Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyám bő másfél hónapja...

Kutyám bő másfél hónapja sántít. Mi lehet vele?

Figyelt kérdés
Az állatorvos első megoldásnak egy gyógyszeres kúrát ajánlott, ami majd egy hónapig tartott. Az állapota hol javulni kezdett, hol visszaesett, úgy döntöttük befejezzük. A következő lépés a röntgen lesz, amitől kicsit félek, hisz altatással csinálják. A tünetek: lábára nem lép rá teljesen, ha sokat futkározik akkor teljesen ránehezkedik, mintha semmi baja nem lenne, aztán ha kicsit pihen, megint nehézkesen indul meg. Volt már valaki hasonló cipőben? Mire kell számítanunk röntgennél és altatásnál? Kicsit megvagyunk ijedve, félünk attól hogy valami komolyabb :( Ha valaki egy megközelítő árat tudna mondani, azt is megköszönném!
2009. szept. 7. 20:49
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Mennyi idős a kutya? Szűrt tenyészetből való? Dp?

Súlya rendben van?

Mivel etetitek? Kiskorában mit kapott?

Altatástól ne féljetek, nem lesz gond ... ha kész lesz akkor már a dokitok is sokkal többet fog tudni.

2009. szept. 7. 20:54
 2/18 anonim ***** válasza:
Teljesen ugyanez az eset a 7 éves alaszkai malamutunknál. Megvolt a doki vizsgálata, aki kézzel áttapogatta a kutyát, röntgent javasolt. Az altatással nem volt semmi gond, csak elég nagy adagot adtak, a kb. 40 kilós kutya alig tért magához 1,5 óra múlva... Nem találtak semmit, teljesen egészséges, minimális porckopás van, ami a korának megfelelő és sántítást nem okozhat. 20 ezer Ft-ba került. A végén a doki azt mondta, hogy biztos sokat fekszik, emiatt elfekszi a melső lábait. Egyébként ő is tud rohanni egy-egy cica után vagy mikor játszunk, sántítás nélkül.
2009. szept. 7. 21:00
 3/18 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, kimaradt, hogy a röntgen előtt ő is kapott gyógyszert, amitől egészen jól helyrejött, szinte már nem is sántított. A kezelés után egy ideig nem volt semmi gond, majd hirtelen megint elkezdte.

Ez után egy alkalommal megijesztett minket: elkezdett írtó hangosan és keservesen sírni, "mutatta" a lábát. Na, ekkor döntöttünk a röntgen mellett.

2009. szept. 7. 21:02
 4/18 anonim ***** válasza:
Lehet ám izületi probléma is. Nálunk a legmenőbb állatklinikán nem tudták megállapítani, ismerősök jöttek rá.
2009. szept. 7. 21:03
 5/18 A kérdező kommentje:

Egy 6 éves, fajtiszta, törzskönyves kutyus. A szüleit szűrték dyspaliara. Súlya bár néha ingadozik (2-3 kilókat) olyan 21-2 kiló körül van. Régebben Checopee-t kapott, de erre hamar ráunt, aztán két éve váltottunk (ennek a nevére sajna nem emlékszem), mostanában egyszerű Chappit kap.

Azért bármi is történik remélem valamivel okosabbak leszünk, hisz biztos fáj neki, nem véletlen sántít, illetve hagyja hogy "megmasszírozzuk" neki, ami eddig abszolút nem volt jellemző rá. A gyógyszeres kúra előtt letört is volt szegénykém. Remélem találunk rá megoldást. Köszönöm a válaszokat, amúgy megkönnyebbültem, azt hittem drágább lesz (persze akkor is kifizetnénk csakhát nem mindegy)

2009. szept. 7. 21:10
 6/18 A kérdező kommentje:
Miből jöttek rá hogy ízületi probléma? És mit tudtok vele csinálni? Fájdalom csillapítóval tömni és ennyi? Áhh... én már most ki vagyok bukva :( A doki amúgy azt mondta "nem sántíthat annyira", mert a hátsó izmai ugyanakkorák, és ennyi idő sántítás után általában az izom felére csökken vagy még kisebbre.
2009. szept. 7. 21:15
 7/18 anonim ***** válasza:
52%

első vagyok:

chappit felejtsétek el légyszi ... az a kaja annyira szxr hogy még azt is el tudom képzelni hogy az ment rá az izületeire

ha van a közelben fressi, abban az árban kapsz multifitt-et .. az legalább nem árt

talán valami porcerösitöt adhatnál neki: pl GF600

[link]

az biztos nem árt

2009. szept. 7. 21:15
 8/18 anonim ***** válasza:
Váltsál minösségi tápra(acana,royal canin) legalább 1 hónapra és ha javul akkor szerintem megérné a kutya szempontjából ha azzal etetnéd és hát nem mindegy hogy mindig tömik a kutyát gyógyszerrel mintha jóminösségű tápot kéne csak adni neki szerintem.Csak próbáljátok ki.A chappi télleg nem egészséges a kutyának az én kutyámnak is volt tölle baja:(
2009. szept. 7. 21:26
 9/18 A kérdező kommentje:
Chappit csak pár hónapja kap, de én is tisztában vagyok vele, hogy nem a legjobb. Amúgy a környékünk nincs túl sok lehetőség egyetlen egy helyen foglalkoznak komolyabban a kutyákkal. Egy állatorvos üzemeltet egy "tápboltot", onnan választottuk ki eddig a legmegfelelőbbnek tűnőt (amikor megtehettük anyagilag), de elég nehéz, mivel doki nem ismeri igazán (mennyit mozog, súly ingadozás stb), nekem meg néha mintha kínaiul lennének a leírásai, nem tudom pontosan minek kell benne lennie, mi az amitől egy táp már jónak számít, csak úgy nagyjából :S Eddig akárhányszor jött egy kis plusz pénz mindig a kutyára fordítottuk és sosem bántam, ahogy most sem fogom... Ebben a boltban tényleg rengeteg féle táp van, lehet röntgen után elmegyek és rákérdezek ott is, hogy van e valami, ami erősíti kicsit az ízületeket, csontokat.
2009. szept. 7. 21:30
 10/18 anonim ***** válasza:
A Chappi tényleg elég rossz minőségű táp, de erősen kétlem, hogy amiatt sántítana a kutya. Sajnos így látatlanba nehéz megmondani, mi baja van a kutyának. A röntgen után biztos kiderül.
2009. szept. 7. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!