Valami vélemény?
.... Gondolkoztam a vizslákon mert aranyosak kevesek játékosak...de sosem voltam kezdettől fogva vizsla mániás inkább anyukám és egy ismerős vizsla miatt..
inkább jobban szeretem az ausztrál juhászokat,bordereket ilyesmiket...
csak van egy bökkenő...nekem nem lehet hosszabb szőrű kutyám. . mert felduzzadnak a nyirokcsomóim... bár lehet hogy azért mert ami volt kutyusom annak hullott a szőre(kiskoromban akkora volt hogy azt hitték hogy daganat gondolhatjátok anyumat milyen lehetett neki)
Ha tudnátok kutya fajtákat...aminek rövidebb a szőre...okos,kedves, 12 éve vagyok szóval gyereké lenne nem első kutya
Ha tudnátok kutyusokat ami jó lenne nekem...
1-2 mm-es szőrt épp úgy belélegzel, mint eegy 5 cm-es szőrt, sőt.
De van egy remek ötletem! Ideiglenes befogadóként vegyél magadhoz egy vizslát, és meglátod.
Jjó.
Akkor,
1.) Vegyél elő két poharat.
2.) Az egyikbe tegyél egy csipetnyi vattát.
3.) A másikba ugyanennyi száraz füvet, esetleg még homokot bele.
4.) Szagolj / fújj bele mindkettőbe.
Na melyik repült szét inkább, melyik volt a rosszabb?
Mert az egy dolog, hogy a példában nem allergizáló dolgok vannak, de az sem mindegy, hogy SZÁLL-e annak a kutyának a szőre mindenfelé, vagy beáll egy csomóba, porcicába az ágy alá.
A vizslának bár rövid a szőre, de iszonyat hullik, és mivel rövid, ezért szétrepül, mindenhol ott van, a levegőben éppúgy, mint az ágyon, asztalon, kajában. Nem áll össze, így fölseperni, porszívózni se lehet olyan hatékonyan mint egy bichon vagy más hosszú, selymesebb szőrű kutya "porcica"-szőrét.
Érted már?
Utolsó válaszról jut eszembe.
Esetleg egy puli? :)
Annak nem száll a szőre, max kölyök korában, amíg még nem állt össze rasztába.
Nem, nem vagyok kemény, csak remélem, hogy végre elgondolkodsz a dolgon. Mondtam, menj be egy állatorvoshoz, vagy több dokihoz, hívd fel őket. Ők évekig tanulták az egyetemen, talán nekik hinni fogsz.
Előre sajnálom azt a kutyát, akit majd megvesztek, és azért mert hullik a szőre kirakjátok..
Barátnőmnek vizslája van. Mikor átmegyek tetőtől talpig szőrös leszek. Rosszabb mint a bernáthegyi-golden keverékünk. Alig hiszem, hogy azt sok-sok kis parányi szőrszálat leszedjem magamról. Ez akkor a legrosszabb mikor vedlik mert megsimogatod és minden csupa szőr. Mondták is hogy ha nem vadásznának biztos, hogy nem ilyen kutyát vesznek. Lehet hogy ő a szagtalan kutya, de nagyon hullik a szőre. Rendes fésülés mellett egy hosszú szőrű kutyának nem nagyon hullik a szőre.
Egyébként nem tudom miért állsz ilyen negatívan a dolgokhoz flegma vagy és bunkó holott semmit nem tudsz a témával kapcsolatban és felnőttekkel beszélsz így. Minek teszed fel a kérdést ha nem vagy hajlandó elfogadni a válaszokat...Szenvedni fogsz ahogy az a szerencsétlen állat is mert nem lesz aki foglalkozzon vele. Neked továbbtanulás minden, ráadásul alergiás vagy a kutyára is...kilesznek segítve vele a szüleid. Legalább olvass utána és hidd el hogy nem rosszat akarunk neked. Legalább olvassatok utána. A. google sok hasznos infót kidobhat...és az adott fajtának is utána kéne nèzni mert nagyon kicsi és tudatlan vagy még ahhoz hogy egy másik élőlényért felelősséget vállalj. Ráadásul nem csak a kutya küllemét kell figyelembe venned, a természetére is oda kell figyelni. Pl. nagyon lusta vagy és kapsz egy vizslát vagy nagyon pörgős és kapsz egy bernáthegyit. Minden fajtának vannak tulajdonságai nem szabad figyelmen kívül hagyni őket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!