Egy kutya öreg korában is igényli az aktív testmozgást? Honnan tudjam, hogy mikor kell abbahagyni?
Figyelt kérdés
1 éves korától kezdve jár velem futni a kutyám. Nem sokat, 5-6 kilométert hetente 2x.
Honnan tudjam, hogy meddig csinálhatja? Öreg kutyának gondolom nem tesz jót a sok futás.
2012. febr. 21. 06:27
1/3 anonim válasza:
Ameddig szívesen csinálja, nyugodtan futhattok. De nem mindegy hogy milyen kutya. Mert pl. egy vizslát öreg korában is rendszeresen futtatni kell, de egy bulldogot nem feltétlenül kell nagyon aktívan mozgatni.
2/3 anonim válasza:
Kutyától is függ azért. A nagyszüleim tartanak egy menhelyrôl örökbefogadott nj keveréket, most 13 éves és elképesztô,hogy menyi erô van benne :) Ezt te kell eldöntsed magadnak, ha úgy érzed,hogy nem bírná már akkor ne vidd magaddal, de ha még bírja akkor mindenképp, mert ha othon hagyod, az neki csak rossz lessz :)
3/3 anonim válasza:
szi!
A spánielem 15 évig élt. (angol cocker kan volt). Az utolsó 3-4 év kivételével szeretett mozogni. 11-12 éves korától inkább már csak szemmel követte az eseményeket :)). Ő volt az én "munkafelügyelőm", imádta nézni, ahogy kinn dolgozgatok a kertben :))).
Én akkor szüntettem meg a sétákat, amikor már megvakult és megsüketült. Onnantól csak az udvar volt neki, ott eligazodott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!