Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van valakinek tapasztalata...

Phffff kérdése:

Van valakinek tapasztalata Golden retriver kutyával? Jellemzés, tapasztalatok, figyelmeztetések, bármilyen meglátás vagy tanács a tartásával kapcsolatban.

Figyelt kérdés
A Golden Retriver-t szeretnénk tartani és pozitív vagy negatív vélemyényeket szeretnék hallani róla :)) Még arra lennék kíváncsi hogy egy másik kutyával hogyan jön ki? A Bolognese kicsi kutya, 6 éves lány kutya. Van akinek van tapasztalata? Előre is köszönöm :))
2012. dec. 24. 15:37
 1/5 anonim ***** válasza:
A goldi az egyik kedvenc fajtám.:) Igaz még csak egy goldink volt de csak jót tudok róla mondani. Mindenkit szeretet, nagyon barátkozós fajta. Az, hogy kijön e a többi kutyával az főként nevelés kérdése, de nem lesz gond ha rendesen szocializálva van a kicsi. A miénk imádott madarászni mindig ugrált és próbálta elkapni a repülő galambokat stb. A tyúkoknál nálunk néha próbálkozott be, de a későbbiekben ebből sem volt gond. Csak jó tapasztalatom van ezzel a fajtával szerintem nem lehet negatívat mondani a fajtáról csak azt, hogy nagyon felkapott fajta és sok szaporító van, viszont megfelelő kennelből véve csodálatos társ lehet.
2012. dec. 24. 16:35
 2/5 anonim ***** válasza:

Goldenek azért jók mert nagyon kell küzdeni hogy elrontsad őket :) Jó a természetük, aranyos, kedves kutyák kb mindennel és mindenkivel jól kijönnek.

Nekem annyi bajom van velük hogy túl sablonosak. Nagyon sok van belőle. Minden film róluk szól stb..

2012. dec. 24. 16:36
 3/5 anonim ***** válasza:

Sajna itt a kutyasuliban van 3-4 szaporított példány. Van ami olyan agresszív, hogy hozzányúlni se lehet, az egyik alaposan megharapta a kiképzőt, olyan is van aki meg fülét-farkát behúzva remeg és nemhogy nem lövésálló de még az autótól is retteg kölyök kora óta szinte kezelhetetlen. Alapból nem rossz fajta de már annyira szaporítják, hogy rengeteg a selejtes példány, ismerek epilepsziásat, több diszpláziásat...

Fokozottan igaz, hogy jó tenyésztőtől kaphatsz jó kutyát ami olyan lesz mint egy golden. Alapból mint fajta nagyon kedvesek, szeretik a gyereketek, igazán nekem az a gondom velük, hogy nekem egy golden nagyon kevés, bírom ha egy kutyának saját akarata van, és kicsit meg kell vele küzdeni, a goldenek nagyon jámborak, jól képezhetőek, nagyon nyugisak.

2012. dec. 24. 17:05
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha jó tenyésztőtől veszed, akkor jó kutya. Ha szaporítótól, vagy csak simán "szerető családi környezetből", akkor a nyomoréktól az idegbetegig bármi lehet. Eléggé terhelt a szaporított állomány mindenféle diszpláziával (csípő, váll, könyök) ami később többszázezres nagyságrendű állatorvosi számlát eredményezhet.
2012. dec. 24. 23:24
 5/5 Roland63 válasza:

Én Golden Retrivert tenyésztek.

Az a lényeg hogy nagy kert legyen ne tarts bezárva se pórázon ne tarts mert abba beleőrül sok mozgástér kell neki és naponta 2* vidd el sétálni vagy futni ha reggel elviszed egy fél órára az elég este pedig 2 órás séta és még nap közbe a kertebe is játszol vele egy 20-30 percet az pont jó gyerek mellé nagyon jó.

De ahogy megvan azonnal kezd el tanítani!!!

Először a az alap parancs szavakat ül, marad, helyedre, fekszik stb. És ne hagyd hogy felugráljon!!!

Más kutya mellé nagyon jó.

Ez a legjobb választ mert nem ugat nem harap.

2013. jan. 5. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!