Egy két tanács? Vettünk egy 3 hónapos német fajta tiszta dogot! Gyönyörű és már most óriási! Mikre figyeljünk?
Az ilyen óriásira növő kutyáknál nagyon oda kell figyelni az étkezésükre. Jó minőségű kutyatáp elengedhetetlen, kérd ki a tenyésztő tanácsát. Nem is értem, nem adott abból a tápból amit eddig evett? Vannak érzékeny gyomrú kutyák, akik a marhapörkölttől hasmenést kapnak, úgyhogy imádkozz....
Amúgy állatorvossal beszéld meg, kell-e külön vitamin, stb. neki, ami a fejlődéséhez kell.
Az írásodból arra következtetek, hogy szaporított kutyus szegény... Én a helyedben tenyésztőtől, fajtamentőktől kérnék tanácsot... már ha van M.o.-on fajtamentő...
Olyan tápot keress neki, amiben nem túl sok a fehérje, semmiképp ne etesd túl, inkább vékony legyen. Mert ha elhízlalod, akkor annyi a csontjának, ízületének! 4szer adj neki naponta enni, tehát a napi adagját oszd el négyfelé! Szóval vegyél neki egy jó minőségű tápot, figyelve a helyes arányokra, pl., a nem túl sok fehérje... Szerintem vidd el állatorvoshoz, egy jó állatorvoshoz, aki ért is ahhoz, amit csinál és ő fog tudni neked tanácsot adni, hogy mivel etesd, kalcium kell e, milyen kell, stb.
Amúgy meg ha nincs tk-e nem fajtatiszta... de akkor tényleg csak imádkozni tudsz, hogy nem egy agyonszaporított egyed :(
2es!
Szerintem egyértelmű, hogy nem tenyésztőtől van a kutya, vagy ha igen, az elég nagy szégyen, hogy így adnak el kutyát! Mármint minden felszerelés nélkül, illetve olyanoknak, akik nem értenek hozzá :(
Regisztrálj és kérj tanácsot. Nem egy könnyű fajtát vettél.Nagyon sok múlik az első évében a fejlődésben.
Azt nem tudom milyen tápot vegyél mert én nem etetek tápot csak kiegészítésként.
Azt viszont tudom,hogy nem szabad hirtelen nőnie(a hirtelen súlygyarapodás megviseli a csontokat ízületeket)nem szabad magas fehérje tartalmú tápot adni neki,kifejezetten nagytestű kutyának valót ehet.Csonterősítés lényeges.
Olyan és annyi kajával kéne etetned ahogy az előző helyen etették.A takarmányváltás megviseli a kutyát.A megszokott étrendről fokozatosan kellene átállítani az általad elgondolt étrendre,kérdés,hogy kell-e?
Nem csináltál bajt, de mivel tudtátok, hogy ma érkezik felkészülhettetek volna táppal, ill. nyugodtan meg lehet kérdezni, hogy mit kapnak a kiskutyák és az megveszitek.
Mivel nincs törzskönyve, reménykedj, hogy nem ufó lesz :)
Az ilyen embert nem nevezném tenyésztőnek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!