Miért van ez a magyar fajtákkal?
Magyarországon miért nem divat a magyar fajta? mindenki veszi a yorki-kat, staffokat, meg az egyéb kutyákat, de pl a magyar fajták teljesen háttérbe vannak szorulva, sőt, néhol azt mondják, hogy gááz, mert csúnya...
én agilityizek a kutyáimmal, majd egy éven belül szeretnék venni egy pumi-t, de amikor ezt valakinek mondtam, egyből mondták, hogy jajj, csak pumit ne, az annyira elcseszett kutya...:/
Nem értem, hogy miért állnak így hozzá az emberek. aláírom, hogy nem mindenkinek tetszik, de azért lefikázni nem kellene szerintem.
Jellemre is jó kutyák véleményem szerint, meg különlegesek.
És, ha Mo-n ennyire népszerűtlenek a mi fajtáink, akkor külföldön miért népszerűek?
Miért másabb az ottani felfogás, mint itt? vagy csak egyszerűen azért népszerűbb külföldön, mert nekik ez az "egzotikus" kutyafajta?
Miért tartsak olyan kutyát ami se nem tetszik, se nem illik hozzám. Az ízlést nem befolyásolja a nemzeti hovatartozás.
Nekem tetszik a husky még sem vagyok eszkimó.
Sőt aki terelni szeretne és választhat mondjuk border vagy puli,mudi,pumi között akkor az had döntse el hogy neki melyik tetszik, és ha mondjuk a border passzol hozzá leginkább akkor azt nem szabad a szemére vetni, hiszen a nemzeti ragaszkodás nem fogja jobban megkedveltetni magával a magyar kutyákat, és miért kéne csak ezért egy olyan kutyát tartani ami nem is tetszik.
Hát ez pont ez lenne az egyik legnagyobb felelőtlenség.
Miért nem jár mindenki itthon csak suzukival?
Miért nem eszik mindenki Boci vagy Tibi csokit?
Miért házasodik ki valaki külföldre?
Biztos olyanok a magyar fajták is hogy ha valakinek az a szíve vágya akkor azt fog tartani, de mivel eléggé egyedi kutyák mind kinézetre mind belsőleg ezért nem megfelelő mindenkinek.
Van az a kocsi reklám hogy mostantól csak ezt az állatot,zenét,autót lehet, nah az pont ugyan ez.
Viszont a pulik tényleg csípnek, már meséltek nekem egy eléggé idegesítő sztorit hogy egy utcában a puli kirohant belecsíp a sétáltatott kutyába és elszalad.
De pl. a Border is csíp, nekik ez van benne az ösztönükbe, a birkát is így terelik ha nem megy.
az ég szerelmére... komondort lakásba?! rendben, hogy nincs olyan térigénye, mint egy keleti nyájőrző fajtának, de azért no... mégis csak tanyák, porták őre, szükséges van a térre - nem a mozgatásra! - a térre. ha feltétlenül magyar nyájőrző fajtát akarunk lakásba rakni, akkor inkább kuvasz, az már félúton van a kísérőkutyává válás felé.
amúgy egyet értek az utóbbi néhány válasszal, csak azért, mert magyar butaság magyar fajtát választani. ha stimmel az elképzeléseimmel 2-3 fajta karaktere, és ebből az egyik magyar, akkor igen, lehet, hogy ez egy plusz pont lesz az ő részére, de ha egyébként is távol áll az ember karakterétől, akkor miért kell a szemére hányni, hogy más nemzet fajtáját választotta?
15:23 ja igen, bocs, az agarat kihagytam. De a vizsla semmiképpen sem, és főképpen erre válaszoltam. Sőt ha már itt tartunk akkor 1, az agár gyorsan fut de nem pörgős, ezt minden gazda állítja. 2, szakértőktől olvastam, hogy a mudi képes megközelíteni egy agár gyorsaságát.
Kispalike: egyik kutya sem szerencsétlen legfeljebb a gazdája béna. Láttam már magyar fajtát őrző-védő és engedelmes vizsgát teljesíteni. Amikor a mudi szerelmes tekintettel hurcolja a több kg-os apportfát akkor az nem szerencsétlenkedes hanem tiszteletet érdemlő. Na persze ezen a téren nem lesz belőle világbajnok, de nem úgy vettem észre a válaszaid alapján, hogy neked most ilyen céljaid vannak és a magyar terelőkutyáknak nagyon sokszínű képességeik vannak. Nem rád sózni akarom őket, csak idegesít amikor valakinek téves információ alapján van valami véleménye.
Nekem egyik mudim sem áll meg 2 percre sem, ha nem mondom nekik, képes egész nap járni a lábuk.
Kispalikee, nyugi még véletlenül sem akarom, hogy mudid vagy más magyar kutyád legyen! :D Csak ez a lenéző hangnem irritáló amit elég sok kutyás tapasztal amikor ilyen fajtája lesz. Attól mert nincs magyar fajtád még tisztelheted, szeretheted őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!