Miért néz értetlenül a szomszédom rám, hogy a kertes házban élő kutyámat kiviszem sétálni?
Hiszen itt a nagy kert, és még sétálunk is ?! De jó dolga van valakinek !
Ennyire gyöpösek az emberek ?
Mert a régi felfogás szerint "a kertben van helye futni"...azt már elfelejtik, hogy a kutya maximum házat őriz, magában nem játszik, nem fut.
A gazdival való közös séták, játékok, tanítások kellenek nekik...
Nem gyp-sek, csak tudatlanok. Azt hiszik, hogy a kutyának csak azért kell kint lennie, hogy wc-zzen, azt pedig a kertben is lehet.
Szerintem ez többek között az oktatási rendszerünk hiányossága. Ezekről a dolgokról tájékoztatni kéne az embereket, mert maguktól nem tudják, és sokan nem elég intelligensek ahhoz, hogy ha egy kutyát vesznek magukhoz, utána járjanak az igényeiknek.
Amíg nem volt kutyám, nyilván nem is foglalkoztam a témával, és én is ezt hittem hogy a kertes házban lakó kutyáknak van a legjobb dolga a világon, mert hát bármikor kint lehetnek. Meg ahol felnőttem ott is mindenhol volt kutya, a sétáltatás meg nem volt módi, ezért így tűnt természetesnek. Még lelkiismeret furdalásom is volt, hogy én önző, lakásba akarok kutyát tartani. Aztán utána olvastam, és gyorsan rájöttem mekkorát tévedek.
Csak nem mindenkinek van annyi agya hogy utána nézzen a dolgoknak.
Na akkor a másik szomszéd még tudatlanabb...
Azért én éjszakára beengedném a kutyust. Akkor úgy is csak alvás van, nem fog rendetlenkedni, a nyugtalanság meg hamar elmúlik. Egy ismerősömhöz nemrég betörtek éjszaka, és valami szerrel bealtatták a kinti kutyáját. EZ még egész szerencsés, de akár mehettek volna méreggel is... Én félteném a kutyust éjszaka egyedül kint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!