Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért van ez a magyar fajtákkal?

Miért van ez a magyar fajtákkal?

Figyelt kérdés

Magyarországon miért nem divat a magyar fajta? mindenki veszi a yorki-kat, staffokat, meg az egyéb kutyákat, de pl a magyar fajták teljesen háttérbe vannak szorulva, sőt, néhol azt mondják, hogy gááz, mert csúnya...

én agilityizek a kutyáimmal, majd egy éven belül szeretnék venni egy pumi-t, de amikor ezt valakinek mondtam, egyből mondták, hogy jajj, csak pumit ne, az annyira elcseszett kutya...:/

Nem értem, hogy miért állnak így hozzá az emberek. aláírom, hogy nem mindenkinek tetszik, de azért lefikázni nem kellene szerintem.

Jellemre is jó kutyák véleményem szerint, meg különlegesek.

És, ha Mo-n ennyire népszerűtlenek a mi fajtáink, akkor külföldön miért népszerűek?

Miért másabb az ottani felfogás, mint itt? vagy csak egyszerűen azért népszerűbb külföldön, mert nekik ez az "egzotikus" kutyafajta?

2013. febr. 17. 09:40
1 2 3
 21/22 anonim válasza:
Pulim is volt, komondorom is. Puli nagy arc, de nem kezdőnek való. Komondor: senkit nem szeretnék kioktatni, de a kutyák királya. Születetten intelligens, semmit, ismétlem semmit nem kell vele megtanítani. A szobatisztaságot sem. Simán megy magától. Tegnap voltam a CACIB-on Bp.-n a 11 éves lányommal, aki az összes komondort összefogdosta, pusziztak. Szóval az egy baromság, hogy vad. Láncra kötve minden kutya vad lesz nem? Egyébként meg ezerszer komondor, mint egyszer Cane corso, amstaff, dobermann, vagy roti. Na ezeket pl tuti nem tartaném, mér kiképzői múltamból kiindulva sem.
2013. febr. 18. 09:23
 22/22 anonim ***** válasza:
Érdekelne, hogy hol írtam én bármilyen lenéző hangnemben róluk? A magyar fajták fantasztikusak ARRA A CÉLRA, AMIRE KITENYÉSZTETTÉK. Egyébként csak hogy tudd: 2 magyar fajtával élek egy fedél alatt, mivel szüleimnek komondora és vizslája van, és korábban 2 pulink is volt. Így elhiheted, nem a levegőbe beszélek, ismerem a temperamentumukat, és tudom, hogy mikre képesek ezek a kutyák. És azt is tudom, hogy nekem mik az igényeim egy kutyával kapcsolatban, és hogy ebbe mely fajták tartoznak. Ha terelni szeretnék, nem egy rottit fogok venni:)
2013. febr. 18. 15:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!