Nagyon aktív kutya kihozása a kennelből hogyan?
Figyelt kérdés
Ez egy menhelyes kérdés. Szóval kutya bent a szűk kennelben egyedül, ugrál, nagytestű, nyilván nem a saját kutyám... Bemegyek a kennelbe, még kisebb a hely, kutya ugrál, fel van spanolva egy napja nem volt kint. Nos, egy ilyen kutyát hogy a legjobb pórázra tenni, hogy kivigyem? Van, aki próbál parancsolni neki, leültetni. A kutya viszont nagyon magas energiaszinten van, nehezen engedelmeskedik, emiatt támad is néha, a türelmetlenség miatt. A másik verzió, hogy az ember simogatja, ennek örül, közben próbáljuk a nyakára csatolni a pórázt, ami ugye akrobatika... Szívem szerint először lenyugtatnám valahogy, de az ugye kb lehetetlen egy ilyen szituban. Ja és utána végig kell vinnem egy 1m széles folyosón 20 másik kennel mellett... Bármilyen ötlet, jobb módszer rá?2013. febr. 12. 09:26
11/16 anonim válasza:
Én elször is magamat nyugtatnám le, és elhatároznám, hogy semmilyen körülmények között nem leszek ideges. Leülnék háttal a kennel oldalához egy pórázzal a kezemben. Nem szólnék, nem néznék rá, csak várnék. Ha kell, akár egy órát (persze előzőleg megbeszélném az ott dolgozókkal). Majd ha nyugis, bemennék a kennelbe, újabb őrjöngés, ott is megvárnám, hogy lenyugodjon. Közben fontos a testtartás, magabiztosságot, higgadtságot sugározz. (Kihúzod magad, kezeid lazán lógnak melletted, nem görcsölve állsz).Ha lenyugodott, rátenném a pórázt, és mennénk. Remélem, tudtam segíteni. Várjuk a fejleményeket, 3 héten belül nekem is új, menhelyi kutyám lesz:)
12/16 Szilvi & Argos válasza:
Én is a nyugodt és csendes kivárást alkalmaznám. Annyi, hogy ha már rajta van a póráz, akkor is csak úgy indulj el, ha a kutya nyugodt.
Sok türelem szükséges ehhez...ha az ember azon gondolkodik, hogy minél több kutyát tudjon megsétáltatni egy nap, akkor nem fog menni :(
Bár nem tudom, hogy egy menhelyen mennyire van értelme annak, hogy ezen a nyugodt állapoton dolgozzatok...hisz minden önkéntes másképp bánik a kutyákkal...másrészt meg a kutyák tele vannak energiával, nincsenek lemozgatva, nem is igazán lehet elvárni, hogy tök nyugodtan várjon a sorára...szerintem!
13/16 anonim válasza:
ezért nem értem minek tutjgatni. határozottan odamenni kivenni, aztán séta.
14/16 anonim válasza:
Szilvi: én úgy értelmeztem, hogy haza szeretnék vinni a kutyust, bár lehet, hogy félreértettem. Sima menhelyi sétáltatásnál tényleg semmi értelme ezzel törődni.
15/16 A kérdező kommentje:
Nem, nem szeretném hazahozni. Inkább arra gondolok, hogy mi az a pici, segítő állapot, amivel ezt a helyzetet meg tudnám könnyíteni, hogy ne bírkózás legyen belőle. Csak mert pont azért, mert nehéz rátenni a pórázt, tényleg kevesen merik bevállalni a sétáltatását. Senkinek nincs kedve küzdeni egy macerás kutyával, ha másik 20 meg tök nyugodtan vár a sorára. Ennek a kutyának viszont kell a mozgás, és hacsak egy picit nem tudom leszabályozni, akkor egyre jobban elvadul és örökre a kennelben marad. Amúgy ne mondjátok, hogy nem érdemes foglalkozni vele, ha a menhelyen marad. Van több olyan kutya is ott, akik már 1-2 éve ott vannak, és ott tanulták meg az ül, fekszik, pacsi, stb. Szóval azért lehet szerintem valamennyire akkor is foglalkozni egy kutyával, ha ott marad. És szerintem értelme is van. Van egy kutya, az már 6 éve van ott, szerintem az egész életét ott éli le. Egy srác jár hozzá 2x egy héten, sétálni, de tanulni, labdázni, stb és látszik a kutyán, hogy foglalkoznak vele, pedig a többi mapon más eteti, sétáltatja. Hát én is ilyesmibe kezdenék ezzel a kutyával. .
2013. febr. 12. 14:59
16/16 Szilvi & Argos válasza:
Ebben az esetben le a kalappal előtted!
Kövesd a leírtakat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!