Kutyám bő másfél hónapja sántít. Mi lehet vele?
Figyelt kérdés
Az állatorvos első megoldásnak egy gyógyszeres kúrát ajánlott, ami majd egy hónapig tartott. Az állapota hol javulni kezdett, hol visszaesett, úgy döntöttük befejezzük. A következő lépés a röntgen lesz, amitől kicsit félek, hisz altatással csinálják. A tünetek: lábára nem lép rá teljesen, ha sokat futkározik akkor teljesen ránehezkedik, mintha semmi baja nem lenne, aztán ha kicsit pihen, megint nehézkesen indul meg. Volt már valaki hasonló cipőben? Mire kell számítanunk röntgennél és altatásnál? Kicsit megvagyunk ijedve, félünk attól hogy valami komolyabb :( Ha valaki egy megközelítő árat tudna mondani, azt is megköszönném!2009. szept. 7. 20:49
11/18 anonim 

válasza:

Az már aránylag jónak számit amiben kb. 40%-tól kezdődik a hús. Kérdezd meg ott és biztos nem a gagyi tápokat fogja ilyen esetben ajánlani.(remélem)
12/18 anonim 

válasza:

Az én kutyámnak is ez a baja, pedig csak 10hónapos. Június óta sántít de csak olyankor ha nagyon sokat fut, és nem rögtön a rohangálás után, hanem másnap reggel mikor felkel, akkor sántít a legjobban aztán ahogy kiviszem egyre kevésbé sántít, többször is voltunk állatorvosnál, egyből azt mondta, hogy az izületeivel van gond és gyógyszeres kezelést ajánlott, de azt elfelejtette mondani, hogy legalabb 1 hónapig nem szabad futtatni a kutyát, így újból vissza kellett vigyük, most már nem sántit egyáltalán, legutobb 2 hete sántított egy kicsit miután elég sokat futott de hamar elmúllott. K9es vitamint kap, azt mondta az orvos, hogy az direkt izületekre van, még pihentetem a lábát legalább októberig, csak porázzal sétáltatom, nem engedem el.
13/18 anonim 

válasza:

Nem egy minőségi kutyatáp készítőnél olvastam,hogy ingyen házhoz viszi a tápot. Mindenképp kérdezz utána ...
14/18 A kérdező kommentje:
Igen, a Checopeet nekünk is házhoz hozták, helyben nem lehet kapni. A legutóbbi hozzászólásom után megbeszéltük az olvasottakat, és teljesen egyértelműen megegyeztünk a következő lépésekben. Gondolkododtunk már korábban is azon hogy lehet a jó minőségű kutyatáphoz szokott és ebből most valamit hiányol a szervezete, mivel amúgy is elfogyott, holnap megyünk és szerzünk valamilyen minőségit, illetve kérünk a bolt tulajtól (állatdokitól) tanácsot, hogy melyiket is ajánlaná ebben a helyzetben. A másik dolog, hogy olvastunk egy táplálékkiegészítőről, kb 16 ezer ft izület és porc problémákra jó, erről holnap kikérjük röntgennél az orvos véleményét, illetve a többi már az eredményeken múlik. Nagyon köszönöm a normális válaszokat, sokat segítettetek. A holnapom még így is nehéz lesz, de ha ettől a kutyusom jobban lesz, én is kibírom :)
2009. szept. 7. 22:47
15/18 anonim 

válasza:

Szia!
Remélem, minden jól ment ma a vizsgáltanál, és majd jelentkezel a hírekkel, mi lett a megoldás a sántításra.
16/18 A kérdező kommentje:
Dysplasia... (hiába volt papírmutogatás a szűrt szülőkről, amikor vettük) Teljesen elkeseredtem, reménykedtem benne, hogy valami egyszerűbb, gyógyítható/javítható. Azt mondta az orvos ő erre egy "közepest ad", nincs olyan rossz állapotban de amelyik lábára sántít, az nem is túl szép. Kaptunk fájdalomcsillapítót és porcerősítő táplálékkiegészítőt, illetve azt mondta szokjuk meg hogy sántít. Végül is lehetne rosszabb is, de borzasztó volt végig hallgatni, pedig a doki próbált biztatni. Lehet csak azért vagyok most ennyire kiakadva, mert elég rosszul is néz ki így altatás után. Szegényt úgy sajnálom, de nem tudom mivel segíthetnék még azon kívül hogy betartom a doki előírásait. Esetleg van valakinek tapasztalata dysplasiával? Azt hiszem indítok róla egy másik kérdést, mert szeretnék mindent megtudni róla, és tapasztalatokat is hallani.
2009. szept. 8. 19:12
17/18 anonim 

válasza:

Sajnálom :(
Irtatok szerződést amikor vetted? Az lenne a minimum hogy behajtod a tenyésztőn a mütét költségeit.
18/18 A kérdező kommentje:
Úgy emlékszem valamit aláírattak velünk, de arra most nem mernék megesküdni, hogy szerződés volt. Viszont megbeszéltük közösen, hogy bárhogy is legyen tájékoztatjuk őket az esetről. Kíváncsian várom a reakciót.
2009. szept. 9. 15:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!