezőbb' testalkatú, nagyobb kutyákat. Makacs és önfejű tud lenni, de nem oly problémás módon mint a terrierek (nincs semmi bajom velük, csak más tipusú embereknek valók), inkább azt mondanám, hogy állandó interaktivitás hiányában saját világot épít, ami néha kofliktusba kerül a miénkkel. Hatalmi kérdéseket ritkán feszegeti a gazdájával szemben :)
Testformáját nem őrült extrémista fajtakialakítóknak köszönheti, hanem hagyományos munkafeladatához alakult, ebben a múltban az is benne van, hogy nem lehetett hipersérülékeny, nem 'felelt volna meg a célnak' ha az lenne.
Ha a "tacsi keverék" azt jelenti amit félrevezetően szokott, hogy tacskó méretű, hasonló testfelépítésű, de a fajtához semmi köze nincs akkor persze kár lenne a fajta tulajdonságaiból kiindulni...
Legyél jó gazda, és szeresd, figyeld a kutyád! Minden jót!
Nem erőszakosak!
Mekkora baromság ez?
Édes pofák, nekem is tacsim van, mindenkit szeret,jó házörző, és mindig felvidít!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!